Ege Postası
Geri

Yerel yönetimler için heyecan dorukta: CHP İzmirli siyasiler sandık başında

Kentte seçmenler 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için saat 08.00'den itibaren 10 bin 721 sandıkta oy kullanmaya başladı. İzmirli siyasiler de sabahın ilk saatlerinde sandıklara giderek oylarını kullandı.
Yerel yönetimler için heyecan dorukta: CHP İzmirli siyasiler sandık başında
Haberler / Yerel Politika
31 Mart 2024 Pazar 10:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir'de 3 milyon 459 bin 970 seçmen, saat 08.00'den itibaren sandık başlarına giderek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için kent genelindeki 10 bin 721 sandıkta oy kullanmaya başladı.

CHP'li siyasetçiler sabahın ilk saatlerinde oy kullanmaya başladı.

YÜCEL: BAHARI GETİRECEKLERİNE İNANIYORUM

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel de oyunu 1453 numaralı sandıkta kullandı.

Yücel daha sonra sosyal medya hesabından "Oyumuzu kullandık, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. İzmirlilerin oylarını hizmetten, demokrasiden yana kullanacaklarına, İzmir duruşunu güçlü bir şekilde bir kez daha göstererek tüm ülkeye yeniden baharı getireceklerine inanıyorum." dedi.

Resim

ASLANOĞLU'NDAN 'SANDIK' ÇAĞRISI

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Balçova Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Aslanoğlu oy verme işleminin ardından yaptığı açıklamada, "Demokrasiye sahip çıkmak ve yerel yönetimlere katkı koymak için herkesi oy kullanmaya davet ediyorum." dedi.

MURAT BAKAN OYUNU KULLANDI

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan oyunu kullandı.

Bakan ''Biz görevimizi yaptık oyumuzu kullandık. Tüm yurttaşlarımızı da İzmir'in geleceği, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecegi için oyunu kullanmaya davet ediyorum.'' dedi.

Resim

ÖZKAN: HAYIRLI OLSUN

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, oyunu kullandı.

Özkan yaptığı açıklamada "Oyumuzu kullandık. Hayırlı olsun #İzmir" dedi.

POLAT, VATANDAŞLARI SANDIĞA DAVET ETTİ

CHP İzmir milletvekili Mahir Polat oyunu Bornova'da kullandı.

Polat oy kullandıktan sonra ''Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde oyumuzu kullandık. Yerel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyor; vatandaşlarımızı oy kullanmaya, demokrasiye katkı sunmaya davet ediyorum.'' dedi.

KILIÇ'TAN SANDIKTA İZMİR MESAJI

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç oyunu kullandı.

Oy verme işleminin ardından açıklama yapan Kılıç, ''Kentimizin geleceği için oyumu kullandım..  Bir oydan ne olur deme!! Sen de sandığa gel, İzmir kazansın. Türkiye kazansın.'' dedi.

ARSLAN'DAN 'DEMOKRASİ VE EŞİTLİK' VURGUSU

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan oyunu kullandı.

Arslan oy kullanma işleminin ardından ''Değerli eşim ile oyumuzu kullandık. Tüm halkımızı oylarını kullanarak, bu demokrasi şölenine katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum. Oy ver, yönetime katıl, geleceğine sahip çık. 1 Nisan Demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin kazandığı, İzmir'in ve Türkiye'nin kazandığı gün olacak.'' açıklamasında bulundu.

GÜMRÜKÇÜ OYUNU KULLANDI 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü oyunu kullandı. Gümrükçü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Oyumuzu kullandık… Seçimlerin Çiğlimize ve ülkemize hayırlı olması dileğiyle" dedi. 

SANDAL'DAN SANDIK MESAJI 

Oyunu ailesiyle birlikte kullanan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklımızı geleceğe taşımak için değerli eşim ve oğlum ile birlikte vatandaşlık görevimizi yerine getirdik, oyumuzu kullandık. Tüm hemşehrilerimi en temel vatandaşlık görevlerini yerine getirmek ve güzel kentimize sahip çıkmak için sandığa davet ediyorum" dedi. 

ALİ ENGİN OYUNU KULLANDI 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Demokrasi ve vatandaşlık görevimizi yaptık, oyumuzu İlhan Onat İlkokulu'nda kullandık. Seçim sonuçlarının ülkemize, İzmir'imize ve Narlıdere'mize hayırlı olmasını temenni ediyor, bugün seçilecek tüm adaylara görevlerinde başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

BATUR'DAN SANDIK ÇAĞRISI 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Değerli eşim Ferah Batur ile birlikte vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için oyumuzu kullandık. Ülkemizin çağdaş yarınları ve aydınlık bir gelecek için herkesi sandıklara davet ediyorum. Seçilecek olan Belediye Başkanlarına, Meclis Üyelerine, Muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diliyorum" dedi. 

NİLÜFER ÇINARLI MUTLU'DAN SANDIĞA ÇAĞRI!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Mutlu, seçmene çağrıda bulunarak sandığa gitmelerini istedi.

Başkan Adayı Mutlu, eşi Necip Mutlu, oğlu Tan Mutlu ve ablası Çiğdem Özmen ile birlikte oyunu kullanmak için Konak'taki İzmir Atatürk Lisesi'ne geldi. Oy kullanacağı sınıfa giren Mutlu, sandık görevlileri ile tek tek tokalaşarak "Hayırlı olsun" dileklerinde bulundu. 1285 nolu sandıkta oy kullanan Mutlu, bir süre vatandaşlarla birlikte sıra bekledi.

TÜRKMEN OYUNU KULLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Mehmet Türkmen, Mahalli İdareler Seçimleri'nde oyunu Ulucak Ayşe-Hasan Türkmen İlkokulu'nda kullandı. Tüm adaylara başarı dileklerini ileten Türkmen, seçim sonuçlarının ilçe ve ülke için hayırlı olmasını temenni etti.

Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Türkmen sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, "Demokrasinin en önemli unsurlarından olan oy kullanma görevimizi yerine getirdik. Seçim sonuçlarının Kemalpaşamıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim." Dedi.

ÇİÇEK'TEN SANDIĞA DAVET 

Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek oyunu Menderes Belediyesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde kullandı. Ailesiyle birlikte 1039 numaralı sandıkta oyunu kullanan Çiçek, seçmeni sandığa davet etti.

Oy kullanımının ardından açıklamada bulunan CHP Menderes Belediye Başkan Aday İlkay Çiçek, ‘’ Menderes’imizde güzel bir seçim süreci yaşadık. Biz adaylar söylenmesi gereken ne varsa söyledik, artık söz vatandaşlarımızın. Tüm hemşehrilerimizi en temel demokratik hakları için oy kullanmaya davet ediyorum. Menderes’in geleceğinde söz sahibi olmak isteyen tüm hemşehrilerim sandığa gidip oyunu kullansın ve sandığa sahip çıksın. Seçimler güzel ilçemiz başta olmak üzere İzmir’imize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Resim

DUMAN'DAN 'DEMOKRASİ' VURGUSU

Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman oyunu kullanarak, seçmeni sandığa davet etti.

CHP'li Duman, "Demokrasinin temel unsuru olan oy kullanma işlemini gerçekleştirerek vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Hangi siyasi partiye oy verdiğine bakmaksızın tüm hemşehrilerimi vatandaşlık görevini yerine getirmeye davet ediyorum" dedi. 

Resim

OKUROĞLU: TİRE KAZANSIN

Cumhuriyet Halk Partisi Tire Belediye Başkan Adayı Hayati Okuroğlu, oyunu Küçükkale Mahallesi'nde kullandı.

Okuroğlu yaptığı açıklamada, "Hayırlı, uğurlu olsun. Demokrasimiz kazansın, Tire kazansın." dedi.

Resim

YETİŞKİN: DEMOKRASİ ADINA GÜZEL BİR GÜN OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar Belediye Başkan Adayı İsmail Yetişkin, ailesiyle birlikte oyunu kullandı.

Yetişkin oy verme işleminin ardından yaptığı açıklamada, "Seferihisar’ın geleceği için tüm hemşehrilerimden oylarını kullanmalarını ve sandıklara sahip çıkmalarını rica ediyorum. Demokrasi adına güzel bir gün olması dileklerimle…" dedi.

YILDIZ: ŞİMDİ SÖZ HALKTA!

CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız da oyunu kullandı.

Yıldız, "Eşim Gamze’yle birlikte; doğup büyüdüğüm Balatçık’ta, AOSB Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda oyumuzu kullandık. Yurttaşlık görevimizi yerine getirdik. Dostları, görevlilerimizi selamladık. Şimdi sıra sizde, söz halkta! Çiğli için, İzmir için, demokrasinin gereği olan seçim yapma hakkımızı mutlaka kullanalım. Diliyorum ki, güzel yarınlara birlikte erişelim…" dedi.

ÖNAL'DAN SANDIĞA DAVET 

Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal oyunu kullandı.

Önal ''Çamkıran Ortaokulu’nda oyumuzu kullandık, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Seçim sonuçlarının ülkemize, İzmir’imize ve Bayraklı’mıza hayırlı olmasını diliyorum.  Henüz oy kullanmamış vatandaşlarımızı oy kullanmaya, geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyorum.'' dedi.

Resim

IŞIK: GAZİEMİR İÇİN HAYIRLISI OLSUN

CHP Gaziemir Belediye Başka Adayı Ünal Işık, ailesiyle birlikte oyunu kullandı.

Işık, oy verme işleminin sonunda yaptığı açıklamada, "Yıllardır önemli sorumluluklarla ve aşkla hizmet verdiğim CHP'nin bugün belediye başkan adayı olarak EVET mührünü ilk kez kendi adımın altına basarken, daima dürüst, çalışkan, şeffaf ve liyakati önemseyen bir yönetici olacağıma söz veriyorum! Yerel seçimlerin Gaziemir ve İzmir için hayırlı olmasını diliyor ve bu süreçte bana verdiğiniz destek için yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

LAL DENİZLİ OYUNU KULLANDI

CHP Çeşme Belediye Başkan adayı Lal Denizli 1078 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

Denizli oy verme işleminin ardından ''Çeşme Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu’nda 1078 No’lu sandıkta oyumu kullandım. Seçim sonuçlarının şimdiden milletimize hayırlı olmasını diliyor, tüm yurttaşlarımızı kentimizin geleceği için oy kullanmaya davet ediyorum.'' dedi.

YİĞİT : 'HAYDİ BALÇOVA BAŞLIYORUZ'

CHP Balçova Belediye Başkan adayı Onur Yiğit oyunu kullandı.

Yiğit sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf ile birlikte şu sözlerle çağrıda bulundu ''Tüm Balçovalı komşularımı oylarını kullanmak üzere sandığa davet ediyorum. Haydi Balçova, Başlıyoruz.'' 

Resim

UZUN: BU AKŞAM İZMİR'İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇACAK!

CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Erman Uzun, ailesiyle birlikte oyunu kullandı.

Uzun yaptığı açıklamada, "Bu akşam İzmir’in dağlarında çiçekler açacak  Oy ver, yönetime katıl, sandığına sahip çık." dedi.

SENGEL: GÜZEL YARINLAR ADINA..

Efes Selçuk Belediye Başkanı ve yeni dönem Başkan adayı Filiz Ceritoğlu Sengel oyunu kullandı.

Sengel sosyal medyasından ''Güzel yarınlar adına...'' ifadesini kullandı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası