Ege Postası
Geri

İşte İzmir'in yeni başkanları

Aylar süren yerel seçim maratonu bugün oyların kullanılıp sandıkların açılmasıyla sona erdi. 31 Mart seçimleri İzmir'de sürprizlerle dolu geçti. Kenti beş yıl boyunca yönetecek başkanlar seçildi.
İşte İzmir'in yeni başkanları
Haberler / Yerel Politika
1 Nisan 2019 Pazartesi 00:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir'de büyükşehir ve 30 ilçenin belediye başkanı belli oldu. İzmirli seçmenlerin tercihine göre Büyükşehir CHP'de kaldı. CHP, 24 ilçeyi kazanırken, AK Parti 4, MHP 1, İYİ Parti bir ilçede seçimi kazandı. Buna göre İzmir'i beş yıl boyunca yönetecek yeni başkanlar şöyle: 

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Mustafa Tunç Soyer (Millet İttifakı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Mustafa Tunç Soyer 1 milyon 338 bin 40, AK Parti adayı Nihat Zeybekci 886 bin 669 oy aldı.

Soyer'in özgeçmişi

1959 yılında Ankara'da doğan Tunç Soyer, orta öğrenimimi Bornova Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Soyer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1981'de mezun oldu. Öğrenciliği döneminde tiyatro oyunculuğu ve yönetmen asistanlığı yapan Soyer ayrıca Türk Haberler Ajansı'nda muhabir olarak görev yaptı. İsviçre Webster Koleji'nde "Uluslararası İlişkiler" ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde "Avrupa Birliği" alanlarında yüksek lisans yaptı.

Seferihisar'da bir tatil köyü kuran Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın danışmanlığını, İzmir Ticaret Odası'nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı ve EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevlerini üstlendi.

2009-2019 yıllarında iki dönem Seferihisar Belediye Başkanı olarak görev yapan Soyer, evli ve iki çocuk babası.

Aliağa: Serkan Acar (Cumhur İttifakı’nın MHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Serkan Acar 26 bin 726, CHP adayı Özcan Durmaz 24 bin 449, Saadet Partisi adayı İsmet Topal 401 oy aldı.

Acar'ın öz geçmişi

İlk, orta ve lise öğretimini İzmir'de tamamlayan Serkan Acar, 1998'de Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Çeşitli hukuk bürolarında çalıştıktan sonra kendi bürosunu açan Acar, 2014 Mahalli İdareler seçiminde Aliağa Belediye Başkanı seçildi.

Evli olan Acar, 2 çocuk babasıdır.

Balçova: Fatma Çalkaya (Millet İttifakı'nın CHP'li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Fatma Çalkaya 25 bin 361, AK Parti adayı Evrim Özen 10 bin 599 oy aldı.

Çalkaya'nın öz geçmişi

1968'de Denizli'de doğan Fatma Çalkaya, orta öğrenimini Almanya'da, liseyi Aydın'ın Söke ilçesinde tamamladı.

Çalkaya, Kuşadası'nda turizm sektöründe çalıştı, yöneticilik yaptı.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile evli olan Fatma Çalkaya 2 çocuk annesi.

Bayındır: Uğur Demirezen (Cumhur İttifakı’nın AK Partili Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Uğur Demirezen 13 bin 955, CHP adayı Ufuk Sesli 8 bin 967, Diğer adayı bin 708 oy aldı.

Demirezen'in özgeçmişi

3 Aralık 1974'te İzmir'in Bayındır ilçesinde doğan Uğur Demirezen, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Bayındır'da tamamladı. Ticaret ile uğraşan Demirezen, 2011-2013 yıllarında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Demirezen, 2011'de AK Parti'nin yürütme kurulunda çalıştıktan sonra 2013 Kasım ayında Bayındır İlçe Başkanı olarak atandı. Demirezen evli ve iki çocuk babasıdır.

Bayraklı: Serdar Sandal (Millet İttifakı'nın CHP'li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Serdar Sandal 99 bin 269, AK Parti adayı Ali Aslan 74 bin 656, Diğer adayı 3 bin 886 oy aldı.

Sandal'ın öz geçmişi

1969'da Tunceli'de doğan Serdar Sandal, 15 yıl boyunca özel eğitim kurumlarında matematik öğretmenliği yapmıştır.

İki dönem SHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Serdar Sandal, üç dönem de Bayraklı ilçesini temsilen CHP İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Evli olan Sandal, bir çocuk babasıdır.

Bergama: Hakan Koştu (Cumhur İttifakı’nın AK Partili Adayı)

Beydağ: Feridun Yılmazlar (Millet İttifakı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Feridun Yılmazlar 4 bin 416 oy aldı.

Yılmazlar'ın özgeçmişi

İzmir'in Beydağ ilçesinde dünyaya gelen Feridun Yılmazlar ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamladı. Anadolu Ünviersitesi İş İdaresi Bölümü mezunu olan Yılmazlar, kendi kurduğu şirkette ticari hayatını sürdürüyor. Daha önce belediye meclis üyeliği görevinde de bulunan Yılmazlar, evli.

Bornova: Mustafa İduğ (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Buca: Erhan Kılıç (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Çeşme: Ekrem Oran (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Muammer Ekrem Oran 13 bin 471, MHP adayı Mustafa Cenger 10 bin 724, bağımsız aday Esen Fatma Kabadayı Vhiting 459 oy aldı.

Oran'ın özgeçmişi

İzmir'in Çeşme ilçesinde 1971'de dünyaya gelen Ekrem Oran, ilk, orta ve lise öğretimini İzmir'de tamamladı. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümüne devam eden Oran, siyasete 2004'te CHP'de başladı.

2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi olan Oran, halen Çeşme Güneşi Gazetesi'nin imtiyaz sahibidir. Evli olan Oran 1 çocuk babasıdır.

Çiğli: Utku Gümrükçü (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Selim Utku Gümrükçü 61 bin 681, AK Parti adayı Okan Korkmaz 33 bin 949 oy aldı.

Gümrükçü'nün öz geçmişi

İzmir'de dünyaya gelen Selim Utku Gümrükçü, Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

İyi derecede İngilizce bilen Gümrükçü, CHP Çiğli Gençlik Kolları Eğitim Sekreteri olarak girdiği siyasette 2017 yılında Çiğli İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

Dikili: Adil Kırgöz (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Foça: Fatih Gürbüz (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Fatih Gürbüz 10 bin 278, MHP adayı Serdar Mersin 7 bin 759, Saadet Partisi adayı Paşali Feyiz 78 oy aldı.

Gürbüz'ün öz geçmişi

İlköğretimi Foça'da tamamladıktan sonra Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesini bitiren Fatih Gürbüz, Ege Üniversitesi Turizm İşletme Bölümündeki eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Halen Foça'da işletmecilik yapan Gürbüz, CHP Gençlik Kolları, Foça Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcılığı, CHP Foça İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Evli ve 1 çocuk sahibi olan Fatih Gürbüz, İngilizce bilmektedir.

Gaziemir: Halil Arda (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Halil Arda 42 bin 252, AK Parti adayı Nazmi Yılmaz 30 bin 109 oy aldı.

Arda'nın öz geçmişi

İzmir'in Gaziemir ilçesinde 1961'de doğan Halil Arda, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Arda'nın gençlik kollarında başlayan aktif siyasi hayatı, başkan yardımcılığı da dahil olmak üzere parti içinde farklı görevlerle devam etmiştir.

Evli olan Arda, 2 çocuk babasıdır.

Güzelbahçe: Mustafa İnce (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Özdem Mustafa İnce 10 bin 796, AK Parti adayı Burcu Dereci 3 bin 482, DSP adayı Kemal Cem Pülten 474 oy aldı.

İnce'nin öz geçmişi

İlk ve orta öğrenimimi Güzelbahçe'de, lise öğrenimimi Karataş Lisesi'nde tamamlayan Özdem Mustafa İnce, '1987'de Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden mezun oldu. Siyasi hayatına 1992'de CHP'de başlayan İnce, 2009 ve 2014'te Güzelbahçe Belediye Başkanı seçildi. İngilizce bilen İnce, evli ve iki çocuk babasıdır.

Karabağlar: Muhittin Selvitopu (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Muhittin Selvitopu 144 bin 825, AK Parti adayı Bilal Doğan 116 bin 786, Saadet Partisi adayı Mümin Baştürk 4 bin 146 oy aldı.

Selvitopu'nun öz geçmişi

Malatya'da 1955 yılında doğan Selvitopu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünde tamamladı. 1992 yılından beri aktif siyasetle uğraşan Selvitopu, 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Karabağlar Belediye Başkanı seçilmişti.

Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, İlkay Girgin Erdoğan 3 bin 548, AK Parti adayı Ferhan Eroğlu 2 bin 941, Diğer adayı bin 222 oy aldı.

Erdoğan'ın öz geçmişi

1971 yılında Mordoğan'da doğan İlkay Girgin Erdoğan, ilk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Erdoğan, 1999'dan bu yana Karaburun'da avukatlık yapmaktadır. Erdoğan, 2004'ten itibaren Karaburun belediye meclis üyeliği ve belediye meclis başkanvekilliği görevlerini yapmaktadır.

Karşıyaka: Cemil Tugay (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Cemil Tugay 114 bin 472, AK Parti adayı Saliha Ayda Maç 32 bin 709, İYİ Parti adayı Mehmet Yıldırım 7 bin 529 oy aldı.

Tugay'ın öz geçmişi

1967 yılında Van'da doğan Cemil Tugay, 1983 yılında İzmir İnönü Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1989'da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Numune Hastanesi ve İzmir Atatürk Eğitim Hastanesinde plastik cerrahi ihtisası yapan Tugay, 2000'de uzman doktor oldu. 2010'da Cumhuriyet Halk Partisine üye olan Tugay, İngilizce ve Fransızca biliyor. Tugay, evli ve 3 çocuk babası.

Kemalpaşa: Rıdvan Karakayalı (Millet İttifakı'nın CHP'li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Rıdvan Karakayalı 30 bin 684, AK Parti adayı Arif Uğurli 30 bin 189, Saadet Partisi adayı Mehmet Ali Özüdoğru 5 bin 619 oy aldı.

Karakayalı'nın öz geçmişi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 24 Ocak 1958'de doğan Rıdvan Karakayalı, ilk, orta ve lise eğitimini ilçede tamamladı. 1979'da İzmir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi bölümünden mezun olan Karakayalı, 1979-1980 eğitim-öğretim yılında öğretmen olarak göreve başladı.

2005'de emekli olan Karakayalı, siyasete Cumhuriyet Halk Partisinde başladı. Karakayalı evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kınık: Sadık Doğruer (Cumhur İttifakı’nın AK Partili Adayı)

Kiraz: Saliha Özçınar (Cumhur ittifakı’nın AK Partili Adayı)

Konak: Abdül Batur (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Menderes: Mustafa Kayalar (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Menemen: Serdar Aksoy (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Narlıdere: Ali Engin (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Ali Engin 22 bin 373, MHP adayı Süleyman Kocabıyık 4 bin 400, Diğer adayı bin 106 oy aldı.

Engin'in öz geçmişi

1965 yılında Tunceli'nin Pertek ilçesinde doğan Ali Engin Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünün ardından aynı üniversitenin işletme programını tamamladı.

Kendi kurduğu inşaat firmasının yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Engin, CHP'de başladığı siyaset hayatında daha önce 3 kez milletvekili adayı oldu.

Ödemiş: Mehmet Eriş (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Seferihisar: İsmail Yetişkin (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Selçuk: Filiz Ceritoğlu engel (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Tire: Salih Atakan Duran (Millet İttifakı’nın İYİ Partili Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, Duran 24 bin 783, AK Parti adayı Mustafa Selman İçelli 23 bin 247, DSP adayı Tayfur Çiçek 3 bin 865 oy aldı.

Duran'ın öz geçmişi

İzmir'in Tire ilçesinde doğan Salih Atakan Duran, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü'nü bitirdi.

27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde milletvekili adayı olan Duran, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Torbalı: İsmail Uygur (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Urla: İbrahim Burak Oğuz (Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı)

Kesin olmayan sonuçlara göre, İbrahim Burak Oğuz 22 bin 202, AK Parti adayı Adıgüzel Demirel 7 bin 957, İYİ Parti adayı Hasan Hüseyin Akgül bin 401 oy aldı.

Oğuz'un öz geçmişi

1972 yılında İzmir'de doğan İbrahim Burak Oğuz, ilk, orta ve lise öğrenimini Urla ilçesinde tamamladıktan sonra 1997'de 9 Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayan Oğuz, hala Yerel Yönetimlerin Vergilendirilmesi ve Finansmanı konusunda doktora çalışmasına devam ediyor.

Oğuz, kurduğu Nokta Bağımsız Denetim ve Mali Müşavirlik Limited Şirketinde çalışma hayatını sürdürmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası