Ege Postası
Geri

Çalkaya'nın adaylığının önündeki engel kalktı

Adaylığı, Cumhurbaşkanına hakaretten aldığı ceza nedeniyle iptal edilmesi için yeniden değerlendirme istenen ancak duruma itiraz eden CHP Balçova Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya, yaptıkları itirazın olumlu sonuçlandığını ve adaylığının önündeki engelin kalktığını sosyal medya hesabından duyurdu. Sosyal medyadan duyurdu...
Çalkaya'nın adaylığının önündeki engel kalktı
Haberler / Yerel Politika
25 Şubat 2019 Pazartesi 21:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI- HABER MERKEZİ/EGEPOSTASI- Partisinin yeniden aday gösterdiği ancak seçim kurulu tarafından Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı aldığı ceza gerekçe gösterilerek adaylığının iptali için yeniden değerlendirme istenen CHP'nin Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın ve CHP Genel Merkezi avukatlarının yaptığı itirazda olumlu sonuç çıktı.

CHP Balçova İlçe Seçim Kurulu’nun adaylığı iptali yönündeki kararını İzmir İl Seçim Kurulu iptal etti. İl Seçim Kurulu yetkilileri Başkan Mehmet Ali Çalkaya’nın itirazını haklı buldu.

ÇALKAYA’DAN MEMNU HAKLARIN İADESİNE İLİŞKİN MAHKEME KARARI İSTENMİŞTİ

Seçim kurulu adaylar hakkında yaptığı güvenlik soruşturması sırasında Çalkaya’nın Yargıtay’da da sonuçlanan Cumhurbaşkanına hakaretten 11 ay 20 gün ceza aldığı ve bunun 14 bin lira para cezasına çevrildiği ceza dosyasının bulunduğunu tespit etmişti. İlçe seçim kurulu yetkilileri, Çalkaya’nın adaylığının iptal edilmesi gerektiği yönünde görüş bildirmiş, bu durumun Çalkaya lehine sonuçlanması için Çalkaya’nın kendilerine ‘memnu hakların iadesine ilişkin’ mahkeme kararı getirmesini istemişti.

Bu kararın ardından Çalkaya için miting yapılmış, sivil toplum örgütleri, sendika temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer başta olmak üzere CHP’li belediye başkanları ve parti yöneticileri duruma tepki göstermiş, kararın siyasi olduğu vurgulanarak, düzeltilmesini istemişti.

CEZANIN PARAYA ÇEVRİLDİĞİ VE BİR YILIN ALTINDA OLDUĞU VURGUSU YAPILDI

Çalkaya ve avukatları ilçe seçim kurulunun aldığı karara itiraz etmişti. İtiraz bugün İl Seçim Kurulu’nda gündeme geldi. AK Partili temsilcilerin de bulunduğu toplantıda 11 ay 20 gün cezanın paraya çevrildiği ve verilen cezanın da bir yılın altında olduğu için Çalkaya’nın adaylığına engel teşkil etmediği belirtildi.

KURULDAKİ AK PARTİ TEMSİLCİSİ DE ÇALKAYA LEHİNDE GÖRÜŞ BELİRTTİ

Toplantıda AK Parti İzmir İl Başkanlığı adına bulunan il disiplin kurulu başkanı Avukat Serhat Metin’in de cezanın tartışmalı olduğu ve Çalkaya’nın adaylığının devam etmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiği kaydedildi. Toplantının ardından İl Seçim Kurulu oybirliğiyle Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının önündeki engelin kaldırılarak devamı yönünde karar verdi.

DEMOKRASİ KAZANDI, MİLLETİN İRADESİ KAZANDI

Sosyal medya paylaşımıyla adaylığının önünde bir engel kalmadığını açıklayan Başkan  Çalkaya, "Demokrasi kazandı milletin iradesi kazandı Balçova'nın iradesi kazandı. Adaylığım önündeki engel kalktı. Demokrasi mücadelemizde destek veren herkesi saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası