Ege Postası
Geri

Zenbilci: Sarıçam'a yapılacak hizmetler askıda bekletiliyor

Adana’da yatırımcının önünün kapalı olduğunu savunan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, büyükşehirden ilçelerine yatırım alamadıklarını ileri sürdü. Adana’nın merkez ilçelerinden Sarıçam’da altyapı hizmetlerinin sürdürüldüğünü...
Zenbilci: Sarıçam'a yapılacak hizmetler askıda bekletiliyor
Haberler / Genel
6 Temmuz 2013 Cumartesi 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana’da yatırımcının önünün kapalı olduğunu savunan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, büyükşehirden ilçelerine yatırım alamadıklarını ileri sürdü.

Adana’nın merkez ilçelerinden Sarıçam’da altyapı hizmetlerinin sürdürüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, belediye olarak kendilerine düşen vazifeyi yaptıklarını söyledi. Seçime 8 ay kaldığını hatırlatan Zenbilci, büyükşehir meclisinde Sarıçam’a yapılacak hizmetlere ait projelerin askıda bekletildiğini iddia etti. Halkın hizmet beklediği vurgusunu yapan Başkan Zenbilci, “Adana’da büyükşehir ve ilçe belediyeleri ortak yaşadığı bir sıkıntı, kentin 4- 5 yıldır planları geçmiyor. Yatırımcının önü kapalı. Ama büyükşehir ve Sarıçam belediyesinin 5 binlikleri askıya çıkıyor. Seçime 8 ay kaldı. Bu bugün hayata geçiyorum dese, eylül ekimde geçecek. Ne zaman yatırım yapılaca? Ne zaman önü açılaca? Aslında hem büyükşehirin hem ilçe belediyelerinin bu konuda daha gayretli ve hassas olması lazım.” dedi.

Belediyede rant olması halinde bunu bilen kişilerin Cumhuriyet savcılığına belgesiyle ulaştırmasını isteyen Başkan Ahmet Zenbilci, sözlerine şöyle devam etti: “Önce belediye meclis üyelerinin üzerlerine baskı oluştururlar, ‘rant kazandırılıyor’ diye. Önceden bu ‘rant kazandırılıyor’ ifadesi iyi ve kötü niyetli birbirine karıştırıldı. Kim ne götürüyor bilemem. Birisi herhangi bir şey biliyorsa, Cumhuriyet savcılığı orda. Belgelerini, bilgilerini götürsün. Desin ki ‘şu a kişisi bu işte bunu yapıyor’ desin, ondan sonra herkes ondan kurtulsun. 15 gün meclise komisyona gittim, geldim. Makul olan her şey kabul ediliyor, bir sıkıntı yok. Rant neye kazandırılıyor, ben anlamakta güçlük çekiyorum. Sarıçam’ın şu anda gelişmemesinin altındaki neden, bu planların bitmeyişi.”

İlçede asfalt dökümünün devam ettiği bilgisini veren Ahmet Zenbilci, belediye olarak gereken hizmetleri yaptıklarını anlattı. Sarıçam’a yapılacak hizmetlerle ilgili projelerin hala askıda tutulmasına anlam veremediklerini kaydeden Zenbilci, “Biz, bize ait olan teknik hizmetleri yapıyoruz. 1 milyon metrekare sıcak asfalt dökmüşüz, halen devam ediyor. Eylül sonu itibariyle bize ait olan yolların bir bölümünü parke ve asfaltla tamamlayacağız. Bu noktada sıkıntımız yok. Hala Kozan yolu gecekondu görünüyor ise, burada imar planının tez elden hayata geçirilmesi lazım ki dönüşüm sağlansın. Yok öyle bir şey. Halen askıda duruyor. Bizim onun ötesinde belediye hizmet binamızla ilgili çalışmamız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Sarıçam’ın nüfusunun günden güne arttığına değinen Zenbilci, artan nüfusun taleplerini yerine getirmeye çalıştıklarına vurgu yaptı. Bu kapsamda hizmetlerin daha rahat yapılabilmesi için modern bir belediye binası inşa edildiğini söyleyen Zenbilci, şunları ekledi: “Bodrum bitti, zemin bitti 1.kat çakılıyor. Ramazan ayının ikinci haftasında bütün katlar bitecek, Aralık ayında teslim edilecek. Bizim hizmetlerle ilgili sorunumuz yok. Parklar, kapalı semt pazarları yapılıyor. Ama esas olan şehrin gelişmesine neden olan planlardır. Planların bitip hayata geçmesidir. Sarıçam her geçen gün göç alıyor. Bizim 2009 yılda geldiğimiz Sarıçam 83 bindi, şuan 112 bin. Sadece 2014 yılında merkez Sarıçam’ın 130 bin alacağını düşünüyorum. Bunda beklentim şu; 1225 tane Suluca’da konut yapıldı. 900 bine yakın Akkuyu’da konutlar yapıldı. Normal kendi doğal sürecinde 7-8 bin kişi artıyor. Bir 7 -8 bin de ordan artacağını öngörüyoruz. Plan o kadar önemli ki, vatandaş çok iyi niyetli. Siz plan yaparsanız, vatandaş sizin planınıza göre gidiyor. Siz plan vermezseniz kendi bildiği gibi yapıyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası