Ege Postası
Geri

'Besle kargayı oysun gözünü’ atasözüne inat karga besliyor

Mamak ilçesinde yıllardır berberlik yapan Sadık Doyran isimli vatandaş, yaralı halde bulduğu karga yavrusunu besleyerek kendisine alıştırdı. Berber, dükkandaki manzara karşısında tıraşa gelen müşterilerin de şaşırdığını anlattı....
'Besle kargayı oysun gözünü’ atasözüne inat karga besliyor
Haberler / Güncel
26 Haziran 2013 Çarşamba 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mamak ilçesinde yıllardır berberlik yapan Sadık Doyran isimli vatandaş, yaralı halde bulduğu karga yavrusunu besleyerek kendisine alıştırdı. Berber, dükkandaki manzara karşısında tıraşa gelen müşterilerin de şaşırdığını anlattı. Omuzunda kargası ile müşterilerini tıraş eden Doyran, kuşuna sürekli “aferin, tosunum, paşam” diyerek ilgi gösteriyor. “Paşa” adını verdiği karga yavrusunu kısa sürede kendisine alıştıran berber Doyran, “Beni çok iyi tanıyor. Gel dediğimde geliyor. Herşeye tepki veriyor.” dedi.

Müşterilerin kendisine ‘karga beslenir mi’ diye tepki gösterdiğini anlatan berber, bir kuş nasıl beşlerinse, karganın da öyle beslenebileceğini hatırlatıp, kargaların dünyanın en zeki 8. hayvanı olduğunu, köpeklerden bile zeki olduğunu ifade etti.

Karganın dükkandaki aynalardan pek hoşlanmadığını da söyleyen hayvansever berber Doyran, ‘Besle kargayı oysun gözünü’ atasözü hakkındaki soruya ise “Yok öyle bir endişem. Hayvanlar da çocuk gibidir. Sevgi verirseniz öyle karşılık verir. Ama tedbir alıyorum, gözüme fazla yaklaştırmamaya çalışıyorum.” karşılığını verdi. Berber Doyran, kargasının veteriner kontrollerini yaptırdığını ve tavuk eti, bisküvi gibi temiz gıdalarla beslediğini belirtti.

“EVCİLLEŞTİRMİŞ”

Tıraş olmaya gelen Bayram Göregen isimli müşteri ise çevrede güvercin, keklik besleyenler olduğunu ancak Berber Sadık’ın karga besleyerek bir ilke imza attığını vurguladı. Göregen, ‘Besle kargayı oysun gözünü’ atasözünün ise karga yabani bir kuş olduğu için söylendiğini ama yakından öyle bir hayvan olmadığını söyledi. Göregen, “Tabii yetiştirmeyle alakalı bir şey. Sadık arkadaşımız resmen evcilleştirmiş. Git diyor gidiyor, gel diyor geliyor.” diye konuştu.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası