Ege Postası
Geri

Sendikalar, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamakta ısrarlı

1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlamak istediklerini söyleyen DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "Valiliğin ciddi kaygılarına rağmen 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak mümkün." dedi. İstanbul Valliği'nde 1 Mayıs ile...
Sendikalar, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamakta ısrarlı
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 16:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlamak istediklerini söyleyen DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "Valiliğin ciddi kaygılarına rağmen 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak mümkün." dedi.

İstanbul Valliği'nde 1 Mayıs ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile DİSK Genel Sekreteri Arzu Gerkezoğlu, DİSK avukatı Nejdet Okcan, Türk-İş yöneticisi Nazmi Irgat, Türk İş Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak, KESK yöneticisi Hüseyin Tosun ve Hak-İş yöneticisi Nihat Şahin katıldı. Vali Mutlu ile yapılan görüşme sonrası kameralar karşısına geçen sendika temsilcilerinden 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamanın tarihsel ve güncel birçok anlamı olduğunu belirtti. Çerkezoğlu şöyle konuştu: “Bu amaçla Tertip Komitesi’ni oluşturan Türk-İş, DİSK, KESK ve TTB olarak 1 Mayıs kutlamasını Taksim’de yapacağımızı günler öncesinden açıkladık. Yaptığımız görüşmelerde Taksim’deki ‘yayalaştırma projesi’nin teknik bir sorun olduğu bize söylendi. Bunun için günlerdir incelemelerde bulunuyoruz. Yaptığımız incelemelerle bu sorunu aşmanın mümkün olduğunu görüyoruz. Hepimiz de biliyoruz ki, her gün 1 milyonu aşkın insan Taksim’e geliyor ve oradan ayrılıyor. Dolayısıyla Taksim’in bu fiziki koşullarında 1 Mayıs kutlamalarının yapılmasını mümkün görüyoruz.”

'VALİLİĞİN KAYGILARI DEVAM ETMEKTE'

Mitingin ve alanın koşullarını göz önüne alarak, yürüyüş kollarını başta Beşiktaş ve Dolmabahçe olmak üzere iki kol üzerinde gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Çerkezoğlu, "Alanın tahliyesi açısından da en az 3-4 tane kolu kullanmak istiyoruz. 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasının mümkün olduğunu ve bu programımızı sayın valiye ve emniyet yetkililerini açıkladık. Fakat bugünkü görüşmede gördüğümüz şey şudur ki; valiliğin kaygıları devam etmekte. Valilik, bu koşullarda Taksim’de miting yapılması konusunda ciddi kaygılar taşımaktadır. Ama biz kendi programımızı çok açık bir biçimde krokiler ve planlar üzerinde sunduk. Önceki yıllarda olduğu gibi bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Çünkü Taksim Meydanı 1 Mayıs alanıdır. Biz 1977’den beri Taksim Meydanı’nı 1 Mayıs alanı görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası