Ege Postası
Geri

Turistler, Yörük hayatını 6 dilde dinleyecek

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Kültür Evi'nde 10 asırlık Yörük-Türkmen kültürünü anlatan 2 bin eserin, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Felemenkçe ve Türkçe olarak anlatılacağı bildirildi. Manavgat Evrenseki Kültür...
Turistler, Yörük hayatını 6 dilde dinleyecek
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 18:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Kültür Evi'nde 10 asırlık Yörük-Türkmen kültürünü anlatan 2 bin eserin, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Felemenkçe ve Türkçe olarak anlatılacağı bildirildi. Manavgat Evrenseki Kültür Evi'nde ziyaret gelen turistlerin, kulaklıklarını takarak Yörük-Türkmen hayatını anlatan eserler hakkında kendi dillerinde bilgi sahibi olacağı belirtildi.

Manavgat Evenseki Kültür Evi Müdürü Rukiye Barut, kültür evinde sergiledikleri 6 dilde tanıtımına yönelik çalışma başlattıklarını söyledi. Kültür evine gelen turistlerin sergilenen eser önünde bulunan kulaklığı takınca İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca, Felemenkçe ve Türkçe dillerinde bilgi sahibi olacağını belirten Barut, kültür evlerine yoğun turist ziyareti olduğunu kaydetti.

Barut, "Kültür evimizde 10 asırlık Yörük-Türkmen hayatını anlatan eşyalar var. Kültür evinde bulunan eserlerin hepsi kendi bölgemize ait. Yörük-Türkmen hayatını anlatan eşya zenginliği bakımından Akdeniz, Ege ve Teke yöresinde böylesi bir kültür evi yok. Önümüzdeki günlerde kültür evinde Yörük-Türkmen kültürünün de kız isteme, kına, düğün merasimi, yöresel maniler, müzik kültürü, damat tıraşı ve düğünler yaparak turistlere göstereceğiz. Kültür evimize gelen turistler, 10 asırlık tarihi eşyaları görünce duygulanıyorlar. Geçmiş zamanın ruhunu yakalamak için eserlere elleriyle dokunmak istiyorlar. " diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK MOZAİK KİLİM EVRENSEKİ'DE SERGİLENİYOR

Rukiye Barut, Türkiye'de kültür tanıtımına yönelik kültür evi ve etnografa müzelerinde ilk ve tek bir yıllık uğraşı sonrası mozaikten Selçuklu desenli kilim sergisinin Evrenseki Kültür Evi'nde sergilendiğini söyledi. Selçuklu motifli mozaik Selçuklu kilimine turistlerin hayran kaldığını belirten Barut, çok sayında Avrupalı folklor bilimcinin kültür evini de ziyaret ederek Yörük-Türkmen kültürü hakkında kendilerinde bilgi aldıklarını kaydetti. Barut, "Kültür evinde sergilediğimiz tüm eserler 4 yıllık uzun süreli çalışma ürünü. Kültür evinde 10 asırlık Yörük hayatını anlatan eşya var. Hepsi tarihi vesika. Yörük-Türkmen kültürünün anlatan görsel bir hafıza. Geçmişimizi tanıyarak gelecek nesillere kültürümüzü nesile aktarılması için çalışıyoruz." diye konuştu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası