Ege Postası
Geri

#direnağaçlıyol'da son perde

Bornova’da Ağaçlıyol’da yer alan Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait 100 dönüme yakın kamu arazisinin planlarının değiştirilerek, özelleştirme yolu ile satılmasına tepki gösteren sivil toplum örgütleri yeniden sahaya inerek, İzmirlileri kentin yeşil alanlarına sahip çıkmaya ve direnmeye davet etti. Diren Ağaçlıyol Yeşil İzmir Dayanışması Platformu gerçekleştirdiği yürüyüş ve basın açıklamasında AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İzmir’deki diğer siyasi partiler ve iktidara sert şekilde yüklendi.
#direnağaçlıyol'da son perde
Haberler / İzmir
5 Kasım 2013 Salı 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bornova Ağaçlıyol’da bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait arazilerin satışının yankıları sürerken, Yeşil İzmir Dayanışması eylemlerine bugün de devam etti. Geçtiğimiz günlerde Ağaçlıyol’daki arazilerin imar değişikliğinin iptali için açılan davaya Danıştay 6. Dairesi’nin yürütmeyi durdurma kararI vermesinin ardından, Metro Sanayi durağında buluşan grup Karayolları arazisine yürüdü. Yeşil İzmir Dayanışması, Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü  önünde direnmeye bugün devam etti ve düzenledikleri basın açıklamasında gelişmelere sert tepki gösterdi. “Diren Ağaçlıyol, İzmir Seninle”, “Ağaçlıyol Halkındır, Kimseye Vermeyeceğiz”, “AKP İzmir’den Elini Çek”, “Talana, Peşkeşe İzin Vermeyeceğiz” sloganları eşliğinde Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün önüne yürüdü. Platform adına açıklama yapan Platform Sözcüsü Kayhan Kantarlı’ya, İzmir’in önde gelen sivil toplum örgütlerinin liderlerinin yanı sıra, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve vatandaşlar da eşlik etti.

“SATILACAK YER KALMAYINCA YEŞİL ALANLARA GÖZ DİKTİLER”

Yeşil İzmir Dayanışması adına açıklama yapan Ege Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi ve Platform Sözcüsü Kayhan Kantarlı, “Satılacak yer kalmayınca iktidar yeşil alanlara göz dikti. 100 dönümlük yeri ticari yapılaşmaya açıp imar planlarını değiştirdiler. Belediyeler de dava açtı onlar da by-pass edildi. Yandaş sermaye ile sözleşme imzalayarak buraları peşkeş çektiler” dedi ve geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin “Özelleştirmeden gelen parayı cebimize mi atıyoruz” şeklindeki açıklamalarına sert tepki göstererek, “Cebinize almadığınızı biliyoruz ama, yandaş sermayenin cebine koyduğunuzu cümle alem biliyor. Sayın milletvekili ihale sanki onaylanmış ve satış sözleşmeleri imzalanmış gibi konuşuyor. Bu sözler, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına uymayabilir anlamına mı geliyo? Anayasaya göre yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır. Özelleştirme İdaresi hukuk devleti olmanın gereğini  yerine getirmeli, satış işlemini derhal iptal etmelidir” dedi ve söz konusu özelleştirme idaresi iptal edilinceye kadar eylemlerinin kesintisiz süreceğini belirtti. Kantarlı, son olarak tüm İzmir’i direnişe davet etti.

“GEZİ PARKI’NDAN ÇOK DAHA CİDDİ BİR DURUM SÖZ KONUSU”

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise, Danıştay 6’ıncı Dairesi tarafından imar planı değişikliğinin iptali için verilen yürütmeyi durdurma kararının ellerine henüz ulaşmadığını hatırlatarak, “Bu alanda sadece bir özelleştirme yapılmadı. Burada yapılan imar planı tadilatı ile bölge yeşil alan olmaktan çıktı, 2 kat yapılaşmaya açıldı, konut ve ticari alan haline getirildi. Burası 25 binlik planlarda açıkça yeşil alandır ve İzmir’in nefes alabileceği sınırlı yerlerden birisidir” dedi ve hükümete sert sözlerle yüklenerek, “Buranın satılmasından önce yapılması gereken daha önemli yatırımlar var. Önce bunlara baksınlar. Eldeki kamu arazilerini satarak, gelir elde etme fikri, dar ve kısır bir görüştür. Bizim derdimiz Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’nün hizmetleri ile değil, bu arazinin satılması ile. Bir alanda rant yaratıp, özelleştiriyorsunuz, diğer yandan bir diğer noktada belediye hizmet alanı olan yeri resmi tesis alanına dönüştürüp halkı bu yeşil alanlardan mahrum ediyorsunuz. Gezi Parkı olayları da işte bu yüzden çıktı. Buradaki durumun o konudan hiçbir farkı yoktur, hatta daha ciddi bir durum söz konusudur. Burası Gezi Parkı’ndan çok daha büyük bir alan. Eğer bize hizmet üretecekseniz, yeşil alanları satarak değil, ödediğimiz vergiler ile hizmet üretin” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası