Ege Postası
Geri

Yolsuzluk raporlarında büyük düşüş

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’nin, Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından hazırlanan, “Dünya Yolsuzluk Algısı Endeksi” raporlarındaki sıralamada düşüş yaşadığını belirterek, “Türkiye, geçen yıl yayınlanan raporda 53. sırada yer almakta iken bu yıl 64. sıraya gerilemiştir. Bu durum, ülkemizde yaşanan yolsuzlukta artış olduğunun göstergesidir” dedi.
Yolsuzluk raporlarında büyük düşüş
Haberler / Güncel
9 Aralık 2014 Salı 12:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş


Türeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Almanya Berlin merkezli bir örgüt olan Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün, 1995 yılından bu yana yaptığı anketlerle dünya genelindeki yolsuzluk algısını ölçen raporlar yayınladığını ifade etti.
Türeli, söz konusu örgüt tarafından hazırlanan, “2014 Yolsuzluk Algısı Endeksi Raporu”nda, Türkiye’nin yolsuzluk algısı endeksinde en büyük düşüşü yaşayan ülke olduğunun görüldüğünü kaydetti.
Türkiye’nin, bu yılki raporda 175 ülke arasında, Umman ve Makedonya ile birlikte 64'üncü sırayı paylaştığına dikkati çeken Türeli, “Oysa Türkiye 2013 Yolsuzluk Algısı Endeksi Raporu’nda Malezya ile birlikte 53'üncü sırada yer almaktaydı. Bu durum ülkemizde yaşanan yolsuzlukta artış olduğunun göstergesidir” dedi.

17 VE 25 ARALIK OPERASYONLARININ İLGİSİ VAR MI

Türeli’nin önergesinde şu sorular yer aldı:

“-Ülkemizin son bir yılda 11 sıra birden gerilemesinin sebepleri nelerdir'

-17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının söz konusu durumla bir ilgisi olduğunu düşünüyor musunuz'”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası