Ege Postası
Geri

Yeşilçam oyuncusu Kemal İnci evinde ölü bulundu!

YEŞİLÇAM 'ın ünlü oyuncusu Kemal İnci evinde ölü bulundu! Kemal İnci'nin kalp krizi sebebiyle öldüğü öğrenildi. Eşkıya, Hokkabaz, Kabadayı, Düğün Dernek gibi filmerde de rol alan Kemal İnci kimdir' Yeşilçam'ın usta oyuncusu
Yeşilçam oyuncusu Kemal İnci evinde ölü bulundu!
Haberler / İzmir
30 Eylül 2018 Pazar 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

85 yaşındaki oyuncu Kemal İnci, İzmir'deki evinde ölü bulundu. Daha önce kanser tedavisi gören İnci'nin kalp krizinden yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre ünlü sinema sanatçısı ve yönetmen Kemal İnci, Karşıyaka'daki evinde kalp krizi geçirdi.

Yakınlarının, yaşamını yitirdiğini tespit ettiği İnci'nin cenazesi, Örnekköy Mezarlığı gasilhanesine kaldırıldı.

Kemal İnci'nin cenazesinin yarın Karşıyaka Şemikler Camii'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından toprağa verileceği belirtildi.

Oyuncunun son yıllarda rol aldığı rol aldığı filmler arasında Eşkıya, Hokkabaz, Kabadayı, Düğün Dernek de yer alıyor. İnci ayrıca Türkan Şoray ve Şener Şen’in başrolünü oynadığı İkinci Bahar dizisinde de canlandırdığı Besim karakteriyle de hafızalarda yer etmişti.

AYÇA İNCİ DUYURDU

Acı haberi Ayça İnci sosyal medya hesabından duyurdu; Değerli amcamız, dedem Bilal İnci’nin abisi oyuncu-yönetmen, bestekar-güftekar, Kemal İnci (15.05.1933) Izmir Karsiyaka’da, babamız Murat İnci'nin gözetiminde ve bakımında kanser hastalığını atlatmışken, bu sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etmiştir. Mekanı cennet olsun.. Cenazesi yarın ikindi namazını takiben İzmir Karşıyaka Şemikler Camii’nden kalkacaktır.

'BU KANSERİ DE YENDİM' DEMİŞ

Usta oyuncu Kemal İnci'nin yeğeni Murat İnci, amcasının kısa süre önce kanseri yendiğini ve ani ölümü nedeniyle çok üzüldüklerini söyledi. Yaklaşık 25 yıldır Ürkmez'de oturan Kemal İnci'nin Karşıyaka'dan 15 gün önce ev aldığını ve daha eşyalarını tam olarak yerleştiremediğini kaydeden Murat İnci, amcasının 'Yeşilçam'ın Anıları 2' kitabını çıkarmak için hazırlık yaptığını söyledi.

Cenazenin yarın defnedileceğini belirten İnci, "Amcam 25 yıldır Ürkmez'deki Orhanlı köyünde oturuyordu. Bahçe işleri ağır gelmeye başladığı için 15 gün önce Karşıyaka'da ev almıştı. Ege Üniversitesi'nde lenf kanseri nedeniyle kemoterapi görüyordu. Kısa süre önce de sonuçları iyi çıkınca 'Bu kanseri de yendim' deyip, kutlamıştık. Her şey iyiydi, sonuçları çok iyiydi. Bu sabah uyurken kalp krizi geçirip vefat ettiğini duyduk. Şaka gibi yani çok üzüldük. Ben haftanın 3- 4 günü gelirdim yanına. Uykuda kalp krizi geçirmiş. Buraya yeni taşınmasına rağmen çok iyi komşulara sahipti. Bu eve de yeni taşınmıştı, yaşamaya ömrü yetmedi. Babam Bilal İnci gibi amcam Kemal İnci de Türk sinemasının başlangıcıdır. Türk sineması için de çok büyük kayıp. En son vücudu kaldırmadığı için yazarlıkla uğraşıyordu. Milletine öyle faydalı olmak istiyordu. 'Yeşilçam'ın Anıları' kitabının 2'ncisini çıkaracaktı, zamanı yetmedi" dedi.

Amcasının özel vasiyeti olmadığını söyleyen Murat İnci, kendisinin nerede ölürse oraya gömülmek istediğini ve bunun için de cenazenin İzmir'de toprağa verileceğini belirtti.

KEMAL İNCİ KİMDİR: Kemal İnci, 15 Mayıs 1933 tarihinde Adana'da doğmuştur. Yeşilçam'ın kötü adam rollerinin unutulmaz ismi Bilal İnci'nin ağabeyidir. Ortaokuldan mezun olduktan sonra çadır ve gezici tiyatrolarda çalışmaya başladı. Daha sonra Yeşilçam setlerinde işçilik yapan Kemal İnci, bir süre sonra yönetmen olarak filmler çekmeye başladı.

Set işçiliğinden sonra 1964yılında yönetmen olarak çalışmaya başladı ama bununla da yetinmeyerek filmlerde rol alarak oynamaya başladı.1966 yılında da kardeşi Bilal İnci'yi de sinema oyuncusu yapmıştır. Kemal İnci, 1963 yılında evlendi, 46 yıl sonra 2009 yılında boşandı. Kemal İnci, kendine bir eş bulmak için 24 Mayıs 2015 tarihinde Fox Tv'de yayınlanmakta olan Esra Erol'un evlilik programına katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası