Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı’da kaos biter mi?
Halil Solak
YAZARLAR
26 Mayıs 2022 Perşembe

Bayraklı’da kaos biter mi?

Geçtimiz 13 Mart’ta gerçekleştirilen kongrede göreve seçilen Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, seçildiği andan itibaren Bayraklı’da en çok tartışılan isim oldu, olmaya da devam edecek gibi görünüyor.
 
Yaşananların geneline bakacak olursak; “Bayraklı’da gelen gideni aratıyor” dememiz herhalde yanlış olmaz.
 
Yaklaşık 10 gün önce Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İlçe Başkanı Didem Gültekin, ilçe yönetcileri ve meclis üyeleri bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Görüşme trafiğinin ardından Bayraklı örgütü en son Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.
 
Hediyeler verildi, sözler verildi. Gülüşmeler, samimi sohbet derken, Kılıçdaroğlu soruyu sordu...
 
Evet burası önemli!
 
Dün Büyük İzmir TV'de yayınlanan 8. Gün Programında gazeteci Mithat Umutoğulları’nın gündeme getirdiği iddialar İzmir ve Bayraklı siyasetine bomba gibi düştü.
 
Bahsettiği konular içerisinde dikkatimi çeken en önemli konu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun o ziyarette “Bayraklı’da kavga bitti mi?” sorusu oldu.
 
Peki bu ne anlama geliyor…
 
Kılıçdaroğlu’nun üstüne baba basa söylediği “Bayraklı’da kavga bitti mi?” sorusunun perde arkasında ne var?

Aslında bu soru; Bayraklı’da son üç yılda örgüt ve belediye arasında yaşanan krizlerin bitmesi! Ve önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere sorunsuz gidilmesi gerektiğiyle ilgili Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yaptığı üstü kapalı bir uyarı…

Bu mesajı alan ilçe yönetiminin Bayraklı’da bir bütünlük, ve dayanışma sergileyerek genel seçimlere hazırlanması gerekirdi.
 
Peki ya böyle mi oldu?
 
Tabii ki hayır!
 
Ankara ziyareti henüz gündemden dahi düşmemişken, Gültekin, Genel Başkan’ın mesajını almayı bırakın hiç oralı olmadan ayağının tozu ile ilçede üç dönem Kadın Kolları Başkanlığı yapmış Zeliha Avar’ı disipline yolladı. 

Gültekin ilçede hiçbir zaman yok olmayan sadece ara ara küllenen kaosu bir kez daha körükledi.
 
Yani işin Türkçesi… Gültekin, Genel Başkanı’nı dinlemiyor, sözünü ciddiye bile almıyor.Kılıçdaroğlu'nun sözlerini umursamayıp bildiğini okumaya devam ediyor.
 
Gültekin’in bu tutumu yalnızca kendini değil, Belediye Başkanı’nı da ateşe atıyor. 
 
Burada dikkat çekilmesi gereken hususlardan biri de Gültekin’in ateşe attığı o belediye başkanı, kongre döneminde gövdesini ortaya koyarak kendisine en çok desteği veren kişiydi… Karşılığı bu mu olmalıydı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “kavga istemiyorum” uyarısına rağmen Gültekin’in bu fevri hareketinin sonuçlarının, CHP koridorlarında dilden dile gezdiği gelen bilgiler arasında.
 
***

Bir diğer konu ise;

2. Bölge Parti Örgütlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Çetin Özdemir ve İsfahan Naki bir süredir 2. Bölge’deki ilçe örgütlerini ziyaret ediyor. İl başkan yardımcıları örgütleri daha dinamik hale getirmek ve yaklaşan seçimde birinci parti olabilmek adına yoğun bir mesai harcıyor.
 
İl başkan yardımcıları bu kapsamda dün de Bayraklı İlçe örgütünü ziyaret etti.
 
İlçe binasında gerçekleşen görüşme sonrası ilçe örgütünün sosyal medya hesaplarından ziyarete ilişkin tek satır paylaşım yapılmaması dikkat çekti.
 
İlçe başkanı ise paylaşımı ancak bugün öğleden sonra yaptı.

Geç gelen o paylaşımın yapılmasının sebebi ise şöyle;

İl başkan yardımcıları konuyu kendi aralarında tartışırken bu tartışma kulaktan kulağa Gültekin’e kadar gidiyor. Gültekin’in bu duyumların ardından paylaşım yapmasını da siz değerli okuyucularımın yorumlarına bırakıyorum.

Bu paylaşım kaosundan da önemli bir nokta var

İl başkan yardımcılarının çevrelerine; “Üst perdeden konuşuyor. Hala kendini PM Üyesi zannediyor” diyerek Gültekin’i eleştirdiklerini duydum.

Gültekin’in uyarılara kulak asmayan ve tabiri caizse örgüte karşı "üstenci" tavrıyla birlik ve beraberliği nasıl sağlayacağı, örgütü seçime kadar nasıl ayakta tutacağı partilileri kara kara düşündürüyor.

Ne diyeyim.

Böyle giderse ilçede kriz bitmez. Daha çok kavga, daha çok şikayet ve daha çok disiplin dosyası il başkanlığına gider.

Yine durum böyle devam ederse partililer il başkanlığının yolunu daha çooook aşındırır.

Ehh! Allah partinin üst yönetimine sabırlar versin...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası