Ege Postası
Geri

Yenilikçi fikirler gerçek olacak

85. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yer alacak Mini Maker Faire İzmir'e katılacak ziyaretçiler, hayallerindeki yenilikçi ve teknolojik ürünü, özel tekniklerle gerçeğe dönüştürme imkanı bulacak. Mini Maker'den 85. İEF'de büyük etkinlik
Yenilikçi fikirler gerçek olacak
Haberler / İzmir
14 Ağustos 2016 Pazar 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Maker Hareketi, bugüne değin Türkiye'de en büyük alanda ve en çok ziyaretçiyi ağırlayacak olan etkinliğini 85. İEF'de gerçekleştirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek olan 85. Enternasyonal Fuarı'nda, "İnovasyon" temasını yansıtacak birbirinden renkli etkinlik ziyaretçileri bekliyor. 26 Ağustos - 4 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda, interaktif çalışmalarla eğlence ve öğrenme iç içe olacak. 85. Enternasyonal Fuarı, inovasyon örneklerini yaratıcı fikirlerle buluşturacak. Geleceğin tasarımcılarının önünü açmayı, gizli yeteneklerin keşfedilmesini ve yeni fikirlerin doğmasına imkan yaratmayı amaçlayan etkinlik "Bunu ben de yapabilirim" diyecek herkesi bekliyor.

Her gün yeni bir etkinlikle dolu dolu geçecek fuarda, "Maker Faire İzmir" ile fikirler, bir ürünün üç boyutlu çıktısıyla vücut bulacak. Böylece ziyaretçiler, birer tasarımcı, yenilikçi ve teknolojik ürün yaratıcısı olma imkanı bulacak. 85. İEF, akımın Türkiye'de sergilendiği en büyük etkinlik alanı olurken, Maker Hareketi, bugüne dek düzenlenen organizasyonlar içinde en fazla ziyaretçiye ulaşacak.

Dünyada hızla yayılan ve her geçen gün daha çok insanın dahil olduğu yeni akım Maker Hareketi, fuar ziyaretçilerine yaratıcı fikirlerini gerçekleştirme konusunda rehber olacak. "Kendin Yap" kültürünü benimsemiş ve teknolojiyi kullanmayı seven her insanın, bir maker üyesi olduğunu savunan akım, Türkiye'nin dört bir yanından gelen temsilcilerini buluşturacak. Maker Hareketi, örgü örmekten tasarım işlerine, elektronik devreler oluşturmaktan üç boyutlu yazıcı kullanmaya ve çeşitli boyutlarda robotlar üretmeye kadar her türlü yaratıcı işle uğraşan 7'den 77'ye herkese hitap ediyor. 

MAKER RUHU AŞILANACAK

Mini Maker Faire İzmir'in öncelikli amacı; başta çocuklar olmak üzere daha çok insanın yaratıcılıklarını kullanarak evlerinde kendi işlerine yarayacak üretimler yapmasını sağlayacak farkındalığı oluşturmak. Fuar süresince, yüksek bütçeler ile alınabilecek yazılım, el işleri, elektronik işler ve birçok konudaki eğitimler ücretsiz yapılarak daha çok kişinin maker olması sağlanacak. Oluşturulacak atölyelerde, çocuklar ve büyükler yaratıcılıklarını geliştirerek neler yapabileceklerini görecek. Atölyelerde ziyaretçiler, teknolojiyle ve daha bir çok imkanla tanışacak. 10 gün boyunca ziyaretçiler, birçok sürpriz çalışma ve panelleri ücretsiz olarak takip edilebilirken, Drone, RC araç ve robotları da deneyimleyebilecek. 28 Ağustos'ta 2 ve 3 nolu hol otoparkında yapılacak Drone Yarışları ise büyük ilgi görecek.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası