Ege Postası
Geri

Türkçe isimli işyerlerine teşekkür belgesi verdiler

Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, dilin yozlaşmasına ve yabancı dillerin etkisine karşı başlattıkları, 'Türkçem Ses Bayrağım' adlı bir projenin sonuna geldi. Okulun edebiyat öğretmeni Ali Tosun, öğrencileriyle beraber Türkçe...
Türkçe isimli işyerlerine teşekkür belgesi verdiler
Haberler / Genel
12 Haziran 2013 Çarşamba 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, dilin yozlaşmasına ve yabancı dillerin etkisine karşı başlattıkları, 'Türkçem Ses Bayrağım' adlı bir projenin sonuna geldi. Okulun edebiyat öğretmeni Ali Tosun, öğrencileriyle beraber Türkçe isimli işyerlerini ziyaret ederek, Türkçeye sahip çıktıkları için teşekkür etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar da örnek davranışlarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Esnaf ziyaretlerinin ardından öğrenciler, proje boyunca yapmış oldukları çalışmaları ve kampanya boyunca topladıkları imzaları belediyeye sunmak üzere Başkan Hulusi Şevkan'ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Türkçenin dünya dili olması noktasında verdikleri mücadeleden dolayı bütün öğrencilere teşekkür ederek, "Acıpayam’a renk getirdiniz. Projede yer alan öğrencilerimizi kutluyorum." dedi.

Öğrenciler adına konuşan Kezban Başdoğan, üç haftalık yorucu ve yoğun çalışmayla, Türkçe gönüllüleri olarak okullara ve ilçenin değişik yerlerine kamuoyunu bilinçlendirme amaçlı afiş ve ilanlar bastırdıklarını belirterek, "Yeni açılacak iş yeri isimlerinin Türkçe olması noktasında meclis kararı aldırabilmek için binlerce imza topladık. Bu gün de ismi Türkçe olan onlarca işyerini ziyaret ederek belge ve çiçeklerle onlara teşekkür ettik. Türkçe gönüllüleri olarak tek amacımız, dünyanın en güzel dili olan Türkçemizi doğru ve düzgün kullanılmasını sağlamaktır. Proje boyunca bize destek sağlayan Kaymakamlık başta olmak üzere, Belediyeye, Milli Eğitim Müdürlüğüne, sivil toplum kuruluşları ve esnaflarımıza teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Edebiyat öğretmeni Tosun, projeyle ilgili tüm dökümanları Türk Dil Kurumu'na ileteceklerini bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası