Ege Postası
Geri

CHP'li kadınlardan Tozlu tepkisi!

CHP'li kadınlar düzenledikleri basın toplantısıyla, bir TV programında CHP'li belediyeleri eleştirirken "Bu şehrin eskiden kızları bile daha güzeldi" diyen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu'ya tepki gösterdi. CHP'li kadınlardan Tozlu tepkisi!
CHP'li kadınlardan Tozlu tepkisi!
Haberler / Yerel Politika
17 Kasım 2016 Perşembe 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - AK Parti İzmir’de Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Mehmet Tozlu'nun katıldığı bir televizyon programında CHP’li belediyeleri ve yerel yönetimleri eleştirirken "Bu şehrin eskiden kızları bile daha güzeldi" demesine CHP kanadından tepki yağıyor.

'İzmir'in kızları' tartışmasında CHP'lilerden ortak tepki

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve yönetimi  düzenledikle basın toplantısıyla, Tozlu'nun açıklamalarını hedef aldı. Basın açıklamasında CHP Kadın Kolları MYK üyesi Perihan Yardımcıİl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin de hazır bulundu.

Yönetici kadınlar ellerinde "İzmir'in güzel kızları, mis gibi Cumhuriyet kokar", " En güzelimiz Zübeyde Anamız", "İzmir'İn denizi kız, kızı deniz kokar" yazılı dövizler tuttu.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Tozlu'nun talihsiz açıklamalar yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Nedense AKP'lilerin İzmir'le ilgili alakasız benzetmelerine ilk kez tanık olmuyoruz. İzmirimiz için daha önce de 'Gavur İzmir' ve 'Sümüklü bir çocuk' gibi benzetmeler yapan AKP'liler vardı. Bunun nedeni de İzmirlilerin kendileri gibi düşünmemeleridir. İzmirlilerin ülkede neler olduğunun farkında, İzmirli kadınlar da farkında ve inandıkları değerlerden asla vazgeçmeyecek. Onun için biz İzmirli kadınlar hepimiz güzeliz, eskiden de güzeldik; şimdi de güzeliz. Bizim güzelliğimiz öncelikle düşüncelerimizde ama bunu görebilmek gerekir. Bunu herkes böyle bilmeli. İzmir'in kadınları 'ben bilirim' der 'beyim bilir' demez." 

BELEDİYELERİ SAVUNDU

Nurşen Balcı, Tozlu'nun İzmir'in yerel yönetim eleştirilerinin de doğru olmadığını, CHP'li belediyelerin sosyal belediyecilik yaptığını söyledi. Tozlu'nun kentin ışıltısı kalmadığı sözlerine ise "Tozlu ışıltıdan ne anlıyor acab? Büyük binalar dikilip, AVM yapılabilirdi. Ama CHP'li başkanlar bu merkezleri halkın hizmetine sundu" dedi.

Tozlu'nun CHP'li belediyeleri eleştiren sözlerine karşın belediyelerin yaptıkları hizmetleri anlatan Balcı, şunları söyledi;

'AKP il yöneticisi belediye başkanlarının görevi şehre rant kazandırmaktır' demiş ancak ; bizim belediye başkanlarımızın şehre bakış açısı onlar gibi değil; CHP' lİ belediyelerimiz, önce İzmir'de sosyal belediyecilik yapmaktadır.

-Abla- Abi projesi;

-Süt Kuzusu projesi;

-Meslek Edindirme projesi;

-Çocuk ve Gençlik geliştirme merkezi;

-Kadınların eğitimine yönelik projeler;

-Kadın emeği değerlendirme;

-Kadın kooperatiflerine destek;

-Üreticiye destek;

-Evde bakım hizmeti;

-Semt evleri(kadınlara yönelik);

-Yaşlılarımız için merkezler;

-Gençler için merkezler;

-Çocuklarımız için merkezler;

-Kadın kooperatifleri kurduk.

-Gençlerimiz için dershaneler (ki bu dershaneler OHAL ile kapatılmak istenmekte)

-90 dakika ücretsiz seyahat (Türkiye'nin iç bir yerinde yok)

-Kredi notu en yüksek Belediye

Ve sayamadığım pek çok hizmet daha

Kısaca CHP' li belediyeler çevreyi doğayı;  İzmir'in doğal ve tarihsel güzelliklerini koruyarak Sosyal Belediyecilik yaparak bu kenti yönetiyorlar."

VARSIN ÇİRKİN DESİNLER

CHP İl Kadın Kolları MYK üyesi Perihan Yardımcı ise yaptığı konuşmada "İzmirli kızlarla alıp veremedikleri n? Onları rahatsız eden İzmir'in kızlarının yüz güzelliği değil yaşam biçimi, hayata bakışları ve yürekleridir. Varsın İzmirli kızlara 'çirkin' desinler. Bizler İzmir'i onların çirkinliklerine teslim etmeyeceğiz" dedi.

TOZLU NE DEMİŞTİ'

Belediyeyi eleştiren Tozlu, "İzmir’in emin olun diğer şehirlere nazaran bir ışıltısı kalmadı. İzmir’in bir rengi, kokusu, ışığı kalmadı. Kokusu var ama o da Körfez’in kokusu. Ya bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi. Artık kızları bile kalmadı. İzmir’in bütün her şeyini götürdük. Bu emin olun yerel yönetimlerin başarısızlığıdır” demişti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası