Ege Postası
Geri

CHP’li Yıldırım’dan Kadın Kolları İl Başkanlığı’na sert eleştiriler

CHP Karşıyaka İlçe Başkan Uğur Yıldırım son olarak CHP Karşıyaka Kadın Kolları’nda gerçekleşen istifalar sonrası TV35 Ana Haber Bülteni’ne çıkarak yaşananları anlattı. Yıldırım İl Başkanlığı’nı suçlayarak istifalardan ve atamadan, ne kendinisinin ne kadın kolları başkanını haberi olmadığını belirti ve ‘Neden bir ay daha bekleyemiyorlar, oldu bitti ye getiriyorlar’ dedi. Yıldırım’dan Kadın Kolları İl Başkanlığı’na sert çıkış
CHP’li Yıldırım’dan Kadın Kolları İl Başkanlığı’na sert eleştiriler
Haberler / Yerel Politika
17 Ağustos 2019 Cumartesi 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - CHP Karşıyaka Kadın Kolları’nda 6 yönetici istifa etmiş, başkan ve yönetimi düşmüştü. Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı başkanlığı düşen Buket Fatoş Erol'un yerine Kadın Kolları İl Sekreteri Nesrin İnetaş'ı atamıştı. Tüm bü yaşananlar sonrası TV35 ekranlarına çıkan CHP’li Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

‘KORKMAYIN BİZ DE CHP’LİYİZ’
Canlı Yayında konuyla ilgili Alper Baran Esin’in sorularını yanıtlayan CHP’li Yıldırım “Kadın kollarımızda yaşanan olayı geçmişe bakarak yorumlamak lazım. Ana kadame yönetimindeki istifaların bir davamı olarak nitelendirnmek lazım. Bunu gizlememek lazım. Ana kademede başarılı olamadı ama, maalesef kadın kollarımızda bu durumu yaşadık.  İstifaklar sonrası Karşıyaka’da tüm Türkiye’ye örnek olmuş yüzde 71 gibi tarihi bir oy oranı ve başarı yakalamış bir ilçe yönetiminin kadın kolları düştü. Gerçekten üzgünüm. Kadın kolu başkanımız ve yönetimi hepimizden fazla çalıştılar. Yukarı mahallelerde 6 binden fazla eve ayakkabılarını çıkararak tek tek girdi. Üzüldüğümüz nokta şu biz umut yakaladık. Yakaladığımız umut neydi. Büyükşehirleri alabilir miyiz diyorduk aldık. Kadın kolu başkanımızda 23 Haziran seçimlerinde İstanbuldaydık. Gecelerini, gündüzlerini, eşlerini, çoluklarını çocuklarını bırakarak bu partiye emek verdiler. İstifa eden arkadaşlarımı da ayrı tutmuyorum, 1 hafta önce birbirlerini sözle bile incitmeyen kadınlarımız ne olduda bu hale geldiler. Hangi gerekçeyle istifa ettiler. Neden 1 ay daha dayanamadınız. Seçimle gelen seçimle gider. Sıkıntı nedir. Gerçi biz biliyoruz. İstifa gerekçelerini de biliyoruz. İstifa ederken bizleri aradılar, içlerinde ağlayanlar oldu. Neden mecbur bırakıldıklarını biliyoruz. Bu istifalara neden olanlara söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çizdiği yol var. Söylemlerine dikkat edin. Örgütlere müdahale olumlu sonuç vermez. Karşıyaka demokrasinin kalesidir. Barışın ve kardeşliğin kalesidir. Biz bunu kendi örgütümüzde de sağlayabilmeliyiz. İstifa eden arkadaşlarımızla hiç bir sorunumuz yok. Lütfen bu örgütün üzerinde elinizi çekin. Korkmayın biz de CHP’liyiz. Kongrede kim seçilirse seçilsin önümüzü ilikleriz. Hepsinin arkasında sapasağlam dururuz” dedi.



‘BENİM HABERİM YOK’
‘Ben Karşıyaka’da Genel Başkan’ı temsil ediyorum’ diyerek sözlerine başlayan Yıldırım “6 arkadaşımızın istifası alınmış, Kadın Kolları Başkanımızın haberi yok, ben ilçe başkanıyım benim haberim yok. Bu imzalar İl’e gidiyor. İl’de kabul ediliyor, kadın kolları düşürülüyor, atama yapılıyor. Yani nezaketende olsa bir ilçe başkanına telefon etmek, sormak gerekmez m? Ben nezaketen yaklaşıyorum ama tüzük olarak da en doğal hakkım bu istifalardan bilgim olması. Bana sorulması gerekmez m? Niye oldu bittiye getiriyorusunuz. Karşıyaka örgütünde 5 bin 500 devrimci, demokrat ve Atatürkçü kadın var. Madem atayacaksınız, hiç bir kadın yok muydu da, seçimle gelen bir il sekreterinizi istifa ettiriyorsunuz, Karşıyaka’ya atıyorsunuz. Yani diyorsunuz ki 5 bin 500 kişilik Karşıyaka Kadın Kolları içinde bir tane bile başkanlık vasfını taşıyan kadın yok. Örgütün gençlik kolları ve kadın kollarıyla oynanmaz yapmayın, örgütleri serbest bırakın. Ancak kimse endişe duymasın. Karşıyaka örgütü çok güçlüdür, vicdanlıdır ve bu yapılanları asla kabullenmedi. Görekceksiniz kongremiz şenlik havasında geçecek. Hak edene hak ettiği cevabı sandıklarımızda vereceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası