Ege Postası
Geri

​Hamile kaçağa Yunan tekmesi

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu ve Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı, Türkiye-Yunanistan sularında yaşanan hak ihlallerini raporlaştırdı.
​Hamile kaçağa Yunan tekmesi
Haberler / Genel
11 Kasım 2014 Salı 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA -  “Yunanistan ve Türkiye Arasında Frontex: Geri Çevrilme Sınırı” başlıklı raporda Yunan sahil güvenlik ekiplerinin Suriyeli göçmenleri dövdüğü, hamile bir kadına tekme atıldığı ve bebek mamasının denize döküldüğü belirtiliyor.

2013 Ekim-Kasım aylarında Ankara, İstanbul, İzmir, Midilli ve Atina’da yapılan görüşmelerle hazırlanan rapora göre, Ağustos-Aralık 2012 arasında 4 bin 100’ü Kaçak 65 bin göçmen tutuklandı. Ayrıca, 2012’nin başından Mayıs 2014’e kadar Ege’de 18 deniz kazası oldu. Bu kazalarda, 191 kişi hayatını kaybetti. Rapordan satırbaşları şöyle:
Türkiye, tekneleri durdurarak herkesin bir ülkeyi terketme hakkını ihlal etmektedir. Yunanistan da “Erken tespit” ve “caydırma” teknikleriyle uluslararası mülteci kanununu ihlal ediyor. .
 
YUNAN SAHİL GÜVENLİK DÖVDÜ
Yunanistan’a deniz yoluyla ulaşmaya çalışan Suriyeli iki adam Türkiye’ye gönderilmeden önce Samos’ta birkaç gün alıkonuldu ve dövüldü. Tekneye karısı ve 7 aylık bebeği ile binen Suriyeli bir adam, bebeğin tüm mamasının denize atıldığının anlattı.
Ege Denizini geçerek Yunanistan’da bulunan kocasının yanına gitmeye kalan Somalili 6 aylık hamile olan kadın denizde Yunan sınır güvenliği tarafından dövülmüş. Kadın heyete tekmelendiği yerlerdeki yaraları gösterdi. (MİLLİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası