Ege Postası
Geri

AK Parti'den CHP'li Yiğit'e tepki!

CHP’li Ali Yiğit’in AB süreci üzerine söylediği "İzmir gerekirse ayrılsın" ifadesi büyük tartışma yaratırken, AK Parti cephesinden sert tepkiler geliyor. Öte yandan Yiğit yaptığı yazılı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. 'İzmir gerekirse ayrılsın' tartışması
AK Parti'den CHP'li Yiğit'e tepki!
Haberler / Yerel Politika
17 Kasım 2016 Perşembe 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Kayseri'de gerçekleştirdiği parti çalışmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın AB’ye yönelik eleştirilerine tepki göstererek, “Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Biz bazen diyoruz ki ‘Gerekirse İzmir ayrılsın’ yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı” dedi.

Yiğit: İzmir Avrupalı olmaya hazır, gerekirse ayrılsın!

Yiğit'in İzmir'le ilgili flaş çıkışına AK Parti cephesinden tepki geldi.

HOTAR'DAN TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ

CHP İzmir Millevekili Ali Yiğit'in açıklamalarına AK Parti cephesinden tepkiler dinmiyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki gösterdi.

Hotar şu ifadeleri kullandı;

"Karış karış zorluk,yokluk içnde kazanılan vatanımz bir bütündür.CHP MV Sn Ali Yiğit'in açıklamaları bu anlamda İzmirimiz için kabul edilemez

Ayrıca İzmir Kurtuluş Savaşı'nda düşmanı denize dökerek, ülkemizin bütünlüğünde son noktayı koymuştur.

Tarih bilincinden ve milli duygulardan yoksun olduğuna ihtimal vermek istemediğimiz Sayın CHPli Vekilin bu talihsiz açıklamasından geri dönmesini bekliyoruz."

HDP'Yİ GÖLGEDE BIRAKTILAR
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı;

"CHP İzmir Milletvekili Sayın Ali Yiğit'in dün Kayseri'de yaptığı açıklamalar oldukça talihsizdir ve kabul edilemez.Sayın Ali Yiğit'in açıklamaları, bölücü odakların iştahını kabartmıştır.

İşte CHP'nin geldiği son nokta budur. Bu açıklamalar, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan herkesi incitmiştir.

Biz CHP'nin HDP'nin sırt dayanağı olmaktan vazgeçmesini beklerken, kendileri tavır ve eylemleriyle HDP'yi gölgede bırakır olmuşlardır.

Bir milletvekilinin şehrine ve şehrinin temsil ettiği değerlere bu kadar uzak olması hakikaten ibret verici bir durumdur.

İzmir, 15 Mayıs 1919'da Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'in Yunan ordusuna karşı sıktığı ilk kurşun ile Kurtuluş Savaşı'nın ateşini yakan kenttir...

26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz sonucunda, 9 Eylül 1922'de, yani üç yıl dört ay sonra İzmir, işgalden kurtulmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken bütün önemli mesajlarını İzmir'den duyurmuştur.Bu özelliği ile İzmir, kuruluşun ve kurtuluşun simge şehridir. İzmirliler, şehirlerinin bu özelliği ile her zaman gurur duymuştur.

İzmir; emperyalizme karşı direnişin, işgale karşı dik duruşun, Avrupa'nın sömürü girişimine karşı Anadolu'nun karşı çıkışının adıdır.

Sn. Yiğit bu açıklamasıyla, düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'in, şanlı bayrağımızı göndere çeken Yzb. Şerafettin'in ruhunu incitmiştir.

Görüyoruz ki, Sn. Yiğit aklını ve kalbini Avrupalılara vermiş. Kendisine tavsiyem, aklını ve kalbini önce Anadolu'ya vermesidir.

Türkiye'nin Milletvekili, 'Önce Türkiye' demeli. Sn. Yiğit çok meraklıysa gitsin AB'nin vekili olsun.CHP, Türkiye'nin düşmanlarının değirmenine su taşımanın da ötesinde, bu açıklamayla onların safına geçtiğini cümle aleme ilan etmiştir.

Yeter artık, Türkiye'nin düşmanlarının değirmenine su taşıma gayretinizden artık vazgeçin.

Şehitlerimizin emanetine ihanet etmekten vazgeçin.

AB'ye üyelik için 56 yıl bekledik. Ancak bu milletin artık beklemeye ve oyalanmaya sabrı kalmadı.

Bu milletin ne hissettiğini ve ne yapacağını tarih boyunca anlamayan CHP, milletin bugün de ne hissettiğini ve ne istediğini anlayamıyor.

Milletin hakemliğine başvurmak, milletimizin tümünü ilgilendiren bir konuda son kararı yine milletimize bırakmak kimseyi rahatsız etmemeli.

Türkiye'yi terör konusunda sürekli yalnız bırakıp, terörü sınıflandıran bir anlayışa 'çağdaşlık' diyenin aklından şüphe ederim.

Teröristlerin ağzından konuşan AB'den alacağımız bir talimat yoktur. Bizim talimat alacağımız merci sadece Aziz Türk Milleti'dir.

Anadolu coğrafyasından, Anadolu'nun kadim şehri ve mihenk taşı İzmir'i kopartmak düşüncesi tam anlamıyla bölücülüktür.

Bu hiçbir yurttaşımızın ve İzmirli hemşehrimizin aklına gelmeyecek bir düşüncedir. İzansızlıktır.

Avrupa, demokrasi, hukuk, insan hakları, adalet gibi kavramları sahici kullanmamaktadır. Avrupa, bu değerleri sadece kendine layık görür.

Gazi Mustafa Kemal'in işgalcileri denize döktüğü yer olan İzmir, Anadolu coğrafyasının kadim şehirlerinden biri olmaya devam edecek.

Türkiye bölünmez bir bütündür ve İzmir'imiz de Türkiye'nin özüdür. Bu her zaman böyle devam edecek.

Türk Milleti tarih boyunca olduğu gibi yine kendi göbeğini kendi kesecek, üzerine oynanmak istenen tüm oyunları bozacaktır.

Sn.Yiğit'in hezeyanlarına İzmirli hemşehrilerim en güzel cevabı verecektir. Kendisini ve CHP'nin geldiği noktayı İzmirlilere havale ediyorum"

KALKAN: ŞAŞIRMIŞ OLMALI!

Yiğit'e bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan'dan geldi. Kalkan, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit’in yapmış olduğu talihsiz açıklama vatanını milletini seven bir vatandaş hatta milletin temsilcisi olan bir milletvekilline hiç yakışmamıştır. 

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne aykırı olan bu açıklamayı şiddetle kınıyorum ve Ali Yiğit’e yazıklar olsun diyorum.

Ülkemizin dört bir yanından, kadirşinas hemşehrilerimizin yaşadığı nezaket ve hoşgörüsüyle dünya tarihine geçmiş İzmir’imizi ülkemizden ayırarak ayrılarak yıllardır bizlere zulüm eden mensuplarının teröre destek olduğu Avrupa Birliğine girmesini istemek nedendir… 

Bu ifade şaşırtıcı ve akıllara durgunluk verici bir ifadedir. Herhalde şaşırmış olmalı…

Çünkü normal ve aklıselim bir insanın böyle bir açıklama yapmış olacağını düşünmüyorum.

Yiğit bu açıklama ile Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kutsal emaneti olan Cumhuriyetimize ve Misak-ı Milli sınırlarımıza da saygısızlık yapmıştır.

Bu açıklama bazı CHP’lilerin bilinçaltında yatan bölücülük duygusunu da apaçık ortaya çıkartmıştır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası