Ege Postası
Geri

Yunus Emre otobüslerle gönül yolculuğuna çıktı

Mutasavvıf ve şair Yunus Emre’nin sözleri, kitap, dergi ve filmlerin ardından şimdi de seyahat sektöründe yerini aldı. İki gönüllü firmanın şehirler arası otobüsleri, Yunus Emre’nin sözleri ile kaplandı. Otobüslere, sözlerin yanına...
Yunus Emre otobüslerle gönül yolculuğuna çıktı
Haberler / Güncel
28 Temmuz 2013 Pazar 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mutasavvıf ve şair Yunus Emre’nin sözleri, kitap, dergi ve filmlerin ardından şimdi de seyahat sektöründe yerini aldı. İki gönüllü firmanın şehirler arası otobüsleri, Yunus Emre’nin sözleri ile kaplandı. Otobüslere, sözlerin yanına Yunus Emre’nin fotoğrafı da monte edildi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği münasebetiyle ilk aşamada 5 otobüse yapıştırılan sevgi ve hoşgörü sözleri, ilerleyen dönemde farklı firmaların otobüslerine de monte edilecek. 'Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik' sözü artık bundan böyle şehirler arası yollarda gezecek. Yunus’un sözleriyle giydirilen bu otobüsler gittiği her ilde Yunus’u ve Eskişehir’i tanıtacak. Yunus Emre’nin bu sözleriyle insanların gönüllerinin fethedilmesi sağlanacak, onun sevgi ve hoşgörüsünün gönüllere işlenmesine katkı sunulacak. Ayrıca temsili Yunus Emre de belli aralıklarla söz konusu otobüslerde seyahat yapacak. Bu seyahat sırasında Yunus ve Eskişehir anlatılacak onun şiirleri okunacak.

'MERAMIMIZ YUNUS SEVGİSİNİ GÖNÜLLERE İŞLEMEK'

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Yunus Emre’nin Eskişehir’den tüm Türkiye’ye gönül yolculuğuna çıktığını söyledi. “Yunus misali gönüllere girmek için yollar keşfetmektir meramımız.” diyen Vali Tuna, sadece Türk dünyasını bir araya getirmekle kalmayıp yetmiş iki millete bir gözle bakan değerleri şahsında toplamış Yunus Emre’yi tüm dünyaya tanıtmak istediklerini kaydetti.

Can Yunus’un 8 asır önce aş ilinden gönül içinden geçen yolların keşfedilmesi için kapı aralayan bir soru yönelttiğini dikkat çeken Vali Tuna, Yunus Emre’nin herkesi birlikte aşk yoluna girmeye çağırdığını hatırlattı. Vali Tuna, şöyle dedi: “Biz de onun bu davetinin sırrına mazhar olmak ümidiyle gayretimize Türk Dünyası 2013 Kültür Başkenti Eskişehir’imizde devam ediyoruz. Dünya barışı ancak Yunus gibi ‘Biz kimseye kin tutmayız, kamu ‘alem yardır bize’ diyen değerlerimizle sağlanabilir. Biz Yunus’un gönül memleketimizde yankılanan bu sesine gönül vermişiz ve gönlümüzden geçenlerin sembolik bir ifadesi olarak, içinde Yunuslar olan otobüslerle tüm yurda dağılacak Yunus’un nefesi."


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası