Ege Postası
Geri

​CHP Bayraklı'da üç isim için daha 'ihraç' istemi!

CHP İzmir’de disiplin hareketliliğinin en çok yaşandığı ilçe olan Bayraklı’da üç isim için daha ilçe yönetimi ihraç talebiyle disiplin işlemi başlattı. Son ilçe kongresinde ilçe başkanlığına talip olan, bir dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da yakın olan Yusuf Metin ile eski ilçe yöneticileri Nilüfer Çetin ve Yusuf Fırat’ın dosyaları ilçe yönetiminin oybirliğiyle aldığı karar neticesinde il başkanlığına sevk edildi.
​CHP Bayraklı'da üç isim için daha  'ihraç' istemi!
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Ekim 2014 Salı 13:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başlatılan disiplin harekatının en hareketli ilçesi olan Bayraklı’da  disiplin dosyaları bir bir işleme konuyor. CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı, son olarak son ilçe kongresinde ilçe başkanlığı koltuğuna talip olan, bir dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluna’da yakın bir isim olan Yusuf Metin ile eski ilçe yöneticileri  Nilüfer Çetin ve Yusuf Fırat üyelerden Hulki Çetin ve Servat Fırat'ın disiplin dosyalarını  ihraç istemiyle il başkanlığına sevk etti.

ÖZER’İN EKİBİNDEYDİ!
2014 Yerel seçimleri öncesi, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Özer'in ekibinde olan ve Özer'in girişimleri sonucunda Konak Belediyesi’nde görev yapan, Yusuf Metin, son ilçe kongresinde  CHP Bayraklı İlçe Başkanlığına talip olmuştu.Bir dönem, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da yakın olan Metin’in disipline gönderilme nedeni; Genel Merkezin Bayraklı Belediye Başkan adayı olarak mevcut başkan Hasan Karabağ’ı açıklaması sonra ilçe başkanlığı önünde kalabalık toplayarak eylem gerçekleştirmesi. Metin’in, ilçe binası  önünde toplanan kalabalığı parti aleyhinde kışkırtmak ve kendisi ile birlikte hareket eden meclis üyesi adaylarına istifa formu dağıttığı iddiasıda dosyasında yer aldı.
Eski ilçe  yöneticileri Nilüfer Çetin ve  Yusuf Fırat içinde DSP'ye çalıştıkları iddiası dosyalarında yer alıyor.Üç isminde ihracı ilçe yönetimi tarafından oybirliğiyle istenirken, dosyalar il başkanlığına sevk edildi. 




ALPER" DİSİPLİN SUÇU İŞLEYENLERİ GÖNDERECEĞİZ"
 Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper de, disiplin süreci doğrulayarak konu ile ilgili şunları söyledi;
 " CHP Bayraklı'da partimize üye olup ancak; partimizin yetkili organlarına karşı disiplin suçu işleyen üyelerimizin disipline gönderme işlemlerini daha önce yapacaktık. Ancak; Cumhurbaşkanlığı seçimlerini düşünerek bunu erteledik. Daha sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve İl Başkanımız Ali Engin'in açıklamalarını talimat olarak kabul edip ilçemizde hem partililerimizin şikayet ettiği hem de yönetim kurulumuz ile birlikte tespit ettiğimiz kişileri yönetim kurulumuzla birlikte gerekli delilleri topladıktan sonra yönetim kurulumuz tarafından oy birliği ile disiplin kuruluna sevk ediyoruz" dedi.



KİMLER GÖNDERİLMİŞTİ
Daha önce Bayraklı’dan  ilçe yöneticisi Gönül Güngör, Bayraklı Belediyesi eski meclis üyeleri Mehmet Ali Açık ve Hamza Işık ile CHP Bayraklı Kadın Kolları eski Başkanı Nermin Mete ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişlerdi. Bu isimlerde Açık için ihraç, Güngör için ise kınama cezası verilmişti. Işık ise uyarı cezası almıştı. İl disiplin kurulu kararları oybirliğiyle almıştı.Mete ise disipline sevk edilmesinin ardından partiden istifa etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası