Ege Postası
Geri

​Buca Kent Konseyi’nden kil ocağı tepkisi

Buca Kent Konseyi, Kaynaklar’a yapılmak istenen kil ocağına tepki açıklaması gerçekleştirdi. Kaynaklar Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kaynaklar Muhtarı Erhan Şen ile bir araya gelen Kent Konseyi üyeleri adına açıklamayı Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvvet Balcılar, yaptı. Kil ocağına kesinlikle karşı olduklarını belirten Balcılar, ocağı yapmak isteyen şirketin 11 Eylül 2014 günü bölgede yapmak istediği bilgilendirme toplantısına katılmama çağrısı yaptı.
​Buca Kent Konseyi’nden kil ocağı tepkisi
Haberler / Yerel Politika
23 Ağustos 2014 Cumartesi 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 11 Eylül günü İzmirlileri “Kaynaklar Çöl olmasın” sloganı ile bölgeye davet eden Balcılar, “Usül gereği toplantının açılmaması gerekmektedir ve bu toplantının açılamadığına ilişkin tutanağın Çevre Bakanlığı yetkililerinden alınması konusunda mücadele etmek gerekir. Eğer toplantının açılamadığına ilişkin tutanak elde edilmez ise Çevre Bakanlığı ‘bilgilendirme yeterlidir’ hükmüyle bu katliama sessiz kalabilir” uyarısında bulundu. Altındağ ve Bornova’daki taş ocaklarının çevreyi katlettiğini, Kaynaklar’a yapılmak istenen kil ocağına duyarsız kalamayacaklarını belirten Balcılar şunları söyledi: “Doğa harikası bu yerlerin korunması adına bütün bölge halkı, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarımız ile mücadele etmekte kararlıyız. Bu sorunu çözünceye kadar da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bilirkişi raporlarına rağmen çalışma yapan ve yapmak isteyenler hakkında da suç duyurusunda bulunacağımızı da söylemek istiyorum.”  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası