Ege Postası
Geri

Zeybekci, İnönü'nün sözüyle seslendi

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ni (KOSBİ) ziyaret eden AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Siz ne taraftasını? Bayrağımızın tarafındayız. Milletimizin, vatanımızın tarafındayız. Rahmetli İnönü’nün dediği sözü hiç unutmam; ‘Bu ülkede namuslular, namussuzlar kadar cesur olmalı.’ Biz cesur olmak zorundayız. Taraf olurken cesur olacağız. Ki böyle birileri de barış, çiçek, böcek, kardeşlik diyerek kendini kamufle ederek başka bir yere doğru gelmeye kalkışmasınlar” dedi. Zeybekci, İnönü'nün sözüyle seslendi
Zeybekci, İnönü'nün sözüyle seslendi
Haberler / Yerel Politika
26 Şubat 2019 Salı 05:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kemalpaşa’da Binali Yıldırım Millet Bahçesi’ni gezen Zeybekci, AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’ya övgü yağdırdı. Ardından gittiği KOSBİ’de sanayicilere seslenen Zeybekci, “Allah sayınızı artırsın, size ihtiyacı var ülkenin. Siz varsanız ülke sanayisi, ekonomisi var. Siz yoksanız yok. Ekonomi, istihdam, sanayi dendiğinde tek akla gelen; reel sektör, özel sektör” diye konuştu.

İHTİSAS SERBEST BÖLGELERİ

İzmir’in bir serbest bölgeler şehri olması gerektiğini belirten Zeybekci, “İzmir belirli alanlarda uzmanlaşmalı. İzmir enerji, tarım, bilişim teknolojileri mevzu olduğunda sınırsız desteklerle desteklenmeli’ dedik. Ve yine bu kardeşiniz tarafından Gaziemir’deki ESBAŞ çok desteklendi. Oranın genişlemesiyle ilgili çok mücadele ettik, bunları gerçekleştirdik, şimdi genişliyor. Yaklaşık 700-800 dönümlük alanda yapılaşması olan ESBAŞ’da 21 bin 300 kişi çalışıyor. Toplam cirosu 5 milyar dolara yaklaştı, 2.2 milyar dolar ihracatı var. ESBAŞ karma bir serbest bölge. Ben isterim ki İzmir’de ihtisas serbest bölgeleri olsun. Gıda ve tarım serbest bölgesi, enerji teknolojileri serbest bölgesi gibi. Şu anda belediye başkanlığı adaylığımda hazırlamış olduğumuz önemli başlıklardan bir tanesi de bu” dedi.

YUMURTA BENZETMESİ

İzmirsiz bir Türkiye ekonomisinin düşünülemeyeceğini belirten Nihat Zeybekci şöyle konuştu:

“Devasa projelerin İzmir’e ulaşması halinde İzmir buna hazır değil. 21. yüzyıla hazır değil. Çektiğim resim benim bu, bu Nihat meselesi Arif meselesi Aziz meselesi değil. Bu sizin meseleniz. Oyunuzu sadece İzmir’e, kendinize, ülkenin ve şehrinizin geleceğine verin. Hep aynı şey yaparak farklı sonuç alınamayacağını artık anlayalım. Tabiatın kuralına aykırı, matematik, fizik böyle bir şey kabul etmiyor. Her seferinde yumurtayı aşağı atınca şılak diye kırılıyor. Atıyoruz ‘kırılmasın’ diyoruz. İzmir’de yeni şeyler söylemek lazım artık. Bunu söyleyecek olan sizsiniz, bir başka kimse değil. CHP’li kardeşim geliyor ‘kurtar bu şehri’ diyor. Ben kurtarmayacağım siz kurtaracaksınız biz hizmet edeceğiz.”

KEMALPAŞA İÇİN PROJELER

10 Numara İzmir projelerinde Kemalpaşa’ya ilişkin de önemli projeler olduğunu ifade eden Zeybekci, “Bu projelerimiz sayesinde Kemalpaşa Basmane’ye, şehrin merkezine tek araçla gidiyor. Torbalı üzerinden tek araçla havaalanına ulaşıyor. Kemalpaşa Çandarlı Limanı’na Aliağa’ya ulaşıyor. Kemalpaşa Türkiye’nin en önemli lojistik merkezi haline geliyor. Kemalpaşa’nın kontrollü şekilde büyümesini, tabiata, doğaya saygılı, muhteşem güzelliğini koruyarak İzmir’in muhteşem yaşam merkezi haline geliyor” dedi.

Zeybekci daha sonra Çiğli’deki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne geçti. Bölgenin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ve sanayicilerle görüşen Zeybekci, işadamlarıyla İzmir’in sorunlarını, yapılması gerekenleri paylaştı. Sanayici işadamları da sorunlarını ileterek Zeybekci’den destek istedi.

Akşam Tire’de sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı bin kişilik akşam yemeğine katılan Zeybekci, yaptığı konuşmada, İzmir'in, dünyanın en güzel şehri olduğunu belirtti.

İzmir'in, 1997'de Türkiye'de en büyük ikinci ekonomiye sahip kent olduğuna işaret Zeybekci, şunları kaydetti:

"İzmir, Türkiye'nin ihracatına katkı veren en önemli şehirlerinden biriydi. 2018 Türkiye'sinin üçüncü büyük ekonomisi. Böyle devam ederse üçüncü sıradan 5’e gerileyecek. 21. yüzyıl Türkiye'sinde en ilkel problem, çöplerin dağlara atılmasıdır. İzmir tıbbi atıklarını Manisa Büyükşehir Belediyesine gönderiyor. Çöp meselesini 1,5 yılda çözeceğiz. Trafik, altyapı, üstyapı. Bunları çözeceğiz. Türkiye ortalamasına göre en yüksek genç işsizlik İzmir’de. İzmir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler yarışında geride kaldı. Yirmi yıldan beri İzmir’in vaktini çaldılar. Biz efelenmeye gelmedik ama efe gibi dimdik ayakta durmaya geldik Allah’ın izniyle."

Tire'de bir tarih ve kültür olduğunu vurgulayan Zeybekci, ilçede bazı eksikler bulunduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kuracakları şirket ile bu eksikleri gidereceklerini ifade etti.

Zeybekci, şöyle devam etti:

"Holding gibi bir şirket kuracağız. Bu şirket Tire’de tüm kardeşlerimin hizmetinde olacak. Tire'de ihmal edilen o mezbaha; kooperatiflerimizle, odalarımızla beraber en kısa sürede açılacak. Bu Büyükşehir'in yetkisinde, göreve gelir gelmez ilk verdiğimiz talimat inşallah bu olacak. Tire-Belevi kara yolu, çalışması devam ediyor ve 2020’de bitecek. Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı ile mezbaha yan yana nasıl olur görün. Denizli'de yaptık. Tire'ye de yapacağız. Tire'deki büyük sorunlardan biri de soğuk hava deposunun olmaması. Bunu Büyükşehirde kuracağımız şirketle yapacağız. Ve tabii en önemli isteğinizin bir fakülte olduğunu biliyorum. Ege veya 9 Eylül'ün bir fakültesi Tire'de olmalı. Tire'nin sokaklarında dolaşırken burada bir tarih, kültür ve medeniyet var. Burada ayrı bir hava var. Sokaklarında yürürken buranın esnafıyla, insanıyla havası bir başka. Biz bu ülkeye ve bu millete hizmetkar olmaya geldik. Biz gönüller yapacağız inşallah."

HALASININ YAŞADIĞI EVİ ZİYARET ETTİ

Konuşmasının ardından salondakilerle özçekim yapan Zeybekci daha sonra ağabeyi ile Tire'de yaşayan merhum halasının evine gitti. Evin şimdiki sahibi Fakiye Karadoğan’ı ziyaret eden Zeybekci, çok farklı duygular içinde olduğunu ifade ederek, "Halama kalmaya gelirdim. Birlikte Değirmendere’deki zeytinliğe zeytin silkmeye giderdik." dedi.

Daha sonra aynı mahalledeki kahveye giderek vatandaşlarla sohbet eden Zeybekci, kendisi için şiir yazan Semiha Hıncal'ı (73) da evinde ziyaret etti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası