Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kartal’ın söylediklerine itirazım var!
Mithat Umutoğulları
YAZARLAR
14 Ekim 2023 Cumartesi

Kartal’ın söylediklerine itirazım var!

Dün İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın "Senin başkanın bir melekti yavrum" başlıklı yazısını okudum… 

Yazıyı okuduğumda “bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü” cinsinden bir yazı olmuş…

Yazının özetinde büyük başarılara imza atan Başkan Gümrükçü’nün geçen süreç içinde başarısızlığa imza attığını iddia etmiş.

Ve yazının sonunda ise başkanlık sürecine ilişkin kinaye yaparak kendisi dışında yaşanan olaylara atıfta bulunmuştu…

Şöyle:  “Ortalığı karıştıran ben değilim, iki koltuğa birden aday olan ben değilim, Kılıçdaroğlu’nun arabasının önünü kestiren ben değilim, seçilen ilçe başkanını ciddiye almayan ben değilim, İl Başkanı ile problem yaşayan ben değilim, seçim zamanı benim yardımcım muhtar dövmedi, en kritik zamanlarda sadece kendimi gündem etmedim, parti içi tartışmaları yerel medyaya servis eden ben değilim, CHP’de şebeke var manşetleri attıran ben değilim, kongredeki olayların sebebi de ben değilim. ”

Şimdi bu sözlere bir göz atalım ve yazdıklarına olan itirazı mı da ekleyeyim..

1-    Ortalığı karıştıran ben değilim diyor “ama açıklama yok!”

2-    Kılıçdaroğlu’nun arabasının önünü kestiren ben değilim iddialı konuşuyor “Oysa eylemlerin nasıl ve kimler tarafından yönlendirildiğini herkes biliyor madem Gümrükçü haksızdı neden temsilciler görevden alındı.”

3-    Seçilen ilçe başkanını ciddiye almayan ben değilim diyor “Seçilen ilçe başkanı seçildikten sonra gittiği grup toplantısına gidip başkanın koltuğuna oturup meclis üyelerinin alacağı kararlarla ilgili bunu yapmayın etmeyin derse belediye başkanına saygısızlık ederse belediye başkanı niye ciddiye alsın”…

4-    İl Başkanı ile problem yaşayan ben değilim diyor “Gümürkçü’nün iki gün önce Aslanoğlu ile bir görüşme yaptığını biliyoruz, kavga eden biri görüşür mü?”

5-    Seçim zamanı benim yardımcım muhtar dövmedi diye ekliyor “2500 kişinin çalıştığı belediyede bu olaylar nasıl denetlenir bilen ya da bunu yapabilecek bir süper güce sahip biri varsa da ben tanımıyorum. Zaten bununla ilgili hem adli hem de parti içi disiplin süreci devam ediyor sonuçlanınca göreceğiz… Ama Başkan Gümrükçü’nün kendisini hakim savcı yerine konulmasını istiyorsa o başka… Yargı sonucundan sonra Başkan Gümrükçü gerekeni illa ki yapacaktır…

6-    En kritik zamanlarda sadece kendimi gündem etmedim “İzmir gibi bir yerde bir belediye başkanının kendisi gündeme getirmek için bir çaba sarf etmesine gerek yok… Bu gündem olma çabasına “BİZ CESARET DİYORUZ”

7-    Parti içi tartışmaları yerel medyaya servis eden ben değilim, CHP’de şebeke var manşetleri attıran ben değilim, kongredeki olayların sebebi de ben değilim.” Şimdi nasıl servis yapıldı biraz açmış olsaydı daha iyi anlaşılırdı, yani o bölüm biraz anonim olmuş. Kongrede olayların sebebi Utku Gümrükçü değil, anlaşmaya uymayan Başkan Gümrükçü ile yapılan anlaşmaya uymayarak salona uzlaşılan liste dışında liste getirerek “KAZIK” atan Niyazi Arslan ve Erdal Mansuroğulları sebep oldu…”  

8-    Şimdi bu yazılanları görünce geçmişte Sevgili Kartal'ın Başkan Gümrükçü ile ilgili  “MEKANIN SAHİBİ GERİ GELDİ” manşeti geldi… NERDEN NEREYE…

Ümit Kartal’ın köşe yazısındaki bazı bölümleri düzelttikten sonra Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün kısa bir siyasi yolculuğunu hatırlatmakta fayda var…

Ne yapmış Gümrükçü;

Birçok sivil toplum örgütünün aktif üyesi olan Gümrükçü, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Delegeliği, ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

16 Nisan Referandumu'nda HAYIR Cephesinde aktif görev yapan Yurttaş Girişimi’nin kurucuları arasında yer aldı. Yakın tarihimizde ses getiren çok sayıda mitingde aktif görev aldı. 2007 yılında yapılan 13 Cumhuriyet Mitinginin 8’inde, 2007-2009 yılları arasında yapılan Teröre Lanet, Bağımsız Yargı, Laiklik, Hukukuma Dokunma, Isparta Kemalist Cumhuriyet, Ankara Cumhuriyet, İzmir’de yaklaşık 3 milyon kişinin geldiği ve hala hafızamızda yer alan Cumhuriyet mitinglerinde düzenleme komitesinde yer alarak bu mitinglerin sunumunu gerçekleştirdi.

2011 genel seçiminde CHP Genel Merkezi görevlendirmesi ile Eskişehir ve Kütahya mitinglerinde düzenleyici olarak bulundu..

CHP’de uzun yıllar aktif görevlerde yer aldı…

18 yaşında CHP Çiğli Gençlik Kolları Eğitim Sekreteri olarak adım attığı siyasi yaşamına, 19 yaşında ilçe başkan yardımcısı, 21 yaşındayken CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etti.

  • 1999 yılından bugüne aktif görevler aldığı siyasi hayatında;
  • 2000-2002 CHP Çiğli İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği,
  • 2002-2005 CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliği,
  • 2005-2007 CHP Çiğli İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği,
  • 2007-2007 CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliği,
  • 2014-2015 CHP Çiğli İlçe Başkanı,
  • 2015-2017 CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
  •  7 Ocak 2018 günü yapılan İzmir İl Kongresinde İl Başkan Adayı oldu..

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yaklaşık %62 oyla Çiğli Belediye Başkanı seçilmiştir.

CHP’de genç yaşta bu kadar önemli işlere imza atmış acaba kaç siyasetçi vardır. Ayrıca siyasi bilgi ve birikimininin yanında eğitim hayatını saymıyorum bile…

İşte Gümrükçü böyle bir siyasetçi partiye sonradan gelip de “armut piş ağzıma düş” diyenlerden değil. Tırnaklarıyla kazıya kazıya gelmiştir.

Birinin hakkında bir şeyler yazıp, çizerken bunları da bilmek gerekir diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası