Ege Postası
Geri

'Gençler kariyer planlarken kendini tanımalı'

Yönetim, Strateji ve Eğitim Danışmanı Mehmet Emin Öztürk Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk oldu. Türkiye’nin genç nüfusa sahip olmasına rağmen gençlerin geleceğine uygun adımlar atma konusunda başarılı olmadığı...
'Gençler kariyer planlarken kendini tanımalı'
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yönetim, Strateji ve Eğitim Danışmanı Mehmet Emin Öztürk Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk oldu. Türkiye’nin genç nüfusa sahip olmasına rağmen gençlerin geleceğine uygun adımlar atma konusunda başarılı olmadığı söyleyen Öztürk, "Gençliğine yatırım yapan gençleri iyi yönlendiren ve gençliğine önem veren milletlerin geleceklerinin daha güvende olduğu görülüyor." diye konuştu.

Gençlerin kendisi ile barışık, geleceğe güvenle bakabilen değer üretebilen insanlar olması için öncelikli olarak kendilerini tanımaları gerektiğine dikkat çeken Öztürk, gençlerin gelişmeye açık yönlerini fark etmelerini ve bunun için gerekirse danışmanlık hizmeti veren eğitim kurumlarından destek almaları tavsiyesinde bulundu. Öztürk, "Kişi kendini kuvvetli hissettiği yönlerini belirler, gelişmeye açık olan yönleri üzerine de kendisini geliştirmeye çalışırsa sevdiği işi yapabilir ya da yaptığı işi ömrü boyunca devam ettirebilir." şeklinde konuştu.

Üniversite sınavlarında istenmeyen bölümlerin seçilip okunduğunu ardından istenmeyen mesleklerde yine istenmeyen pozisyonda çalışanların çoğunlukta olduğunun altını çizen Öztürk, "Böylece mutsuz çalışanlar topluluğu oluşuyor." dedi. Gençlerin istedikleri bölümleri tercih ederek mesleklerini belirlemelerinin önemini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Kişi kendisini tanıyarak kişilik özellikleri ve kabiliyetlerini bilerek tercihler yaptığında mutlu olacağı işlerden para kazanabilir. Ben kimim ve ne yapmak istiyoru? sorusunun gençlerin kendisine sorması gerekir. Gençler anne ve babasına, arkadaşlarına, yakınlarına kendisi hakkında sorular sormalı ve karşı taraftan kendileri hakkında görüş almalı, kuvvetli yönlerini çevresine de sorarak hareket etmeli."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası