Ege Postası
Geri

Yüksel ve Moroğlu'ndan İTB'ye 'hayırlı olsun' ziyareti

CHP PM Üyesi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Ticaret Borsası’na kutlama ziyaretinde bulundu. Yüksel ve Moroğlu, İTB’nin seçimlerinde yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olarak çıkan Işınsu Kestelli ve ilk kez Meclis Başkanlığı’na seçilen Şükrü Barış Kocagöz’ü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi. Kestelli ve Kocagöz, vekillere ziyaret için ederken, tarıma ilişkin görüşler içeren bir “öneriler paketi”ni de paylaştı.
Yüksel ve Moroğlu'ndan  İTB'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
Haberler / İzmir
26 Haziran 2013 Çarşamba 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Yüksel, kent ekonomisinin simgelerinden Türkiye’nin ilk borsası İzmir Ticaret Borsası’nın yeni dönemine yön verecek yöneticilerine gerçekleştirdikleri ziyarette, kentle özdeşleşen ve adeta bir marka haline gelen kurumların sahiplenilmesinin önemi üzerinde durduklarını vurguladı. Kestelli ve Kocagöz’ün “Tarım ve İzmir Tarımı İçin Yapılması Gerekenler” üzerine önerilerini de aldıklarını belirten Yüksel, “Ürün bazında toplam üretim maliyetleri gözetilerek destekleme yapılması; mazot, gübre ve ilaç gibi girdiler üzerindeki vergisel yüklerin azaltılması; depolama olanaklarının iyileştirilmesi gibi pek çok öneriyi dinledik. CHP’nin tarım politikalarında sorunların çözümüne yönelik önerileri de bu taleplerle aynı doğrultuda. Biz TBMM’de bu taleplerin takipçisi olmayı sürdüreceğiz” dedi.

“İktidar, çözüm değil sorun üretiyor”


CHP Milletvekili Yüksel, şöyle konuştu: “Türkiye tarımının güncel sorunlarının fotoğrafına bakıldığında, tablonun iç açıcı olmadığını görüyoruz. Türkiye, tarımda sorunlara çözüm üretme bağlamında, bundan 122 yıl önce İzmir Ticaret Borsası’nın temellerini atan Nişli Hacı Ali Efendi ve arkadaşlarından ne kadar ilerid? Bu sorgulama önemli. Çünkü onlar, tarım ürünlerinin pazara çıkma koşullarındaki sağlıksızlık ve bu durumun ticari yaşamı olumsuz etkilemesi üzerine yola çıkmışlar; kendi çözümlerini Borsa’yı kurarak üretmişlerdi. Ama şu anda Türkiye’de gücü elinde tutanlar, tarımda sorunları görmezden geliyor. Görmezden gele gele de; Cumhuriyet’in kuruluşundan bugünlere tarım sektörünün istihdama olan katkısını yüzde 75’lerden yüzde 25’lere, gayri safi milli hasılaya olan katkısını yüzde 50’lerden yüzde 8’lerin altına sürüklediler. Çözüm değil sorun üretiyorlar.”

Öneriler, yol haritası…

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, Kestelli ve Kocagöz’ün tarım üzerine önerilerinde dile getirdikleri “İzmir’e özel” yerel ölçekli vurguların da önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Üretici, Tüccar ve İhracatçının ortak çatısı borsamız yöneticilerinin önerileri bizim için de aynı zamanda bir yol haritası. Kentin üstün olduğu ürünlerde tarımsal sanayiye geçerek işlenmiş ürün elde edilmesi, (Tarımsal Sanayi ve İzmir Tarım Ürünleri) başlığında bir stratejik plan hazırlanması; İzmir’in organik tarımın, agro-turizmin ve fidancılığın başkenti olması gibi hedefler öncelikle gerçekleşmelidir. İzmir Ticaret Borsası Lisanslı depoculuk alanında önemli bir projeyi hayata geçirerek yine bir ilke imza attı. Üreticilerin ürünlerini depolayacağı alanları lisanslı depoları yaratma konusunda, ticaret borsasının öncülüğünün devamını kamu getirmelidir. Lisanlı depoculuğun geliştirilmesi hem üreticiyi hem ihracatçıyı hem tüccarı rahatlatacaktır. İzmir’in yatırım teşviklerinde dezavantajlı konumunu da, avantajlı konuma getirmek, parti gözetmeksizin tüm İzmir milletvekillerinin ödevi olmalıdır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası