Ege Postası
Geri

​Karakolda polis dayağı davasında karar çıktı

Kuşadası’nda 4 yıl önce elleri arkadan kelepçeli halde 5 polis tarafından karakolda feci şekilde dövülen Fuat Şengül’e 8 bin lira, 2 polise ise 3 bin lira para cezası verildi.
​Karakolda polis dayağı davasında karar çıktı
Haberler / İzmir
19 Temmuz 2014 Cumartesi 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - KUŞADASI’nda 4 yıl önce elleri arkadan kelepçeli halde 5 polis memuru tarafından karakolda feci şekilde dövülen Fuat Şengül ve polis memurlarının yargılandığı mahkemeden tartışılacak bir karar çıktı.
 
Kuşadası 1. Asliye Ceza Mahkemesi, polislerden dayak yiyen Fuat Şengül’e “görevli memura hakaret” suçundan 8 bin 840 lira para cezası verdi. Mahkeme, polis memurlarından Murat Gül ve Mehmet Çalışkan’a ise ‘yaralama suçunun sabit görüldüğü, ancak bu eylemi haksız tahrik altında yaptıkları’ gerekçesiyle 3 bin lira adli para cezası verdi. Mahkeme kararına tepki gösteren Şengül “Karakolda kelepçeli halde 5 polisten dayak yedim. Günlerce kendime gelemedim. Mahkeme bana daha fazla ceza verdi. Bu mu adalet'” dedi. 
 
Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde emlakçılık yapan Fuat Şengül, 4 Temmuz 2010’da motosikletini çekmek isteyen polislerle tartıştı. Bu sırada gelen iki sivil polis Fuat Şengül’ü tartaklayarak gözaltına aldı ve Çarşı Karakolu’na götürdü. Bu sırada karakolun kamerası kayıttaydı. Polisler içeri girer girmez, kameranın kayıt yapamaması için karakolun ışıklarını kapattı. Ancak televizyonun açıktı ve kamera bu ışıkla olan biten her şeyi kaydetti. İlk olarak iki sivil, iki resmi polis Fuat Şengül’ü hırpalayarak yere yatırdı.
 
Polislerden biri yerde yatan Fuat Şengül’ün ayaklarının üzerine bastı. Ellerine arkadan kelepçelenen Fuat Şengül polislerce ayağa kaldırıldıktan sonra kameranın görmediği kör bir noktaya götürüldü. Bu arada polislerden biri televizyon ışığını fark edince televizyonu kapattı. Karartma tamamlanınca 4 polis Fuat Şengül’ü kıyasıya dövdü. Karakoldaki diğer polisler ise bu işkenceyi izlemekle yetindi. Karakolun ışıklarının yaklaşık 5 dakika sonra yanması işkencenin bittiğini gösteriyordu. Fuat Şengül dayağın ardından sağlık raporu için hastaneye, daha sonra da polise mukavemet suçundan nöbetçi savcılığa götürüldü. Savcılık sorgusunun ardından da serbest bırakıldı.
 
POLİSLER DE ŞİKYETÇİ OLDU
Fuat Şengül yaraları geçmeyince, 5 gün sonra savcılığa giderek kendisini dövdüğünü iddia ettiği polisler Murat Gül, Mehmet Çalışkan, Süleyman Satılmış, Yunus Can ve Ahmet Koçak’tan şikâyetçi oldu. Polisler de Fuat Şengül’ün kendilerine küfür ettiğini ve vurduğunu söyleyerek şikâyetçi oldular. Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı hem polislere, hem de Fuat Şengül’e Kuşadası 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.
Mahkeme davayı önceki gün karara bağladı. Karakolda kelepçeli halde feci şekilde dayak yiyen Fuat Şengül, “Görevli Memura Hakaret” suçundan 442 gün hapis cezasına çarptırıldı. Şengül hakkındaki ceza daha sonra 8 bin 840 lira adli para cezasına çevrildi. Mahkeme, polis memurları Murat Gül ve Mehmet Çalışkan’ın “yaralama suçunun sabit görüldüğü, ancak bu eylemi haksız tahrik altında yaptıklarını” değerlendirerek 6 ay hapis cezası verdi. Bu ceza ise 3 bin lira adli para cezasına çevrildi. Polis memuru Süleyman Satılmış hakkında ise “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” kararı verildi. Yunus Can ve Ahmet Koçak hakkında ise herhangi bir işlem yapılmadı.

ADALETE GÜVENİM KALMADI
Karakoldaki feci dayağın ardından Kuşadası’nı terk eden Fuat Şengül, mahkeme kararı karşısında adalete güveninin zedelendiğini söyledi. Şengül “Ailemle birlikte dışarı çıktığım bir gün polisler motosikletimi çekmek istedi. Burada haksızlık yapıldığı söyleyerek bu işleme karşı çıktım. Sonra polisler beni karakola götürdü ve feci şekilde dövdüler. Her şey kamera tarafından kaydedildi. Ancak mahkeme heyeti bana daha fazla ceza verdi. Polisler bana işkence uyguladı. Günlerce kendime gelemedim. Tedavi gördüm. Ancak polisler benden daha az ceza aldılar. Bu nasıl bir mahkeme kararıdır. Görüntüler ortada. Bu kadar işkence yapan polislere bu ceza mı verilir. Hukuka güvenim kalmadı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası