Ege Postası
Geri

'Demokrasi kültürünü yakalamış toplumlarda istatistik önemli yer tutuyor'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, demokrasi kültürünü yakalamış toplumlarda istatistiki verilerin oldukça önemli yer tuttuğunu bildirdi. Müdürlük tarafından, Dünya İstatistik Günü kapsamında, "Büyükşehir...
'Demokrasi kültürünü yakalamış toplumlarda istatistik önemli yer tutuyor'
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, demokrasi kültürünü yakalamış toplumlarda istatistiki verilerin oldukça önemli yer tuttuğunu bildirdi. Müdürlük tarafından, Dünya İstatistik Günü kapsamında, "Büyükşehir Olma Sürecinde Manisa ve Sosyo-Ekonomik Göstergeler" konulu bir panel düzenlendi.Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki panelin açılışında konuşan Akyol, doğru karar almanın tek yolunun gerçek istatistikler olduğunu söyledi. Eldeki veriler gerçek veya sağlıklı değilse doğru karar alınamayacağını belirterek, “Doğru karar alınamadığı için de problemlere kalıcı çözümler üretilemez. İstatistik geçmişi anlamanın, bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın anahtarıdır. Verileri toplayabilmek ve derlemek kolay iş değildir.” dedi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de doğru karar almanın doğru bilgiden geçtiğini vurgulayarak, “Bilmediğiniz veriler üzerinden nasıl planlama yapabilirsini? Seneye kaç öğrenci okula başlayaca? Kaç derslik gerekl? Manisa'da en çok rastlanan hastalıklar nele? Bu veriler olmadan sağlıklı bir planlama yapılamaz. İstatistik de hava ve su gibi kaybedince değeri anlaşılan bir bilim. İstatistik olmadan ekonomi dersi bile olmaz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmaların ardından CBÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Birol Kovancılar, İşletme Fakültesi Dekanı Doğan Uysal ve TÜİK Bölge Müdürü Akyol tarafından panel konusu anlatıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası