Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Cemi Tugay yüreklere su serpti'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
29 Aralık 2025 Pazartesi

'Cemi Tugay yüreklere su serpti'

İki gün önce Karşıyaka Nergiz Mahallesi’nde İZMAR şubesinin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Yıldız Ünsal’ın, törene katılmamasının nedenini soran gazetecilere, “Kendisinin şehir dışında bir programı vardı. Onun için katılamadı. Bir problem yok” diyerek cevap vermesi, Karşıyakalıların yüreğine su serpti.

Törenin yapıldığı Nergiz Mahallesi'nde, evlerin balkonlarından, pencerelerinden. Başkan Cemil Tugay’a gülümseyerek el sallayan, törenden sonra elini sıkmak için güçlükle yanına sokulan hemşerilerinin gönlüne girmeyi başarmış bir belediye başkanına gösterilen bu sımsıcak sevgi sıradan bir sevgi değildir.

Son yerel seçimlerde halkın oylarıyla, seçilen İzmirli sosyal demokrat belediye başkanlarının bu başarısı, toplumun yıllardır özlemini duyduğu, seçilenlerle, seçenlerin arasında olması gereken karşılıklı güven ve sevgi duygusunun yarattığı pozitif enerjiye,  kentli olarak sevinmemek elde değil. 

İzmirli hemşerilerine gönül gözüyle bakan, saygı diliyle konuşan, onlardan biri olduğunu inandıran, kendisine uzatılan ele ruhunu verebilen, ekonomik zorlukları aşabilmek için olağanüstü bir mücadele içinde adeta savaş veren CHP’li sosyal demokrat belediye başkanlarını gerçekten kutlamak gerekir.
  
Bir belediye başkanı için başarı elde etmek zorlu bir süreçtir. Belediye başkanlığı, halkın bir kişiye altın tepsi içinde sunduğu kutsal bir ödül değildir. Bu ödül, seçimlerde halka vaat edilen, temiz çevre, sağlıklı konut, düzenli toplu ulaşım ve alt yapı hizmetlerine kolayca erişim için verilen sözlerin yerine getirilmesiyle gerçek anlamını kazanır.

Sözün özü: 

Karşıyaka’nın Nergiz Mahallesi'nde İZMAR Şubenin açılış töreninde, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’ın, Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Yıldız Ünsal’a yönelik nazik sözleri ve kendisine oy veren İzmirlilere, “Kendim ettim, kendim buldum” türküsünü söyletmeyecek başarılı bir belediye başkanı profili çizmesi sevindiriciydi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM RESMİ REKLAM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası