Ege Postası
Geri

İl Başkanı Yücel'den duruşmadaki mini etek skandalına sert tepki: Düpedüz tacizdir

CHP İzmir İl Başkanı Avukat Deniz Yücel, İstanbul Anadolu 2'nci İş Mahkemesi'nde görülen bir duruşmada hakimin, kadın avukatın etek boyu kısa olduğu gerekçesiyle fotoğraf çektirmek isteyip, bu durumu tutanağa geçirmesine tepki gösterdi. Skandal olaya sosyal medyadan tepki gösteren Başkan Yücel, meslektaşına yapılan hareketi şiddetle kınarken, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nu göreve davet etti. Öte yandan İzmir Barosu da hakime tepki göstererek, açıklama yaptı. Açıklamada, "Önündeki dosyalar yerine, duruşma salonunda kadınların giydiği eteğe bakan kişinin etikten bahsetmesi de ironiktir" denildi. Duruşmadaki mini etek skandalına sert tepki
İl Başkanı Yücel'den duruşmadaki mini etek skandalına sert tepki: Düpedüz tacizdir
Haberler / Yerel Politika
29 Mayıs 2019 Çarşamba 16:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İstanbul Anadolu Adliyesi, 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir duruşmaya erkek hakimin, kadın avukatın mini eteğine verdiği tepki damga vurdu.Tutanaklara da yansıyan olayda; Kadın Avukat Tuğçe Çetin beyanda bulunacağı sırada, mahkeme hakimi, avukatın etek boyunun 15 santimetre yukarda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı davrandığını savundu. Mahkeme hakimi, avukatın etek boyunun çok kısa olduğunu ve yanlış anlaşılmaya vesile olmaması için avukatın etek boyunun fotoğraflanmasını istedi. Avukat Tuğçe Çetin ise bunu reddetti. Tüm bu ifadeler ise tutanağa geçti. Tüm bu yaşananlar kamuoyunda tepki topladı.

CHP İzmir İl Başkanı Avukat Deniz Yücel, "avukatların etek boyunun tespit edilerek (!) baroya bildirilmesi düpedüz tacizdir, ayrımcılıktır, ahlâk bekçiliğidir. Etek boyuyla ahlâk olmaz. Ahlâk zihinlerdedir!" diyerek olayı kınarken, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nu ise göreve çağrdı.

YÜCEL: DÜPEDÜZ TACİZDİR

İl Başkanı Yücel, sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi. Yücel açıklamasında, "Görevi Türk milleti adına adalet dağıtmak olan bir hakim tarafından, bir avukatların etek boyunun tespit edilerek (!) baroya bildirilmesi düpedüz tacizdir, ayrımcılıktır, ahlâk bekçiliğidir. Etek boyuyla ahlâk olmaz.Ahlâk zihinlerdedir! İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesinde meslektaşımıza yapılan bu hareketi şiddetle kınıyoruz. HSK'yı göreve davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İZMİR BAROSU'NDAN TEPKİ

Öte yandan İzmir Barosu da yazılı açıklama yaparak hakime tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, "Bir kadının giyimine, konuşmasına, yeme içmesine, ne zaman, nerede, kiminle gezeceğine karışmayı kendine rol edinmiş patriarkanın eril yargısını ve bu yargının temsilcilerini reddediyoruz. Önündeki dosyalar yerine, duruşma salonunda kadınların giydiği eteğe bakan kişinin etikten bahsetmesi de ironiktir. Toplumda, kadınlara yönelik olarak geliştirilen nefret algısının ve ayrımcılığın yargıdaki tezahürü ile mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası