Ege Postası
Geri

Yılkı atı hırsızları her yerde aranıyor!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçe sınırlarındaki Emirdağları'nda yaşayan yılkı atlarını çalan hırsızlar, kameraya yansıdı.
Yılkı atı hırsızları her yerde aranıyor!
Haberler / Ege
9 Temmuz 2026 Perşembe 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yılkı atları için gönüllü koruyucu Özay Öz, iş çıkışı aracıyla yılkı atlarının yaşam alanlarını gözlemlemek için Emirdağları Yaylası'na gittiğinde, atları yakalamaya çalışanları gördüğünü anlattı. Özay Öz, "3 at yakalamışlar. Ben seslenince atlarla birlikte kaçmaya başladılar. Kaçma anında atlardan biri ellerinden kurtuldu. Fakat 2 atı götürdüler. Çağrımıza katılarak gönüllü olan arkadaşlar yaralı ve iplerle bağlı atı kurtardı. Yular nedeniyle ayağı yaralanan atı ölmek üzereyken kurtardılar. At tedavi edilerek doğaya tekrar bırakıldı" dedi.

JANDARMA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Gönüllü koruyucu Öz, olayı jandarmaya bildirdiklerini belirterek, "Yılkı at hırsızlarını gördüğüm an jandarmaya telefon açtım. Jandarma olay yerine geldi fakat hırsızlar kaçmıştı. Arkadaşlarla birlikte durumu aktarmak ve istişarede bulunmak üzere İlçe jandarma Komutanlığına gittik. Yazık bu hayvanlara. Gerçekten çok üzülüyoruz. Vicdansızlar bir an evvel yakalanır, cezalandırılır ve bir daha bu olayları yaşamayız" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası