Ege Postası
Geri

durdurun bu sondajları!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, Alaşehir’deki felaketi değerlendirdi, Büyük Menderes ve Gediz havzalarının da risk altında olduğunu açıkladı.
durdurun bu sondajları!
Haberler / İzmir
6 Eylül 2012 Perşembe 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURAN GÜLTEKİN / İzmir DHA

Büyük Menderes ve Gediz havzalarında yürütülen jeotermal sondaj çalışmalarının, büyük tehlike arz ettiği öne sürüldü. TMMOB Jeoloji mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, tehlikenin en büyük sebebinin, jeotermalle ilgili mevzuat ve denetimin yetersizliği olduğunu söyledi. Murathan, her iki havzada 10 kadar alanda derin kuyu çalışmasının sürdüğünü, buralarda da sıcak su patlaması yaşanabileceğini vurguladı.


2 bin metre uyarısı

Alaşehir’de jeotermal sondaj yapılan alanın yakınında meydana gelen patlamaların ardından bölgeye uzmanlardan oluşan ekip gönderen TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Alaşehir’de yapılan çalışmanın derin sondaj kurallarına uygun yapıldığını belirten Şube Başaknı Alim Murathan, gevşek zemin yüzünden su buharı, çamur ve sıcak suyun çıkmasıyla sonuçlandığını dile getirdi. Murathan, 1100 metre derinlikte meydana gelen olayın 2 bin metre derinlikte olması durumunda daha vahim sonuçların doğurabileceğine dikkat çekti.
 

Olay yerine ABD’li mühendisler geldi

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Alaşehir’de,  özel bir firmanın jeotermal çalışmaları yaptığı bölgenin yakınında yaklaşık iki haftadır patlamaların yaşandığı arazide incelemelerde bulundu. Firma yetkililerinden bilgi alan Vali Daşöz, Amerikalı Jeoloji Mühendisi Alan Bailey ile de durum değerlendirmesi yaptı, sorunun kısa zamanda çözüleceğini bildirdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası