Ege Postası
Geri

Yüksekova Aile Destek Merkezi'nde kadın sağlığı semineri

Yüksekova Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezi'nde eğitim gören 90 kadına, kadın sağlığı konusunda alanında uzman jinekolog doktor tarafından seminer verildi. Yüksekova'da görev yapan Jinekolog Doktor Engin Sarıca,...
Yüksekova Aile Destek Merkezi'nde kadın sağlığı semineri
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 16:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yüksekova Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezi'nde eğitim gören 90 kadına, kadın sağlığı konusunda alanında uzman jinekolog doktor tarafından seminer verildi.

Yüksekova'da görev yapan Jinekolog Doktor Engin Sarıca, kadınların yaşadığı sağlık sorunları ve alınacak tedbirlerle ilgili seminer verdi. Seminere, Aile Destek Merkezi öğrencilerinden 90 kadın katıldı. Seminere katılan kadınlar, seminer sonunda yaşadıkları sağlık sorunlarını doktora sorma fırsatı bulmaktan memnun olduklarını ifade ederken, bir çok hastalığın ilk aşamasında teşhis edilmesinin büyük sıkıntılar yaşanmasına mani olacağını öğrendiklerini ve bunu hayata geçireceklerini söyledi.

Aile Destek Merkezi Müdüresi Zübeyde Özcan ise "Her hafta düzenlediğimiz farklı etkinliklerden biri de kadınların yaşadığı sorunları, sağlık problemlerini çözme, erken teşis ve müdahale konusunda bilinçlendirmek için ayda bir bu tarz seminerler düzenliyoruz. Seminerlere kadın öğrencilerin büyük destek verdiğini ve daha önce bilmedikleri bir çok konuda gereksiz yere acı çektiklerini, bu seminerler sayesinde erken teşis olayını çözdüklerini ve hemen müdahale etmeyi öğrendiklerini söylüyorlar." diye konuştu.

Özcan, Aile Destek Merkezi'nde 90 kadın öğrencinin seminere katılarak, sağlık problemlerini rahatlıkla dile getirmeyi ve ne yapmaları konusunda bilinçlendiklerini söyledi. Özcan, şöyle dedi: "Yine kurs öğrencilerimizden biri, yaşadığı bir sağlık sorununu çekindiğinden dolayı 3 yıldır sürekli yaşadığını ama seminerler sayesinde doktorumuzla özel paylaşarak erken müdaha edildi ve hemen ameliyata alındı, şimdi sağlık durumu çok iyi, öğrencimiz bu durumdan memnun."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası