Ege Postası
Geri

'2023 hedefi için sermaye piyasalarından istifade etmeliyiz'

Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerini yakalayabilmesi için üretmesi, üretimi artırmak amacıyla yatırım yapması gerektiğini belirterek, ‘’Bunun için mutlaka...
'2023 hedefi için sermaye piyasalarından istifade etmeliyiz'
Haberler / Ekonomi
13 Haziran 2013 Perşembe 19:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerini yakalayabilmesi için üretmesi, üretimi artırmak amacıyla yatırım yapması gerektiğini belirterek, ‘’Bunun için mutlaka ve mutlaka sermaye piyasalarından istifade etmek zorundayız’’ dedi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Borsa İstanbul işbirliğiyle düzenlenen ‘’Şirketlerin Sermaye Piyasalarından Yararlanmaları ve Borsa İstanbul’un Sunduğu Fırsatlar’’ konulu toplantı, GSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Turhan, yaptığı konuşmada, Türkiye’de sermaye piyasalarının istenilen seviyede olmadığını ifade ederek, bunun en önemli nedeninin ise 1980’lerin sonlarından itibaren kendini iyiden iyiye hissettiren ve 1990’lı yıllar boyunca Türkiye’yi derinden etkileyen istikrarsızlık olduğunu belirtti.

Türkiye’nin 1989-2002 arası dönemde ortalama büyüme hazının yüzde 3 olduğunu, yatırım ve üretim imkanı yüksek olmasına rağmen bu dönemde büyümenin düşük kaldığını kaydeden Turhan, 2002-2013 arasındaki dönemde ise başka bir tabloyla karşılaştıklarını ve ortalama büyüme hızının yüzde 5 olduğunu bildirdi.

Bu büyüme hızının çok önemli olduğunu vurgulayan İbrahim Turhan, ülkemizin şu ada dünyanın en büyük 16. ve Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olduğuna dikkati çekti.

Türkiye’nin, cumhuriyet’in 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmayı ve kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkarmayı hedeflediğini hatırlatan Turhan konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Bu yapılabilir m? Yapılabilir. Türkiye’nin potansiyel büyüme hızı yüzde 5-5,5 civarında. Potansiyel büyüme hızına yakın büyürsek; kişi başına milli gelirimizi o seviyeye çıkarabiliriz. Bu ne demek, mevcut Türkiye’ye 1,5 Türkiye daha eklemek demek. Ekonomik anlamda bunu yapabilmemiz için çok fazla üretim yapmamız gerek. Üretimi artırmamız için yatırım yapmamız gerek.”

Bir liralık tasarrufun, sermaye piyasasına girdiği zaman daha büyük yatırım potansiyeline dönüştüğüne işaret eden Turhan, Türkiye’nin artık dünya için önemli bir ülke olduğunu, buradaki olumlu veya olumsuz bir gelişmenin dünyayı da etkilediğine vurgu yaptı. Turhan, ‘’Dolayısıyla artık Türkiye’de bu üretimi biz yapmazsak, emin olun ki birisi gelip yapacak. Yani Türkiye’deki ekonomik fırsatlar ihmal edilemeyecek kadar artık göz alıcı. Bu yarışa katılmak mecburiyetindeyiz. Bunun için de mutlaka ve mutlaka sermaye piyasalarından istifade etmek zorundayız’’ sözlerine yer verdi.

‘’BÜYÜK OLSUN BEREKETLİ OLSUN’’
Firma temsilcilerine seslenen Borsa İstanbul Başkanı Turhan, ‘’Sermaye piyasasında ne kazanacaksınız; kaliteli finansman kazanacaksınız. Halka açılma size kurumsallaşma kazandıracak. Küçük olsun benim mi olsun diyeceğiz, büyük olsun bereketli olsun mu diyeceğiz. Benim tercihim ikinciden yana’’ diye konuştu.

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, bu toplantının Gaziantep’te düzenlenmesini şirketler açısından bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Topçuoğlu, ‘’Ciddi şekilde uzun vadede fayda göreceğiz. Verdikleri bilgilerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz’’ dedi. Toplantının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi de Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Topçuoğlu ve Ünverdi, Borsa İstanbul Başkanı Turhan’a yöresel bir bakır hediye sundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası