Ege Postası
Geri

'17 aylık çocuklar hala yürüyemiyorsa bir nörologa başvurulmalı'

Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Yılmaz, yaşını dolduran çocukların geçen ilk 5 ay içerisinde hala yürüyememesi halinde mutlaka bir nörologa başvurulması gerektiğini söyledi.Çocuk Hastalıkları Uzmanı...
'17 aylık çocuklar hala yürüyemiyorsa bir nörologa başvurulmalı'
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Yılmaz, yaşını dolduran çocukların geçen ilk 5 ay içerisinde hala yürüyememesi halinde mutlaka bir nörologa başvurulması gerektiğini söyledi.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Yılmaz, kimi bebeklerin birinci yaşının dolmasına sayılı günler kala, kimi bebeklerin doğum gününden hemen sonra, kimi bebeklerin ise bir yılın devamındaki 5 aylık zaman diliminde ilk adımı attığına dikkati çekerek, "Bu zaman zarfında halen daha bebekleri yürüyemeyen ebeveynler hiç zaman kaybetmeden mutlaka bir çocuk nörologu ile görüşüp, nörolojik tetkikleri yaptırmalıdır. Bu gibi durumlarda yürüme dışındaki diğer kaba becerileri bebek yapabiliyor ancak yürümekte zorlanıyorsa yürüme gecikmesinden şüphelenilebilir." dedi.

Uzm. Dr. Yılmaz bebeklerin yürümelerinin gecikmesi ile birlikte diğer gelişim alanlarına da bakılması gerektiğini hatırlatarak, "Bir yaşını dolduran ve birkaç ay geçiren bebeklerin ortalama 10 kelimeyi anlamlı olarak kullanmaları beklenir. Bebeğiniz yürümemenin yanı sıra anlamlı kelimeler söylemiyor, istediği şeyi parmağı ile göstermiyor, seslenildiğinde bakmıyor, nesneleri kavrayamıyor, bir elinden diğerine geçiremiyor, oyuncaklara, kitaplara, çevresindeki kişilere ilgi göstermiyorsa gelişimsel bir problemin varlığından şüphelenilmeli ve bir uzmandan yardım alınmalıdır. Yürüme gecikmesi dışında bebeğiniz diğer gelişim alanlarında bir sorun yaşamadığı durumda yürüme gecikmesinin nedenlerine bakılmalıdır." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası