Ege Postası
Geri

CHP İl Başkanlığı’nda ‘ifade’ trafiği

Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin ve Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ geçtiğimiz ay İl Yönetim Kurulu tarafından disipline sevk edildi. İki başkanın ifadeleri alınmak üzere kurulan komisyona bugün ifade vermesi bekleniyordu ancak Karabağ ifade için il başkanlığına gelmedi. Şahin ise il başkanlığına gelerek komisyona ifadesini verdi. CHP İl Başkanlığı’nda ‘ifade’ trafiği
CHP İl Başkanlığı’nda ‘ifade’ trafiği
Haberler / Yerel Politika
19 Ağustos 2019 Pazartesi 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nun disipline sevk ettiği Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ ve Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin’in ifadeleri alınmak üzere bugün il başkanlığı binasına çağrıldı.

Şahin’in, disiplin sürecinin işaretini Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Partiden ihraç edilmeli” sözleriyle verirken, Menemen İlçe Başkanlığı Şahin’in dosyasını il  yönetimine göndererek disipline sevk edilmesini talep etti.  Karabağise disiplin suçunu işlediği sırada Bayraklı Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü için dosyası önce MYK’ya gönderildi. MYK, Karabağ’ın dosyası için kararı İzmir İl Yönetimine bıraktı ve Karabağ ‘ın da kurulan komisyona ifade verilmesine karar verildi. 

HASAN KARABAĞ GELMEDİ!

İl Yönetim Kurulu Üyeleri Binali Gül,  İrfan Can, Yaşar Erdoğdu’dan oluşan komisyon iki eski başkanın ifadesini almak için bugün il başkanlığında toplandı. Saat 11:00’de ifade vermesi beklenen Hasan Karabağ ifade vermeye gelmedi. Karabağ, Bayraklı Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada yaptığı sert açıklamalar sebebiyle disipline sevk edilmişti. Karabağ’ın dosyası disiplin suçunu işlediği sırada başkanlık görevini yürüttüğü için Ankara’ya MYK’ya gönderildi. MYK, Karabağ’ın dosyasını görüşerek Yüksek Disiplin Kurulu’na değil İzmir İl Yönetimine geri göndererek kararı İl Yönetim Kurulu’na bıraktı. İfadesi alınması için komisyon kurulan Karabağ, ifade vermeye gelmedi. 

TAHİR ŞAHİN GELDİ!

Menemen’de mevcut Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile arasında sürekli gerilim yaşayan Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin de Menemen İlçe Başkanlığı tarafından disipline sevk edildi. Başkan Aksoy’un “Partiden ihraç edilmeli” ifadelerini kullandığı Şahin, il başkanlığına gelerek komisyona ifadesini verdi. İl Başkanlığı’nda yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Başkan Şahin,“Partimizin yıpratılmasını istemiyorum o yüzden herhangi bir açıklama yapmamak en doğrusu olacaktır. Biz sadece sohbet ettik” ifadelerini kullandı.

Öte yandan komisyon ifadelerin ardından bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor il yönetim kuruluna sunulacak ve il yönetim kurulu disiplin süreciyle ilgili kararını belirleyecek. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası