Ege Postası
Geri

​Bayraklı Belediyesi yeni bir kampanya başlatıyor

Bayraklı Belediyesi planlarda otopark olarak ayrılan ancak amacı dışında kullanılan otoparklarla ilgili harekete geçiyor.
​Bayraklı Belediyesi yeni bir kampanya başlatıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Kasım 2014 Cumartesi 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Bayraklı Belediyesi ekipleri ilk önce bu alanların ne amaçla kullanıldığını tespit edecek ardından da farklı şekilde kullanılan otoparklarla ilgili apartman yönetimlerini uyaracak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bazı yerlerde otoparkların depo olarak kullanıldığını tespit ettik. Bunu kabul edemeyiz. Ortak alanlar amacı dışında kullanılamaz. Bu konudaki hassasiyetimizi vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum” dedi.
İzmir’de trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün artarken otopark sıkıntısı da önemli bir sorun haline geliyor. Özellikle dikey yapılaşmanın olduğu mahallerde vatandaşlar arasında çıkan otopark tartışmalarıyla ilgili gelen şikayetleri değerlendiren Bayraklı Belediyesi, bazı yerlerde planlarda otopark alanı olarak belirlenen yerlerin amacı dışında kullanıldığını tespit ederek harekete geçti. Bayraklı Belediyesi bu sorunun daha büyümemesi için, “Otoparkını amacı dışında kullandırma” ismiyle bir kampanya başlatacak.

KİRAYA VERİLİYOR, KABUL EDİLEMEZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu konuda kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini belirterek, “İmar mevzuatımızda yaşayan insan sayısı ve metrekareye göre otopark yönetmeliğimiz var.  Otoparklar apartmanlarda yapılıyor. Ancak maalesef buraların depo olarak kiraya verildiğini gördük. Yapılan otoparkları kullanmıyoruz. Bu konuyu belediye olarak önemsiyoruz. Apartman altlarındaki otoparkların ne amaçla kullanıldığını tespit edeceğiz. Hiçbir apartman sakininin, ‘İmza topladık burayı depo yapıyoruz’ deme şansı yok.  Ortak alanlar başka amaçla kullanamaz. Vatandaşımız bu hassasiyetimizi bilmesini istiyorum. Bununla ilgili bir kampanya başlatacağız. Otopark sıkıntısı nedeniyle tartışmanın bir anlamanın olmadığını düşünüyoruz. Hemşerilerimizin bu konuya önem vermesini istiyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası