Ege Postası
Geri

Yeşiller iş vaadiyle oy isteyecek

Hükümete geldikleri takdirde önümüzdeki dört yıl içerisinde 500 bin kişiye istihdam yeri sağlama sözü veren Alman Yeşiller Partisi, bunun için 50 milyar Euro yatırım paketi sağlanacağını duyurdu. Parti; enerji dönüşümü, eğitim, çocuk...
Yeşiller iş vaadiyle oy isteyecek
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2013 Pazartesi 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hükümete geldikleri takdirde önümüzdeki dört yıl içerisinde 500 bin kişiye istihdam yeri sağlama sözü veren Alman Yeşiller Partisi, bunun için 50 milyar Euro yatırım paketi sağlanacağını duyurdu. Parti; enerji dönüşümü, eğitim, çocuk bakımı, alt yapı, yüksekokullar ve geniş işletme ağı için yatırım öngörüyor.

Yaz tatiline girmeden önce federal seçimler için bir hamle yapan Yeşiller Partisi, seçim programında olmayan bir söz verdi. Küçük bir kurultay gerçekleştiren parti, 22 Eylül federal seçimlerinden sonra Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile hükümet kurma durumunda 500 bin kişilik istihdam sağlama kararı aldı.

Bu projeyi 2017 yılına kadar hayata geçirmeyi hedefleyen Yeşiller, bunun için 50 milyar Euro değerinde yatırım paketini altyapı olarak sağlayacağını açıkladı. Yatırım, enerji dönüşümü, eğitim, çocuk bakımı, altyapı, yüksekokullar ve geniş geniş işletme ağları için öngörülürken, Yeşillerin Federal Parti Yöneticisi Steffi Lemke, “Bu öneri sonuna kadar kullanılması gereken bir potansiyel.” diye konuştu.

Lemke, Yeşiller Partisi’nin 2009’daki federal seçimlerden daha da dikkatli olduğuna dikkat çekerek, yarım milyon insan için hesaplanan işyerlerinin son derece sıkı hesaplandığını söyledi. Yeşiller son seçimlerde bir milyon kişilik istihdam sözünde bulunmuştu.

Yeşiller’in 500 bin kişiye iş istihdamı vaadi, SPD’nin sözünden daha da geride kaldı. SPD’nin ‘gölge kabinesi’, geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda ülkenin altyapısının modernleştirilmesini öngören bir karar almıştı.Başbakan adayı Peer Steinbrück’ün ‘seçim ekibi’, eğitim, yeni konut ve altyapının yenilenmesini kapsayan “Almanya’nın geleceği için yatırım” isimli yatırım programı için yılda 80 milyar Euro harcamayı düşündüğünü belirtmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası