Ege Postası
Geri

Nilüfer'de 19 okul beyaz bayrak almaya hak kazandı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle uygulamaya konulan “Beyaz Bayrak” projesi kapsamında merkez Nilüfer ilçesinde temizlik ve hijyen standartlarını yerine getiren 19 okul beyaz bayrak almaya hak kazandı. Nilüfer Anaokulu'nda...
Nilüfer'de 19 okul beyaz bayrak almaya hak kazandı
Haberler / Genel
12 Haziran 2013 Çarşamba 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle uygulamaya konulan “Beyaz Bayrak” projesi kapsamında merkez Nilüfer ilçesinde temizlik ve hijyen standartlarını yerine getiren 19 okul beyaz bayrak almaya hak kazandı.

Nilüfer Anaokulu'nda gerçekleştirilen törene; İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, İlçe Sağlık Müdürü Esma Rona Karagöz ve çok sayıda davetli katıldı.

Okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması adına yapılan çalışmalardan dolayı beyaz bayrak alan okulları kutlayan Atilla Gülsar, “Okulların temizlik ve sağlık bilgisi konusunda teşvik edilmesini amaçlayan Beyaz Bayrak projesinde toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesinin yanı sıra yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor. Bu proje, yeterli eğitim almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine önemli katkı sağlıyor. Tüm okullarımızın bu proje içinde yer almasını arzu ediyoruz” dedi.

Her şeyin daha sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek için olduğunu belirten Gülsar, “Bugünün gençleri ülkenin geleceğidir. Sağlıklı ve iyi yetişen nesil ülkemizin hedeflerini yakalanmasında önemli rol oynayacaktır.

Beyaz Bayrak Nedir'

Beyaz bayrak, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çocukların eğitildiği okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi sonucu, bu konuda gayret gösteren okullara veriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası