Ege Postası
Geri

Yüzmede Boğaziçi Yarışları seçmeleri başladı

Geleneksel hale gelen ve büyük ilgi gören Boğaziçi Yüzme Yarışları için seçmeler başladı. Kıtalararası efsanevi parkurda yüzmeye hak kazanacak adaylar seçmeler ile belirleniyor.Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ilki 1989...
Yüzmede Boğaziçi Yarışları seçmeleri başladı
Haberler / Spor
27 Mayıs 2013 Pazartesi 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geleneksel hale gelen ve büyük ilgi gören Boğaziçi Yüzme Yarışları için seçmeler başladı. Kıtalararası efsanevi parkurda yüzmeye hak kazanacak adaylar seçmeler ile belirleniyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ilki 1989 yılında 4 bayan, 64 erkek sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Asya’dan Avrupa’ya Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, 25 senedir her yıl katılımcı sayısını arttırarak devam ediyor.

İstanbul, Avrupa ve Asya kıtaları üzerine kurulmuş olması, içinden "boğaz" su yolu geçmesi özelliğiyle bu yüzme yarışının toplum sporu olarak yaptırmaya doğal bir ortam oluşturmada benzersiz olarak adlandırılan bir kıtalararası yüzme yarışı yapıldığı belirtildi.

BOĞAZ’DA 1500 YÜZÜCÜ

TMOK, 24 yıldır aralıksız olarak düzenlenen yarışlara her geçen yıl dünyanın değişik ülkelerinden her yaştan erkek ve bayan yüzlerce amatör yüzücünün katıldığı kıtalararası yüzme yarışlarına, en iyi şekilde ev sahipliği yapıyor.

Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, bu yıl da spor odaklı misyonunun yanı sıra İstanbul ve Türkiye’nin tanıtımına, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığına da katkı sağlayacak bir konumda olduğu belirtildi. Yarışla ilgili ise şu ifadele yer verildi:

"Boğaziçi Kıtalararası Yarışları bu sene yaklaşık 1500 sporcuya benzersiz bir deneyim yaşatacak ve Türkiye’nin tabi ki İstanbul’un tanıtımına da katkıda bulunacaktır. Etkinliğin bir diğer amacı da bu organizasyonu bir eğlence, macera turizmine çevirmektir."

ENGELLİ YÜZÜCÜLER DE SEÇMELERE KATILDI

Bu arada 7 Temmuz Pazar günü iki kıta arasındaki efsanevi parkuru tamamlamak için hak kazanacak olan yarışmacı adayları 25 Mayıs itibari ile seçmelerin ilk ayağı olan Ankara ve İstanbul’da yapılan elemelere katıldı.

Hafta sonu yapılan ve kıyasıya çekişmeyle geçen seçmelerde, İstanbul’da 20’si bedensel engelli 560 aday, Ankara’da ise 53 aday 800 metrelik parkuru en iyi zamanla tamamlamak için çabaladı.

Boğaziçi Komisyonu, bu yıl ilk defa dört farklı şehirde yaptığı seçmelerle, farklı bölgelerden her statüdeki yarışmacıya ulaşmayı hedefliyor. Başvurular sonrası adaylar, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra 8 Haziran’da Adana ve 15 Haziran’da İzmir’de yapılacak seçmelerde belirlenecek.

Seçmelerde adaylar, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş doktorların sağlık kontrollerinden geçtikten sonra seçmeler için olimpik havuzlarda profesyonel yüzme antrenörleri ve hakemleri nezaretinde değerlendirmeye katılarak 7 Temmuz Pazar günü yapılacak, “2 Kıta 1 Yarış” - Boğaziçi Kıtalararası Yarışları için yeterli olup olmadıkları tespit edilmektedir. Seçmeler sonucu yarışlara katılmaya hak kazanan adaylar ve kesin kayıt listesi 28 Haziran Cuma günü www.bogazici.cc adresinden öğrenilebilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası