Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Veto'lu liste
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
19 Kasım 2018 Pazartesi

Veto'lu liste

12 Eylül 1980 darbesinden sonra 1982’de siyasi partilerin kurulmasına izin verilince Cezmi Kartay’ın Genel Başkanlığında kurulan SODEP’in İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun oldu.

Karşıyaka’da emekli Savcı Nazım Karaaslan Başkanlığında oluşturulan ilçe yönetim kurulu partiye üye yazımı için öncelikli olarak 12 Eylül 1980’de kapatılan CHP’nin üyelerini ziyarete başladı.

Eski İl Genel Meclis Üyesi Dr. Ergin Özalp, ilçe yönetim kurulu üyelerinden Aydaner Tandoğan ve Cahit Bilgilioğlu’nun kendisini ziyarete geleceğini söyledi. Özel muayenesindeki bu ziyarette benim de bulunmamı istedi. 

Buluşma samimi bir ortamda devam ederken sıra kapatılan CHP’deki konulara gelince Cahit Bilgilioğlu ceketinin cebinden, Ekrem Bulgun’un bizzat yazıp verdiği dokuz kişilik bir listeyi çıkarıp gösterdi; “ Bakın arkadaşlar, Ekrem Bulgun başkanımız bu kişileri sakın partiye üye yapmayın. Bunlar aşırı solcu. İleride hepsi başınıza bela! Olur.” dedi.

Bizde Sayın İl başkanımızın bu uyarısını çok önemsiyoruz. Bu listedeki arkadaşların yerine, siz sayın doktorum gibi ve yanımızda oturan Hüseyin Bey gibi değerli arkadaşlarımızı partiye üye yapacağız.”

Dr. Ergin Özalp, Cahit Beyin uzattığı listeyi eline alıp baktı; listenin ilk sırasında Karşıyaka CHP eski İlçe Başkanı Ecz. Mustafa Sezen, ikinci sırasında sonradan iki dönem İzmir Milletvekili seçilen Ali Rıza Bodur, üçüncü sırasında Hüseyin Günlü vardı.

Dr. Ergin Özalp gülmemek için kendini zor tuttu, “Peki beyefendi siz Hüseyin Bey gibi arkadaşları partiye üye yapmak istiyorsunuz değil mi'”

“Evet”

“Cahit Bey İyi güzel söylüyorsunuz ama bu listenin üçüncü sırasındaki Hüseyin Günlü yanınızda oturan Hüseyin Bey”

Kısa bir sessizlik oldu. Cahit Bey şaşkınlığını gizleyemedi, “Anlaşılan bu işte bir yanlışlık var”

Tanışık olduğumuz günden beri kendisine daima sevgi saygı gösterdiğimiz Ekrem Bulgun ağabeyimize bu konuda hiç gönül koymadık. Onu hep sevdik. Parti içinde bizim solculuğumuzla onun orta yolculuğunun serüveni dostlukla sürüp gitti hep. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası