Ege Postası
Geri

SYDV her hafta ihtiyaç sahibi 10 yaşlının sağlık sorunu ile ilgileniyor

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), her hafta 10 ihtiyaç sahibi yaşlıyı tedavi ettiriyor. 65 yaşını aşmış, yoksulluk ve sağlık sıkıntısı çeken yaşlılarla evinde görüşen SYDV yetkilileri, yaşlıların sıkıntılarını...
SYDV her hafta ihtiyaç sahibi 10 yaşlının sağlık sorunu ile ilgileniyor
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), her hafta 10 ihtiyaç sahibi yaşlıyı tedavi ettiriyor. 65 yaşını aşmış, yoksulluk ve sağlık sıkıntısı çeken yaşlılarla evinde görüşen SYDV yetkilileri, yaşlıların sıkıntılarını en kısa sürede gidermek için çaba sarf ediyor.

SYDV Müdürü Süleyman Arı, yaşlılarla yapılan görüşmelerde yaşlıların kronik hastalıkları olduğunu ancak farkında olmadıklarını, hatta farkında olan yaşlıların da hastaneye götüren olmadığı için gidemediklerini tespit ettiklerini söyledi. Yaşlılara öncelikle nakdi, gıda, giyecek, yakacak, eşya, barınma gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Arı, hastaların ise Özel Fuar Hastanesi'nin desteğiyle tedavi ettirdiklerini anlattı.

Yaklaşık her hafta 10 yaşlı ailenin tedavilerini yaptırdıklarını ifade eden Arı, şeker hastalığı, kalp, tansiyon, akciğer yetmezliği gibi hastalıkların tedavilerinin yaptırarak bir nebzede olsun rahatlamalarını sağladıklarını dile getirdi.

SYDV Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu da ihtiyaçlarını gideremeyen yaşlıların tespit edilerek sıkıntılarının giderilmeye çalışıldığını söyledi. Balkanlıoğlu, "SYDV konu ile ilgili detaylı incelemelerini yapıyor, aileleri ve yaşlıları yerinde, evlerinde ziyaret ederek sıkıntılarına derman oluyor. Devletimiz sosyal devlet olma gereğini en iyi şekilde sergiliyor. Sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, mahalle sakinlerimiz bu tür yaşlıları vakfımıza bildirerek, vakfımızı haberdar etmelerini istiyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası