Ege Postası
Geri

Avrupa’dan men edilen kanarya ve kartal borsada süzüldü

UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Avrupa kupalarından men etmesi borsada da karşılık buldu. Takımların hisselerine ilgi daraldı.İlk seansın sonunda sarı kanaryanın hisseleri yüzde 9,21, kara kartalın hisseleri de yüzde 3,45 değer yitrdi....
Avrupa’dan men edilen kanarya ve kartal borsada süzüldü
Haberler / Güncel
26 Haziran 2013 Çarşamba 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Avrupa kupalarından men etmesi borsada da karşılık buldu. Takımların hisselerine ilgi daraldı.

İlk seansın sonunda sarı kanaryanın hisseleri yüzde 9,21, kara kartalın hisseleri de yüzde 3,45 değer yitrdi. Buna uyumlu Fenerbahçe’nin hisseleri 27,60 lira, Beşiktaş’ın 1,40 lira seviyelerinde.


Şike kararını açıklayan UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Avrupa kupalarından men etti. Kurul, sarı lacivertli takımın 1 senesi ertelemeli 3 sene, siyah beyazlı takımın ise 1 sene Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılmamasına hükmetti. Karar, takımların Borsa İstanbul (BIST) 100‘de bulunan hisselerine olumsuz yansıdı.

Men yaptırımından kaygılanan yatırımcı, satış eğilimine girdi. Buna bağlı olarak Fenerbahçe hisseleri yüzde 9,21, Beşiktaş hisseleri yüzde 7,21 daralma ile güne girdi. Ardından yatay bir görünüm ortaya koydu. Birinci seansın sonunda da kanaryanın hisseleri yüzde 9,21 gerileyerek 27,60 liraya, kartalın hisseleri yüzde 3,45 gerileyerek 1,40 liraya indi.

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi adayı Trabzonspor’un hisseleri yüzde 9,51, Şampiyonlar Ligi adayı Galatasaray’ın hisseleri yüzde 5,42 artışla güne başladı. İki takım da yatırımcılarını mutlu etti. Birinci seansı Trabzonspor‘un hisselerinin değeri yüzde 9,51 artışla 6,68 lirayı, Galatasaray‘ın hisseleri yüzde yüzde 4,07 artışla 30,80 lirayı buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası