Ege Postası
Geri

Bornova'da liste isyanı

Bornova'da bir grup partili meydanda toplanıp, meclis üye aday listeleriyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Ön seçim istemelerine rağmen liyakat göz önüne alınmadan, akrabaların listelere doldurulduğunu ve adam kayırıldığını öne süren partililer tepkilerini dile getirdi. 'Siyasi rüşvetle listeler işgal ediliyor'
Bornova'da liste isyanı
Haberler / Yerel Politika
26 Şubat 2019 Salı 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Bornova'da bir grup partili, meclis üye aday listelerine tepki gösterdi. Liyakat göz önüne alınmadan, adam kayırılarak, siyasi rüşvetle listelere bazı isimlerin alındığını iddia eden partililer, tepkilerini dile getirdi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi belediye başkan ve meclis üye adaylarının ön seçimle belirlenmesi yönündeki taleplerini aylar öncesinden ilçe başkanlığı aracılığıyla genel merkeze dilekçeyle ilettiklerini belirten partililer, "Ön seçim yapılmadığı gibi gelinen noktada İlçe Seçim Kuruluna verilen CHP Bornova Belediye Meclis Üyeliği Aday listesinin emeğin ve liyakatın  göz önüne alınmadan, partinin emektarı çok sayıda arkadaşımıza haksızlık edilerek, mahallesinden tanınmayan, partiye katkısı olmayan kişilerden, parti yöneticisi, milletvekili, akraba ve yakınlarından meclis üye aday listesi oluşturulduğunu gördük. Bu durum ilçemizde çok büyük tepkiye yol açmıştır. Partimizin İlçemizde çok büyük oy kaybına uğrayacağını  görmekteyiz. Bu sonuca bizler ortak olmak istemiyoruz. Bu nedenle parti yöneticisi ve milletvekili akrabalarının ve iş ortaklarının meclis üyeliği aday listesinden çıkartılarak, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun  bu konudaki hassasiyetini belirten talimatları gereği,  hak, hukuk, adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda emeğin ve liyakatın göz önünde alındığı yeni listenin hazırlanmasını talep ediyoruz" dedi. 

CHP Bornova Belediye Meclis Üyeliği aday listesinin akraba ve adam kayırmacılık yapılarak hazırlandığını iddia eden partililerden Cemal Hayati Öztürk, Ömer Küçümen, Zeynel Gür, Pervil Koç, Sultan Çeker, Yıldız Dilek Albayrak, Bülent Hasekioğlu, Hüseyin Soylu, Abdurrahman Aktan, Süleyman Nafiz Peker, Cemal Kömürcü, Turan Bilmez ve Hüseyin Polat listeye tepki gösterdi.

BALBAY'IN ŞOFÖRÜ DE VAR

Ortada en az üç dört tane liste dolaştığını ve örgütten giden listenin tamamen yok edildiğini savunan partililer, “Örneğin İl yönetiminden ismini şu an hatırlayamadığım ancak soyadı Özdemir olan arkadaşımızın yeğeni Ulaş Özdemir ve yine CHP il yöneticilerinden Özkan Tice’nin ve bir il disiplin kurulu üyesinin akrabası olan Bengül Tice de bu kontenjanda yer alıyor. Birinci Bölge Milletvekili Özcan Purçu’nun danışmanının babası ve aynı zamanda kuzeni olan Göksel Ceviz ve Mustafa Balbay’ın İzmir’de şöförlüğünü yapan, aynı zamanda Kemalpaşa başkanlığına aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemiş Taner Doğan da bu isimler arasında yer alıyor" diye konuştu. 

SİYASİ RÜŞVET  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin arkasına sığınarak bir algı oluşturulduğunu ve bu algı oluşturulmasının siyasi rüşvet anlamına geldiğini ifade eden partililer, “Kurultay listelerinin değerlendirilmesi istendi diye iki tane kurultay delegesi yazıldı listeye. Genel başkanımızın Muharrem İnce ve ekibini dahil ettiği olağanüstü kurultay toplanmasın ve mevcut liste korunsun diye bir algı oluşturdular. Biz buna inanmıyoruz. Bu siyasi bir rüşvet ile listeler işgal edildi. Yine kayırılan isimler arasında kurultay delegesi Kadir Yıldız ve Bahar Polat Gürsul yer alıyor. Kesinliğinden emin olmamakla birlikte Veli Ağababa’nın hemşeri ilişkilerinden dolayı yazdırıldığı söylenen Cem Arıkan diye Malatyalı bir arkadaşı var. Bornova’da ikamet etmeyen, Güzelyalı ya da Güzelbahçe’de oturduğu öğrenilen işadamı Hüseyin Ünal’ın da bu listede yer aldığını biliyoruz. Meclis üyeliği yerel yöneticiliktir. Sorunlara çözüm üretmek ise belediye meclis üyelerinin işidir.  Bu nedenle hak, hukuk, adalet ve eşitlik ilkelerimiz doğrultusunda emeğin ve liyakatın göz önüne alındığı meclis üyeliği listesinin yeniden hazırlanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası