Ege Postası
Geri

'Birlikte Yaşama' iftarında hoşgörü rüzgarları esti

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 'Birlikte Yaşama’ sloganı ile düzenlenen hoşgörü iftarında tüm dünyaya birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi. İskenderunlu iş adamlarının katkıları ile bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel...
'Birlikte Yaşama' iftarında hoşgörü rüzgarları esti
Haberler / Güncel
31 Temmuz 2013 Çarşamba 06:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay’ın İskenderun ilçesinde 'Birlikte Yaşama’ sloganı ile düzenlenen hoşgörü iftarında tüm dünyaya birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.

İskenderunlu iş adamlarının katkıları ile bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan iftar yemeğine değişik din ve mezhepten din adamları, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Anıl Life Oteli'nin bahçesinde gerçekleştirilen iftar öncesi kanaat önderleri tarafından Kur’an-ı kerim okundu, dualar edildi. İftar yemeğinde tertip komitesi adına konuşma yapan İşadamı Şekip Abacı, “Birliğin beraberliğin kardeşliğin buluştuğu bu iftar programı hiçbir siyasi görüş ve düşüncenin gölgesinde veya isteği doğrultusunda planlanmamıştır. Bu gece burada yaşayan değişik din ve mezhep ve inançtan olan duyarlı insanların, kanaat önderlerinin bir araya gelip birlikte organize ettikleri bir hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma yemeğidir” dedi.

KARASAYAR: HATAY’IN YAŞAM TARZINA ZARAR VEREMEZLER

İftara katılan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “Bu iftar sofrası, Hatay’daki barış ve kardeşliğe verilecek en güzel cevap olsa gerek. Bu mübarek Ramazan ayında İskenderunumuzun, Hatayımızın sevgisini kardeşliğini barışını bölgemizin doğasında genlerinde olan bu duyguyu iş adamı arkadaşlarımız farklı dinden ve kültürden insanları bir araya getirerek bir iftar programı düzenlemeleri, bize şunu gösterdi, Hataylı İskenderunlu hemşerilerimizin ilimizdeki, bölgemizdeki, dışarıya yansıtılmak istenen farklı durumları tamamen yanlıştır. Hatay’ın yaşam tarzına, Hatay’ın yaşam anlayışına zarar vermek isteyenlere bu iftar sofrasının çok iyi bir örnek olmasını temenni ediyorum. Burada değişik din ve mezhepten Hataylı hemşerilerimiz mevcut. Bu tablo Hatay’ın barış, kardeşlik ve hoşgörü kentinde nasıl bir arada yaşandığını da en iyi şekilde göstermektedir. Bu iftarı düzenleyen iş adamlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

KAYMAKAM SU: BARIŞ VE SEVGİNİN ÖZÜNDE KARDEŞLİK VAR

İftar yemeğinde konuşan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, “Yüreklerimize su serpen konuşmalar yapıldı. Öncelikle bütün kainatın temelinde özünde yaratılan insan var. Böyle bakınca temel espirimiz bu dünyada iyi insan olmak, iyi örnek olmak insanlığa iyi şeyler bırakmaktır. Bu açıdan değerlendirdiğimiz zaman insanlığı iyileştirme, insana hizmet götürme insanoğlunun birinci gayesi olması gerekiyor. Böyle baktığımızda insanlık tarahinden günümüze kadar bütün Allah dostları büyük insanlar hep kendini insana insanlığa hizmete adamıştır. Bizler de bu gün bunu nasıl daha iyi yapabilirizin sorusu içerisinde kendimizi insanlığa insanoğluna hizmet edebilmenin şuuru içerisinde bulmamız gerekiyor bu da kavgadan, gürültüden, nefretten değil, birlikten beraberlikten, sevgiden hoşgörüden kardeşlikten geçiyor” diye konuştu.

KANAAT ÖNDERLERİNDEN HOŞGÖRÜ MESAJLARI

İftar yemeğine katılan Alevi İnanç önderi Hüseyin Şanlı, “Şehrimizde iş adamlarımızın kuruluşlarımızın düzenlemiş olduğu iftar yemeği bütün insanları mezhep, dil ırk ayrımı gözetmeksizin bir araya getirmiştir. Bu dünyadaki bütün insanların kardeşliği adına çok büyük bir hizmet olarak cereyan etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Alevi İnanç önderi Necati Gündüz, “Yaradılanı yaradandan ötürü sevmek diye bir tabir vardır. Bugün biz bunu bu iftar sofrasında her kökenden, her dinden, her inançtan her ırktan insanlarla beraber paylaşarak, yaşayarak birbirimizin yüzüne tebessüm ederek, kemiklerimize, iliklerimize kadar hissederek bu geceyi yaşadık. Bu iftar sofrasında bizleri bir araraya getiren iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İskenderun Hristiyan Ortodoks Cemaati Vakıf Başkanı Can Teymur, “Bu mübarek sofranın bereketini almış bir kişi olarak bu mübarek günlerin ülkemize ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu gecede çok duygulandım. Bu gök kubbenin altında bütün inançların bir araya geldiği adeta bir çiçek bahçesi burası. İnsanların sevgiyle saygıyla hoşgörüyle kardeşçe birlikte olduğu örnek ve ender bir toplum içerisindeyim. Bu mübarek günlerin mükemmelliğini hissediyorum" ifadelerini kullandı.

İŞADAMLARINDAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI

Birlikte yaşama iftar sofrasına katılan Palmiye Hastanesi Başhekimi Yılmaz Şahutoğlu, “Barışın, huzurun ve hoşgörünün kenti olan Hatay’da işadamlarımızın önderliğinde gerçekleşen bu iftar yemeği Hatay’ın bütün kesimlerini farklı kültürden dinden, dilden, birçok insanını büyük bir sevgi ve coşkuyla bu iftar sofrasında bir araya getirdi. Hatay’ın son zamanlarda yaşadığı süreç bizim birlikte yaşama arzumuzun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha bu sofrada net olarak gösterdi. Bizim Hatayımız dünyanın hoşgörü barış ve kültürel derinlik anlamında gıpta ile bakılan bir şehirdir. İnsanlarımız yüzyıllardır bir arada birbirlerinin değerlerine, inançlarına, dillerine değer yargılarına ciddi anlamda saygı duyarak yaşaya gelmişlerdir” dedi.

İşadamı Mehmet Öztürk ise, “Bu dünya sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Biliyoruz ki Hatay sıkıntılı süreçten geçiyor. Bu sıkıntılı sürece verilecek en önemli cevap bu birliktelik ruhunun devamı olsa gerek. Şehrimizde Alevisi ile Sünnisi ile Kürdü ile Çerkezi ile yıllardır bir arada yaşıyoruz. Hatay’ın meşhur tatlısı olan Aşure tatlısı da bu birlikteliğe benzemektedir. Aşure tatlısı malzemesinin biri eksik olursa o tatlı kıvamında olmaz. Bu vesile ile Hatay’da barış ve hoşgörünün devam etmesi için hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası