Ege Postası
Geri

Yüksel'den Madımak mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Sivas'taki Madımak Oteli'nde aydınların yakılarak öldürülmesinin 23. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaparak, "Sanılmasın ki 33 can yanıp gitti ve unutuldu. Hiç unutmadık, unutturmayacağız da. Günü gelecek hesap soracağız" dedi.
Yüksel'den Madımak mesajı
Haberler / Yerel Politika
1 Temmuz 2016 Cuma 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Madımak faciasının 23'üncü yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel "Bundan tam 23 yıl önce, Türkiye aydınlansın, çağdaş bir ülke haline gelsin, silahlar değil fikirler konuşsun diyen; Kitapla, şiirle, sanatla barış isteyen, kardeşlik isteyen 33 aydınımız Sivas Madımak'ta katledildi. Üzerinden 23 yıl geçmiş olsa da bu acı hepimizi yakmaya devam ediyor" dedi.

Madımak'ta yakılanların, onurlu insanlar ve düşüncelerini korkmadan haykıran aydınlar olmalarının bedelini canlarıyla ödediğini belirten Yüksel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"O gün bu katliamın gerçekleştirilmesi için emir verenler, halkı galeyana getirenler bugün ülkede iktidar olan zihniyetin temsilcileridir. Bugünkü zihniyet, kendi içinden çıkmış olan bu katilleri yargılayamamış, cezalandırmamış ve bunca insanımızın ölümüne sebep olanlar, bugünkü zihniyet tarafından hep korunmuştur. 2 Temmuz 1993'te 33 aydınımızı ve 2 otel görevlisini koruyamayanlar veya korumak istemeyenler, bu katliamın failleri olan katillere kol kanat germiştir. O gün canlara kıyanlarla nasıl mücadele ettiysek, o günkü zihniyetin devamı olan ve ölümden, kandan beslenenlerle bugünde mücadelemizi, canımız pahasına sürdürmeye devam ediyoruz. Sanılmasın ki 33 can yanıp gitti ve unutuldu. Hiç unutmadık, unutturmayacağız da. Günü gelecek ve sebep olanlara da, onları koruyanlara da hesabını soracağız. O gün Madımak'ta yakılanların fikri fikrimiz, amacı amacımız, yolu yolumuzdur. Özgürce, kardeşçe, can cana, yan yana, birlik içinde yaşamak uğruna can veren 33 canımıza selam olsun. O gün kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı minnet ve özlemle anıyor, ışıklarının bize gösterdiği yolda, gericiyle, yobazla, kandan beslenenlerle sonuna kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimize, bir kez daha söz veriyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası