Ege Postası
Geri

CHP'den çifte açılış; Suat Nezir taraftarlarından davullu-sloganlı eylem

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi ile Seçim Bürosu'nun açılışlarını gerçekleştirdi. Buca'da adaylığı geri çekilen Suat Nezir'e destek veren kalabalık bir grup, davul çaldırdı, slogan attı, dövizler taşıdı. Soyer, açılış sonrası sorunun çözümü için Nezir taraftarlarıyla toplantı yapacağını söyledi. Suat Nezir taraftarlarından davullu-sloganlı eylem
CHP'den çifte açılış; Suat Nezir taraftarlarından davullu-sloganlı eylem
Haberler / Yerel Politika
26 Şubat 2019 Salı 13:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'in, CHP İzmir İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezlerinin açılışını yaparken, tören başlamadan önce alana gelen Buca'daki Suat Nezir taraftarları, slogan atıp dövizler taşıyarak seslerini duyurmaya çalıştı. 

Eski bakanlardan Yaşar Okuyan, CHP İzmir Milletvekillerinden Kani Beko, Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Mehmet Çelebi, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak İlçe Başkanı Çağrı Kuruşçu, Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkan adayı Muhittin Selvitopu, Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Güzelbahçe Adayı Mustafa İnce ve çok sayıda CHP’li vatandaşın katıldığı açılışta konuşan Soyer, mevcut iktidarın Türkiye’de demokrasi rejimini değiştirerek diktatörlük rejimi kurmaya çalıştığını söyledi.

Soyer, “Başka bir İzmir, başka bir ülke ve dünya yaratmak mümkün ve biz bunu el ele gerçekleştireceğiz. Türkiye’de rejim değişti. Değişen rejim merkezi her geçen gün güçlendiriyor, otoriter ve herkesin kaderi bir kişinin ağzında. En güzel yaşam biçimi olan demokrasimiz elden gidiyor. Her ne yaparlarsa yapsınlar İzmirlileri demokrasiden uzaklaştıramayacaklar. İzmir demokrasinin kalesi ise sizler o kalenin sarsılmaz taşlarısınız. İzmir şuan verdiklerinden çok daha fazlasını hak ediyor. İki temel hedefiimiz var. Biri refahı adil paylaşmak. Yani bu kentin sunduğu zenginliği adil bölüştüreceğiz. Çok daha güzelini hak ediyoruz” dedi.

TAZE KAN POMPALAYACAĞIZ

Gerçekleştirecekleri ikinci önemli projenin İzmir’i sadece Türkiye’nin değil dünyanını ticaret merkezi haline getirmek olduğunu açıklayan Soyer, “Bu coğrafya çok güzel ve biz dünyada lider olacak bir kentiz. Geçmişte ticaret hacminin Akdeniz’de üçte birini yapmış bir kentten bahsediyoruz. İzmir 150-200 yıldır kan kaybediyor ve biz İzmir’in kalbine masaj yaparak tekrar canlandıracağız. Ortak tarım, iş ve sanayi işbirlikleri yaparak İzmir’i Türkiye’nin en güçlü liman ve ticaret kenti haline getirecek ve bunun için çok çalışacağız. Bu hikayeyi hikaye olmaktan çıkartıp eşit bir ülke yaratmak için uğraşacağız. Halk Süt diye bir uygulamamız var. Bunu sadece İzmir’de değil tüm Ege’de yaygınlaştıracağız. Ayrıca Sefehisar’da et tanzimi yaparak güvenilir ve ucuz et üretiyoruz. Biz bunu sadece Seferihisar’da değil tüm İzmir’e getireceğiz. Mesela halk ekmeği İzmirli ile buluştursak iyi olur m? Olur hem de çok güzel olur” diye konuştu.

ARACISIZ VE UCUZ TÜKETİM

İzmir’de üretilen her ürünü aracısız ve ucuza tüketiciye ulaştıracaklarını ifade eden Soyerşunları söyledi: “Kent içinde çocuk, genç ve kadınlarımızı mutlaka öne çıkaracağız. Kadınlarımıza tarımsal yönetici kooperatifi kurduk. Kentin sosyolojisi değişti çünkü kadınlar kendi harçlıklarını ceplerine koymaya başladı. Kadın kooperatiflerini İzimir’in her köşesinde kuracağız. 10 yıldır hayattan biriktirdiklerimizi masanın üstüne koyarak Atatürkçü düşünce ile harmanlayarak projelerimizi hazırladık. İzmir’i tıpkı bu tramvay gibi bambaşka bir dünyaya taşıyacağız. Biz kötü yönetilmeye layık değiliz ve biz bunu değiştirecek ve bambaşka bir ülke yaratacağız. Merkezde siyaset kutuplaşma ve diktatörlük üzerine akarken yerelde biz ötekileştirmeye asla izin vermeyeceğiz. Herkesi kucaklayarak oy alacağız. Çünkü biz biliyoruz ki bizi güzel yapan şey farklılıklarımız. Bu nedenle İzmir hep en güzel oldu. Hem doğuda hem batıya kan pompalamaya devam edecek ve çok daha güzel bir kentte yaşayacağız.”

NEZİR TARAFTARLARIYLA TOPLANTI 

Öte yandan Buca’da adaylığı geri çekilen Suat Nezir’in taraftarları, açılış öncesi tören alanına gelip davul çaldı, sloganlar attı, "Suat başkan olacak, Buca huzur bulacak", "Suat Nezir huzurumuzdur" yazılı dövizler taşıdı. CHP’li Nezir’e destek veren partililer ile toplantı sözü veren Soyer, “Suat Nezir kardeşimle ilgili hassasiyeti olan ve adaylığa geri getirilmesini isteyen arkadaşlarımız var. Burada açılışı yaptıktan sonra kendileriyle bir toplantı yapacağım. Biz hepimiz İzmir’iz. İzmir çok büyük. Çözemeyeceğimiz dert yok” sözleriyle karşılık verdi. Soyer, açılış konuşması bitiminde Nezir taraftarları ile toplantı yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası