Ege Postası
Geri

"Ev ödevleri sosyal adaletsizliği körüklüyor"

Berlin Sosyal Araştırmalar Bilim Merkezi Başkanı Jutta Allmendiger, derste işlenen konunun okulda küçük gruplar halinde tekrarlanmasını ve ev ödevlerinin rafa kaldırılmasını istedi.Alman Haber Ajansı dpa’ya yaptığı açıklamayla Alman...
Haberler / Dünya
30 Temmuz 2013 Salı 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Berlin Sosyal Araştırmalar Bilim Merkezi Başkanı Jutta Allmendiger, derste işlenen konunun okulda küçük gruplar halinde tekrarlanmasını ve ev ödevlerinin rafa kaldırılmasını istedi.

Alman Haber Ajansı dpa’ya yaptığı açıklamayla Alman eğitim sisteminde yeni bir tartışma başlatan Allmendiger, ev ödevlerinin sosyal adaletsizliği körüklediğini düşünüyor.
Allmendiger’e göre öğrencilerin bir kısmı velilerinden yardım alabilirken, diğer bir kısım da velilerden yardım alamadıkları için sorun yaşıyor. Eğitim araştırmacısının bu talebi diğer uzmanlar tarafından faydasız, hatta zararlı olarak görülüyor.

Alman Eğitimciler Birliği Jutta Allmendiger’in bahsettiği sorunun var olduğunu ancak ev ödevlerini kaldırmanın çözüm olmayacağını düşünüyor. Öğretmenler Birliği ise ev ödevlerinin önemine vurgu yaparak özellikle zayıf öğrenciler için ev ödevlerinin kaçınılmaz olduğu kanısında.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin okullar için sunduğu bir imkan Allmendiger’in talebini karşılar nitelikte. Eyaletteki bir maddede ödevlerin tüm gün okullarda dersler içerisine entegre edilmesi söz konusu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası