Ege Postası
Geri

Batur’un seçim bürosuna görkemli açılış

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur'un, Çankaya’da bulunan seçim ofisini coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Abdül Batur,  “Biz omuz omuza bu kentte mücadele edeceğiz. Hem seçim sürecinde hem seçimden sonra İzmir’i en güzel noktaya getireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. Batur’un seçim bürosuna görkemli açılış
Batur’un seçim bürosuna görkemli açılış
Haberler / Yerel Politika
26 Şubat 2019 Salı 18:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylar seçim ofislerini teker teker açarak sahaya inmeye başladı. İYİ Parti ile İzmir’de ittifak yapan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, kendi seçim ofisinin açılışını yaptı.

Konak’ta da CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, seçim ofisinin açılışını kalabalık partili grubu eşliğinde gerçekleştirdi. Açılışa Millet İttifakı ortağı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile ellerine İYİ Parti bayrakları taşıyan İYİ Partililer de destek verdi.

Açılışa CHP ve İYİ Partili çok sayıda partilinin yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri Ednan Arslan, Bedri Serter, Mehmet Ali Çelebi, Özcan Purçu, CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin,  Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı.

ABDÜL BATUR: TUNÇ SOYER’İN YANINDAYIZ

Seçim ofisi açılışında konuşan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, “Bu Konak ne kadar güzelmiş, ne kadar iyiymiş. Hepiniz hoşgeldiniz. Doğduğum büyüdüğün suyunu içtiğim Narlıdere’de 20 yıldır belediye başkanlığı yaptım. Hiçkimsenin hasmı olmadım. 20 yıl. İyi günde kötü günde hep kardeşlerimle beraber oldum. Narlıdere’de bu noktaya gelmemde emeği geçen bütün kardeşlerime, vatandaşlarıma saygılarımı selamlarımı sunuyorum. Büyükşehir belediye başkanımız ve bir misyon üstlenerek Seferihisar’ı bir dünya markası haline getiren büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer’in yanındayız” diyerek sözlerine başladı.

BATUR: 20 GÜNDÜR SAHADAYIZ, HER GÜN 10 BİN ADIM ATMADAN EVLERE DAĞILMAK YOK

Millet İttifakı’nın Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Konak’ta dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal projeler ve kentsel dönüşüm öncelikli bir belediyecilik hizmeti vereceklerini kaydederek,

“Bu yerel seçim çok önemli. Adaylığımız açıklandığı günün ertesi günü bu parti bize Konak İlçe Başkanı sayın Çağrı Gruşçu demeç verdi. Bizim içimize sinen, bizle beraber mücadele edecek en iyi markayı Konak’a göndermişler dedi. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Yola çıktığımız günden bu güne parti örgütümüzle 20 gündür sahadayız. Her gün on bin adım atmadan evlere dağılmak yok. İddialıyız. Tunç Başkanımla el ele vererek çok güzel işler yapacağız. Her zaman iddialı olmuşumdur. Narlıdere’de rekorlar kırdık. Yüzde 70’lere kadar çıkardık oy oranımızı. Konak kentsel dönüşümüyle, tarihi değerlerin ortaya çıkarılmasıyla, Roman vatandaşlarımızla el ele, dar gelirli vatandaşlarımızın beklentilerinin aşılmasıyla, yerinde dönüşümüyle bunu sağlayacağız. Kentsel dönüşümde Narlıdere’de marka olduk. Seçim çalışmalarına bu kentin efsane belediye başkanı, abimiz Gültepe’de Aydın Erten’in mezarını ziyaret ederek başladık. Hep beraber yeni bir devrim yaratacağız o mahallelerde. Birlikte yaratacağız. 20 gündür en fazla o dönemde çalıştık. Bizden önce emek vermiş, taş taş üstüne koymuş arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Muzaffer Başkana, Sema Başkana, Aziz Başkana. Belediye  başkanı kentliyle yaşar. Ulaşılabilen bir belediye başkanı oldum, olacağım. Birlikte başaracağız. Belediyecilik anlayışımızla, bize emanet edilen Cumhuriyet’in ilkelerinden sapmadan aynen devam edeceğiz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın” şeklinde bir konuşma yaptı.

BATUR: KONAK’TA EN AZ YÜZDE 65 ORANINDA OY ALACAĞIZ

“Bir iddia ortaya koyduk. Konak’ta en az yüzde 65 söz alacağız” diyen Abdül Batur, alanda bulunanlara “Martın sonu bahar. Mart’ın sonu bahar. Mart’ın sonunda İzmir’de çiçekler bambaşka açacak” diye seslenerek konuşmasını noktaladı.

TUNÇ SOYER: BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR, KOL KOLA OMUZ OMUZA YÜRÜMEYE MECBURUZ

Millet İttifakı adayı Batur’un ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, konuşmasına demokrasi vurgusu yaparak başladı.Soyer, “Abdül Başkan, Karşıyaka, Bayraklı hep beraberiz. Türkiye’de rejim değişti. Kardeşlik ve barış olmadan adalet ve kalkınma olmaz. Kardeşlik ve barış demokrasiyle mümkündür. Çünkü demokrasi birarada yaşamak demektir. Demokrasi birarada yaşamanın hukuku demektir. Biz bunu başaran insanlara bunu yapamazlar. Bizim elimizden demokrasiyi alamazlar. Onun için sımsıkı sahip çıkacağız. Demokrasi aştır, iştir, refahtır. Sonuna kadar demokrasimize sahip çıkacağız. Demokrasi en çok İzmir’de yaşıyor. İzmir birşeyin kalesi ise demokrasinin kalesidir. Hep beraber o kalenin sarsılmaz kalesiyiz. Birbirimize ihtiyacımız var. Kol kola yürümeye, omuz omuz olmaya mecburuz” dedi.

SOYER: CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZ GELİYOR, YARI YARIYA YOKSULLAŞACAĞIZ, AYRIŞMAMALIYIZ VE…

Türkiye’yi ciddi bir ekonomik krizin beklediğini vurgulayan Tunç Soyer, “Yarı yarıya yoksullaşacağız, küçüleceğiz. Bu kadar önemli bir ekonomik kriz varsa gücümüzü ayrıştıramayız. Bizi kutuplaştırmaya çalışanlara inat kol kola girmeliyiz. CHP ve İYİ Parti il başkanlarına teşekkür ediyorum. Tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, kenetlenmeye gücümüzü birleştirmeye ihtiyacımız var. Biz birarada güçlüyüz. Bizi ayrıştırma tuzaklarına düşmeyeceğiz. Oradan yeni bir İzmir yaratacağız. İzmir dünyanın en güzel kentlerinden biri. Demokrasi olmadığı için refah bize yayılmıyor. Onun için yoksullaşıyoruz” diye konuştu.

SOYER: İZMİR TÜRKİYE’YE DEMOKRASİ DERSİ VERECEK

Soyer, siyaset dilini ve kültürünü İzmir’den değiştirecekleri sözünü vererek, “İzmir Türkiye’ye demokrasi dersi verecek. İzmir’in refahını adil bir şekilde paylaşacağız. İki tane somut hedefim var, birincisi İzmir’in ürettiği refahı adil paylaşacağız. Önce bunu yapacağız. O refah sadece birilerini zenginleştirmeyecek. Hep beraber zenginleşeceğiz. İzmir buna muktedir. Ama adil paylaşacağız. İkincisi, İzmir’de refahı büyüteceğiz. Bu da mümkün. Derya içinde olup deryayı bilmeyen balık gibi yaşıyoruz. İzmir’i global dünyanın global bir aktörü haline getireceğiz. Bunun için çok projemiz var.  2023 bizim 5 yıllık görev süremizin içinde. Cumhuriyetin 100’üncü yılında İzmir’den öyle bir ses vereceğiz ki, yeniden yeniden yeniden Cumhuriyet’in değerlerini, Mustafa Kemal’in ilkelerini tüm Türkiye’ye öyle bir göndereceğiz ki, öyle bir anlatacağız ki, bütün Türkiye Cumhuriyetin 100’üncü yılında İzmir’den şahlandığını görecek. Sözümüz söz. Bütün bu hikayeyi mümkün kılmak için yüksek oylarla seçileceğiz. Hazır mısını? Kuvvetli oylarla seçilmemiz lazım. Çünkü bu memleket daha iyisine layık. Ve bunu birlikte yapacağız. Hep birlikte İzmir’de yüksek oylar almak için çalışmaya söz veriyor musunu? Sözleri duyuyorum. Sözler ve gözler yalan söylemiyorsa kazanacağız kazanacağız kazanacağız” ifadelerini kullandı.

DENİZ YÜCEL: SOYER VE BATUR’U SİZLERE EMANET EDİYORUM, MARTIN SONU BAHAR OLSUN DİYORUM

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Biz Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı, milli mücadelenin başarıya ulaştığı İzmir duruşuna sahip İzmir’de sizlerle omuz omuza yan yana can cana çalışacağız. Ülkemiz 16 yıldır çok kötü yönetildi. Halk bıkkın, kızgın. Gençlerimiz işsiz. Kadınlar kırgın ve öfkeli. Emekliler unutulmuş, esnaf dertli.  Mutlu olan küçük bir zümre var. Onlar da saray ve saraydan beslenenler. Herkesi terörist ilan ettiler. Kendileri gizli kapılar ardında terör örgütü ile yaptıkları gizli pazarlıkları unutturmaya çalışıyorlar. Saray ve saray yanlılarının bekaa sorunu var. Onlara en güzel cevabı sizler vereceksiniz. İnsanları ayrıştırmadan, onların farklılıklarını zenginlik kabul ederek bakıyoruz. Konak Başkanımız Sema Pekdaş’a verdiği hizmetlerden dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu bir vatan, Cumhuriyet, hizmet nöbetidir. 20 yıl Narlıdere’ye şerefiyle, namusuyla, başarılı bir şekilde hizmet eden Sayın Abdül Batur Konak adayımız. İnsanların gönlüne gir, insanların dertlerine derman ol dedi partimiz kendisine. Sayın Batur bu nöbeti devralacak. Seferihisar belediye başkanımız Tunç Soyer, 10 yıl şerefiyle, onuruyla hizmet etti. Seferihisar’ı marka kent yaparak dünyaya tanıttı. Şimdi de aşkla İzmir diyor. Bu görevler sevmeden, aşk olmadan yapılmaz. Sayın Soyer ve Batur’u sizlere emanet ediyorum. Martın sonu bahar olsun diyorum” diye konuştu.

HÜSMEN KIRKPINAR: 31 MART KIŞIN SONU, BAHARIN BAŞIDIR

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bu coğrafyada yaşayan herkes biliyor ki bu birlik ve beraberlikle ancak meclise gidebiliriz. Kaybedecek vatanımız yok. Kuva ruhuyla biraraya gelmiş CHP-İYİ Parti işbirliği çok önemli. Kuva ruhunu taşıyan buradaki topluluk ve CHP-İYİ Parti işbirliğine inananlar o inancın zaferini 31 Mart gecesi yaşayacaktır. 31 Mart kışın sonu baharın başıdır. Biz inandık ve geliyoruz inşallah. Demokrasiyi, hukuku, adaleti yeniden tesis etmek için geliyoruz” şeklinde bir konuşma yaptı.

ÇAĞRI GRUŞÇU: TUNÇ SOYER VE ABDÜL BATUR  BU KENT İÇİN BİR FIRSATTIR

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Tunç Soyer ve Abdül Batur’un İzmir ve Konak için bir şans olduğunu kaydederek, “Çok güzel ve aydınlık bir gün yaşıyoruz. bu ateşi, meşaleyi Anadolu’nun her yerine fersah fersah yayacağınızı görüyorum. 1 Nisan sabahı aydınlık geleceğimizi ve yarınların sabahı olacak. Martın sonu bahar olacak. İzmir bir prenses. O prensesiz iade-i itibara ihtiyacı var. Bunu sağlamak bizim görevimiz.  Bugün demokrasi şöleni yaşıyoruz. Bizimle bu yolda yürümeye karar vermiş ve istekli İYİ Parti’nin değerli il başkanı ve örgütüne de hoşgeldiniz diyorum.  Bu kentte yaşayanları üç kat, dört kat daha mutlu yapmaya söz veriyoruz. Tunç Soyer işinde disiplinli, herşeyi çok iyi takip eden, hep mücadele etmiş uluslararası alanda da tanınan vizyon sahibi bir insan. Bu kent için hayallerini çok iyi biliyorum. Onun hayallerini dinlerseniz inanın geceleri uyuyamazsınız. Tunç Soyler bu kent için bir fırsattır. Konak da İzmir’in kalbi. O kalbin iyi çalışması için çalışacağız. Abdül Batur yeni bir soluk getirecek kentimize. Kentsel dönüşümü yapacak. Tunç Soyer nasıl bir fırsat ise bu kent için, Konak’ta da Abdül Batur başkanımızı sonuna kadar kucaklayacağız” dedi.

SEMA PEKDAŞ: TÜRKİYE’NİN İZMİR’İN ENERJİSİNE İHTİYACI VAR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da açılışta bir konuşma yaptı. Pekdaş, “Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bizim çocuklarımıza borcumuz var. Türkiye’nin İzmir’in enerjisine ihtiyacı var. İzmir’in enerjisini yükseltmek, çalışma zamanıdır” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası