Ege Postası
Geri

Yeraltı çöp konteynerlerinin doluluğunu mikro algılayıcılar ölçecek

Samsun’un İlkadım ilçesinde faaliyete geçen yeraltı konteynerleri, çevre temizliği açısından büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Uzaktan kumandalı konteynerlerin doluluk seviyelerinin tespiti için harekete geçen İlkadım Belediyesi, çareyi...
Yeraltı çöp konteynerlerinin doluluğunu mikro algılayıcılar ölçecek
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 17:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun’un İlkadım ilçesinde faaliyete geçen yeraltı konteynerleri, çevre temizliği açısından büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Uzaktan kumandalı konteynerlerin doluluk seviyelerinin tespiti için harekete geçen İlkadım Belediyesi, çareyi mikro algılayıcılar kullanmakta buldu. Mikro elektronik teknolojisini kullanarak, çöpte doluluk oranlarını hissedilebilir mikro algılayıcılarla tespit etmeyi planlayan Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yeraltı konteynerlerini numaralandırarak, doluluk kapasitelerini sensörler yardımıyla sistem üzerinden görebileceklerini söyledi.

Yeraltı konteyner sistemi için teknolojik imkanları kullandıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, akaryakıt, günlük sefer sayısı ve amortisman giderleri ile proje alanında uygulanan yeraltı konteyner sisteminde yıllık 879 bin TL tasarruf sağladıklarını kaydetti. Proje alanında uygulanan 106 yeraltı konteynerinin her birine sensor takıp numaralandıracaklarını belirten Başkan Demirtaş, modern çöp toplama sistemini, pilot olarak seçtikleri 100. Yıl Bulvarı ile Atatürk Bulvarı arasındaki kısımda hayata geçireceklerini açıkladı.

Konteynerlere, mikro elektronik teknolojisini kullanarak çöpte doluluk oranlarını hissedilebilir mikro algılayıcılar yerleştireceklerini söyleyen Başkan Demirtaş, “Konteynerler içerisindeki çöplerin hacimlerini ölçerek, doluluk kapasitelerini bildiren bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Kuracağımız merkez istasyonumuz ile 2 adet vinçli yeraltı konteyneri aracımızda bu program sistem takip edilebilecek. Sensor takarak numaralandıracağımız konteynerlerimizden dolanların ışığı yanacak. Merkez istasyonumuza ve araç şoförlerimize uyarı gönderecek. Bu uyarıyı merkez istasyonumuzdaki görevli personelimizle, vinçli sistemle çalışan aracımızın şoförü bunu sistem üzerinden görecek. Bu sistemle yeraltı konteynerimizin dolu veya boş olduğunu, yanına gitmeden göreceğiz. Eski çöp konteyneri ile yeraltı konteynerinin çöp alma kapasitesi farklı. Yeraltı konteynerimiz eski konteynerin 10 katı büyüklüğünde çöp alabiliyor. Biz çöpteki doluluk oranlarını insan marifetiyle değil, mikro elektronik teknolojisini kullanarak göreceğiz. Konteyner dolmadan çöp alma işlemi gerçekleştirmeyeceğiz. Bu sistem sayesinde maliyetleri minimize etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile proje üzerinde görüşmeler yaptıklarını söyleyen Demirtaş, önümüzdeki süreç içerisinde ilçe genelindeki yeraltı konteyner sayısını 500'ün üstüne çıkarmayı düşündüklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası