Ege Postası
Geri

CHP'de "emektar" zirve: İzmir'den kimler katılacak'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde destek istemek için pazartesi günü partide geçmiş yıllarda görev yapmış vekil ve il başkanlarıyla bir araya gelecek. İzmir’den toplantıya katılacak isimler netleşti. Toplantıya mazeret bildirenler dışında, iki isim tepki nedeniyle katılmayacak.
CHP'de
Haberler / Yerel Politika
10 Temmuz 2014 Perşembe 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkezi Ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partide geçmiş yıllarda il başkanlığı ve vekillik yapmış isimleri Ankara’ya davet etti.Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP’nin  çatı aday olarak açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek noktasında partinin emektar isimleriyle Genel Merkez’de toplantı yapacak olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı isimlere görev vermesi bekleniyor.

KİMLER KATILACAK'
Pazartesi günkü toplantı için İzmir’den Ankara’ya gidecekler ve gitmeyecekler de  netleşti.CHP İzmir eski milletvekillerinden Sabri Ergül, Birgen Keleş, Vezir Akdemir, Ahmet Ersin, Erdal Karademir, Enver Öktem, Muhaerrem Toprak ve Sedat Uzunbay genel merkezin davetine olumlu dönüş yaptılar. Türkan Miçoğulları, Yılmaz Kaya, Süleyman Genç, Kemal Anadol ve Mustafa Öztin Genel Merkeze mazeretleri nedeniyle katılamayacaklarını bildirdi.Bülent Baratalı,Ali Rıza Bodur, Yüksel Çakmur ve Abdurrezzak Erten’e ise genel merkezden bir davet gelmedi.

ARITMAN TEPKİLİ
CHP İzmir eski milletvekillerinden sadece Canan Arıtman tepki nedeniyle toplantıya katılmayacak. Yerel seçimlerde alınan sonuçlar doğrultusunda parti yönetimini eleştiren ve “kurultay” çağrısı yapan Arıtman, CHP’nin desteklediği İhsanoğlu’nun partinin kuruluş felsefesine, misyonuna uygun bir aday olmadığını söyledi. Arıtman,”Toplantıya katılmayacağım. İhsanoğlu için destek istenecek. Ben destek vermiyorum” dedi.

ESKİ BAŞKANLARDA BİR FİRE
Eski il başkanları da Ankara’ya çıkarma yapacak. İzmir’den Ekrem Bulgun, Tacettin Bayır, Rıfat Nalbantoğlu ve Selçuk Ayhan davete "evet" dedi. CHP İzmir eski il başkanlarından sadece Kemal Karataş toplantıya katılmayacak. Yerel seçimlerin öncesi ve sonrasında parti içi muhalif çıkışlarıyla dikkat çeken Karataş, “ Toplantıya katılmayı düşünüyordum ancak toplantıda bizlere söz verilmeyeceğini öğrendim. Görevler verilecekmiş. Kararımı değiştirdim. Katılmayacağım” dedi.
 
 
 
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası