Ege Postası
Geri

"İdeal genç yaptığı işlerden sorumlu olduğunu bilen gençtir"

Yazar Gülşen Gazel, “İdeal bir genç yaptığı işlerden sorumlu olduğunu bilen; herhangi bir yanlış yaptığında kimse görmese de vicdanından dolayı rahatsız olandır. Vicdan sadece Müslüman’da değil bütün insanlarda fıtratın gereği...
Haberler / Genel
12 Haziran 2013 Çarşamba 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yazar Gülşen Gazel, “İdeal bir genç yaptığı işlerden sorumlu olduğunu bilen; herhangi bir yanlış yaptığında kimse görmese de vicdanından dolayı rahatsız olandır. Vicdan sadece Müslüman’da değil bütün insanlarda fıtratın gereği olarak yerleştirilen bir duygudur.” dedi.
Batman Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (SASON-DER) davetlisi olarak ilçeye gelen Yazar Gülşen Gazel, 2 ayrı konferansta genç kızlara ve kadınlara seslendi.

'Sason Bilinçleniyor' projesi kapsamında düzenlenen konferanslara AK Parti Kadın Kolları Başkanı Muhsine Bozkurt, öğretmenler, öğrenciler ve Sason halkı yoğun ilgi gösterdi.

Konferanslardan önce Kaymakam Bahadır Yörük’ü ziyaret eden Yazar Gülşen Gazel, Sason’un doğa yapısıyla çok güzel bir ilçe, insanlarının güler yüzlü ve misafirperver olduğunu belirti.
Yazar Gazel, İmam hatip Lisesi Kız Yurdu'nda genç kızlara yönelik verdiği 'İdeal Gençlik' konulu konferansta ideal gençliğin nasıl olması gerektiğinden bahsetti. Gazel, “İdeal bir genç yaptığı işlerden sorumlu olduğunu bilen; herhangi bir yanlış yaptığında kimse görmese de vicdanından dolayı rahatsız olandır. Vicdan sadece Müslüman’da değil bütün insanlarda fıtratın gereği olarak yerleştirilen bir duygudur. Geçmişte önemli işler yapanlar gençlerdi. Musap bin Umeyr genç bir öğretmendi, İslamiyet’in yayılmasında gençler öncülük etmiş, Fatih 21 yaşında İstanbul’u fethetmiştir.” şeklinde konuştu.

Gülşen Gazel, ”Sizler artık büyüdünüz hazırcılıktan vazgeçip kendi ayaklarınızın üstünde durmayı, hayatı öğrenmeyi örneğin evde annenize iş yaparken yardım edin, sizler de işin bir ucundan tutmayı öğrenin. Her zaman aileniz yanınızda olmayacaktır. Gelecekte ne olmak istediğinize şimdiden karar verip çok çalışmanız gerekiyor. Ben 12 yaşındayken hep yazar olacağım diyordum. Arkadaşlarım inanmıyor hatta bana gülüyorlardı. Ama ben kararlıydım ne olmak istediğimden emindim ve şimdi bir yazarım, birçok okurum var. Sizler de başaracaksınız, ağaç yaş iken eğilir.” ifadelerini kullandı.

"KADIN TOPLUMUN TEMEL DİREĞİDİR"

Yeni Mahalle Camisi taziyeevinde verilen konferansta ise 'Eğitimli kadınlar, örnek anneler' konusunda konuşan Gazel, eğitimli kadınların nasıl olması gerektiğini anlattı.

Gazel, "Kadın bütün dönemlerin, her topluluğun ne kadar geri itilmiş de olsa olmazsa olmazıdır. Çünkü anneler olmazsa toplumda olmaz… Peygamber Efendimize ilk vahiy geldiğinde o kadar korkmuştu ki; hemen evine çekilmişti. Hz. Hatice çok olgun karşılamıştı. Krizi yönete bilen bir kadındı, en büyük destekçisiydi Peygamberimizin... İslam Hz. Hatice’nin omuzlarında yükselmiştir. Kadının o dönemdeki rolü azımsanmayacak kadar önemliydi." ifadelerini kullandı.

Yazar Gazel, konferanslardan sonra kitaplarını imzalayarak okuyucularıyla sohbet etti.

'Sason Bilinçleniyor' projesi kapsamında verilen konferansların çok verimli geçtiğini belirten SASON-DER Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özmen, Gülşen Gazel’e teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası